TEST: BMW X3 var den bil, der introducerede segmentet SAV (Sports Activity Vehicle) i 2003. Siden da har BMW solgt mere end 1,5 millioner af slagsen.

TEST: BMW X3 var den bil, der introducerede segmentet SAV (Sports Activity Vehicle) i 2003. Siden da har BMW solgt mere end 1,5 millioner af slagsen.
BMW X3 er en fortræffelig SUV, som kan anskaffes fra 634.500 kroner.

YouTube: TEST: BMW X3.

Af Torben Winther

BMW's superflotte SUV - eller SAV (Sports Activity Vehicle) som BMW kalder det, tilbydes i fem forskellige motorvarianter: BMW X3 M40i med 360 hk, BMW X3 xDrive30i med 252 hk, BMW X3 xDrive20i med 184 hk samt BMW X3 xDrive30d med 265 hk og BMW X3 xDrive20d med 190 hk. Er man til rent baghjulstræk, så kan det også vælges med BMW X3 sDrive20i.

Topmodellen BMW X3 M40i bliver den første M Performance-bil i modelserien og byder på et fantastisk lydspor, overlegne 360 hestekræfter og en lynhurtig tid fra 0-100 km/t på 4,8 sekunder. Bilen har M aerodynamikpakke, M sportsaffjedring, M sportsudstødning, M sportsbremser, variabel sportsstyring og 20" hjul som standard.

Som sikkerhedsudstyr til BMW X3 tilbydes som noget nyt den personlige CoPilot, som fokuserer på køreassistenter og (semi)automatiseret kørsel. Dette indebærer blandt andet den seneste generation af aktiv fartpilot, hvor bilen bremses helt op i køtrafik og automatisk kører frem igen, når trafikken begynder at bevæge sig. Andre systemer som vejstribealarm, vejskifteassistent og sidekollisionsbeskyttelse vil være tilgængelige for at sikre både komfort og sikkerhed på turen.

Gesture Control styrer forskelllige navigations- og underholdningssystemer ved hjælp af simple finger- og håndbevægelser, og Head-Up Display'et viser de vigtigste kørerelaterede informationer.

BMW X3 er 4.708 mm lang (+ 51 mm), 1.891 mm bred (+ 10 mm) og 1.676 mm lang (- 2 mm). Akselafstanden er 2.864 mm (+ 54 mm) og bagagerummet er 550-1.600 liter.

Vi har prøvekørt BMW X3 xDrive20d. Der er med denne motor ikke tale om en bil som får en til at miste bevidstheden, når man træder på speederen. Til gengæld kan man glæde sig over en fantastisk komfortabel bil, hvor der er kælet for detaljerne, og hvor køreglæden er så meget i top at den tredje generation X3 er på højde med storebror X5, hvis ikke endda en anelse bedre.

Der er masser af plads på bagsædet, og det gør X3 til det ideelle valg for familier, også de som skal have plads til tre teenagere på bagerst i bilen. Det betyder også at der nemt kan sidde tre voksne, når det behov byder sig.

Baggagerummet har med sine 550 liter ligeså meget plads som en stationcar i luksusklassen, så X3 er dermed også den ideelle bil at køre på ferie med.

Motoren i den udlånte testbil er en 4-cylindret diesel, BMW TwinPower Turbo med 190 HK. Hvis man synes at det er lidt trist, og at en BMW kun er en BMW hvis den har 6 cylindre, kan man opgradere til seks ben for godt 70.000 kroner. En sand entusiast vil mene at de penge er givet godt ud.

BMW X3 befinder sig i et hårdt segment, hvor konkurrencen er stor og hvor udviklingen går stærkt. Som alternativ til BMW X3 findes f.eks. Audi Q5, Volvo XC60 og Alfa Romeo Stelvio. Hvilken af disse biler der står højest på ønskelisten, er selvfølgelig individuelt og afhænger af ens egen stil og personlighed, så det er der ingen grund til at forsøge at gøre sig til smagsdommer over.

Dog er er ingen grund til at lægge skjul på, at vi efter en uges testkørsel i den nye BMW X3 er veltilpadse og har lyst til meget mere BMW. Modellen vi kørte i var en X3 xDrive20d, altså ikke nogen racerbil. Men bilen kører godt og konfortabelt, den er fint isoleret, så støjen fra den firecylindrede dieselmotor effektivt holdes ude af kabinen.

Næsten som et BMW-kendetegn befinder X3 sig i sit rette element når den får lidt gas på motorvejen. Den er perfekt til de lange træk, og sprudler af glæde ved hastigheder på over 100 kilometer i timen.

BMW X3 fås fra 634.500 kroner. Så er der lidt at tænke over, inden turen går sydpå til sommer.

YouTube: TEST: BMW X3.

Flere nyheder

Opel Grandland X passer godt ind i danskernes ønske om en højt sidende og sikker bil med plads til hele famili... Læs mere!

Renault Clio, der netop er blevet præsenteret i E-TECH hybrid version, fejrer i år 30 år som Renaults bedst sæ... Læs mere!

Alle detaljer på den opdaterede KIA Stinger er nu offentliggjort. Læs mere!

En ny folkeskov med over 30.000 træer og lysåben natur ved Tilst kun få kilometer fra centrum i Aarhus ser sna... Læs mere!

Bilentusiaster fra både ind- og udland får søndag den 6. oktober en unik mulighed for at gøre sig en god inves... Læs mere!

Nye privatleasingtilbud på Giulia og Stelvio betyder, at man kan sætte sig bag rattet på nogle velkørende bile... Læs mere!

Hverdagen nærmer sig – børnene starter i skole igen, der skal smøres madpakker, og den daglige hente-og bringe... Læs mere!

Det automatiske parkeringssystem henter og bringer bilen helt uden indblanding. Systemet anvendes allerede i p... Læs mere!

Har du smidt noget i hovedet på en cyklist i dag? Nej? Godt, men det er der så andre, der har, for bag rattet ... Læs mere!

Interessen for SUV modeller er steget gevaldigt de senere år. Og med priserne på den nye KIA Sportage, kan fle... Læs mere!