Renault Clio, der netop er blevet præsenteret i E-TECH hybrid version, fejrer i år 30 år som Renaults bedst sælgende model i Europa.

Renault Clio, der netop er blevet præsenteret i E-TECH hybrid version, fejrer i år 30 år som Renaults bedst sælgende model i Europa.
I alt er Clio solgt i 15 mio. eksemplarer, og siden 2013 har Clio været lederen af B-segmentet i Europa.

Renault Clio, der netop er præsenteret i seneste aftapning som E-TECH Hybrid, med Operaen som smuk baggrund, fejrer i disse dage 30-års fødselsdag.

Fra starten tilbage i 1990 til i dag, har modellen etableret sig som den bedst sælgende model i Europa. Ofte med et design, der på mange måder har defineret Renaults design på de andre og større bilmodeller.

I alt er Clio solgt i 15 mio. eksemplarer, og siden 2013 har Clio været lederen af B-segmentet i Europa.

Her i Danmark har kunderne også taget godt imod bilen, som der i alt er solgt knap 59.000 styks af. Og det er faktisk konservativt sat. Det er nemlig kun muligt at se salget fra januar 1995 – altså fem år efter bilen blev lanceret herhjemme.

Men, det er til gengæld ganske vist, at der i dag er indregistreret 46.000 Clio i Danmark. Så det er en populær bil – både ude i Europa og herhjemme. Og med den nye Clio er der ikke noget der tyder på, at den trend bliver brudt.

Den har bevaret det DNA, der har sikret populariteten. Ganske som den første Clio, har den ”lånt” teknologi fra modeller i højere segmenter, den er stadig førende, når det gælder komfort og oplevet kvalitet. Og den har et design, der har inspireret resten af modelprogrammet.

Som noget helt nyt fås den også som E-TECH Hybrid teknologi. Det bidrager ikke alene til et reduceret brændstofforbrug, men også i den grad til et højere komfortniveau med lydløs start – altid i el-mode.

Den nye Renault Clio E-TECH Hybrid har et 1.2 kWh batteri (230 V) som giver betragtelige besparelser på brændstoffet. Den 140 hk 1.6 liters motor klarer 4.3/l pr 100 km og udleder blot 96 gram CO2 pr km.

Så det, der begyndte for 30 år siden, fortsætter endnu stærkere den dag i dag. Med de samme dyder, og med sammen brede appel.

Flere nyheder

Opel Grandland X passer godt ind i danskernes ønske om en højt sidende og sikker bil med plads til hele famili... Læs mere!

Alle detaljer på den opdaterede KIA Stinger er nu offentliggjort. Læs mere!

En ny folkeskov med over 30.000 træer og lysåben natur ved Tilst kun få kilometer fra centrum i Aarhus ser sna... Læs mere!

Bilentusiaster fra både ind- og udland får søndag den 6. oktober en unik mulighed for at gøre sig en god inves... Læs mere!

Nye privatleasingtilbud på Giulia og Stelvio betyder, at man kan sætte sig bag rattet på nogle velkørende bile... Læs mere!

Hverdagen nærmer sig – børnene starter i skole igen, der skal smøres madpakker, og den daglige hente-og bringe... Læs mere!

Det automatiske parkeringssystem henter og bringer bilen helt uden indblanding. Systemet anvendes allerede i p... Læs mere!

Har du smidt noget i hovedet på en cyklist i dag? Nej? Godt, men det er der så andre, der har, for bag rattet ... Læs mere!

Interessen for SUV modeller er steget gevaldigt de senere år. Og med priserne på den nye KIA Sportage, kan fle... Læs mere!

Det er tid til at skifte til sommerdæk - hvad skal du være opmærksom på? Læs mere!