En ny folkeskov med over 30.000 træer og lysåben natur ved Tilst kun få kilometer fra centrum i Aarhus ser snart dagens lys.

En ny folkeskov med over 30.000 træer og lysåben natur ved Tilst kun få kilometer fra centrum i Aarhus ser snart dagens lys.
Fra venstre Alar Metsson, adm. direktør hos Toyota Danmark, Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, og Lars Heiselberg Vang Jensen, formand for Growing Trees Network Global.

Solen kiggede symbolsk frem fra ellers regntunge skyer i Rådhusparken torsdag eftermiddag, da Alar Metsson, adm. direktør hos Toyota Danmark, Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, samt Lars Heiselberg Vang Jensen, formand for Growing Trees Network Global, mødtes for at underskrive en aftale om at rejse en ny folkeskov i Tilst få kilometer fra centrum i Aarhus.

Skoven bliver placeret nord for Tilst og får navnet Søbakke Skovbadeskov, som både refererer til placeringen tæt ved højen Søbakke og skovens tema, skovbadning. Konceptet stammer, ligesom Toyota, fra Japan og lægger op til at bruge skoven til terapi og mindfulness.

Fremtidssamfund i harmoni med naturen

Toyota lancerede en storstilet miljøstrategi tilbage i 2015 kaldet Toyota Miljøudfordring 2050 med ambitiøse målsætninger inden for seks forskellige områder som fx nul CO2-udslip fra nye biler og fra fabrikker og etablering af et fremtidssamfund i harmoni med naturen. Sidstnævnte danner grundlag for Toyotas engagement i rejsningen af den nye folkeskov i Tilst.

"Toyota driver små og store projekter rundt om i verden for at skabe et bedre samfund. Vi var på udkig efter et egnet område til rejsning af ny skov i Danmark og faldt øjeblikkeligt for det charmerende, bakkede naturområde ved Tilst. Det har en helt unik beliggenhed tæt på bymidten af Danmarks næststørste by, hvilket gør, at endnu flere potentielt kan få glæde af skoven," siger adm. direktør hos Toyota Danmark, Alar Metsson.

For Toyota har det været vigtigt, at projektet både kunne bidrage positivt til klimaet og miljøet og også til danskernes mentale velvære. Derfor passer det japanske shinrin-yoku (skovbadning) tema helt perfekt til den kommende folkeskov.

Et helt nyt skovkoncept

Søbakke Skovbadeskov bliver den første af sin slags i Danmark. Growing Trees Network Global, som står for koordineringen af Toyota Danmark bidrag til plantning af træer, glæder sig til at introducere danskerne for det helt nye skovkoncept, der vil byde på anderledes og spændende oplevelser.

"Vi er enormt taknemmelige for at Toyota og Aarhus Kommune visionært og sjovt greb ideen om at være med til at skabe et kæmpe skovvelvære fremmende rum, hvor træerne, naturen og vand kan styrke skovgæsternes mentale og fysiske velvære," siger formand for Growing Trees Network Global, Lars Heiselberg Vang Larsen og tilføjer:

"Det geniale er, at vi mennesker kan skovbade og drage glæde af træernes enzymer og naturens positive effekt på os – alle steder, hvor der er træer."

Et nyt træ pr. hybridbil

Der er plads til over 30.000 træer i den nye folkeskov, og første etape af træplantning sker til november, hvor 10.110 nye træer vil blive sat i jorden som et symbol på antallet af leverede hybridbiler fra Toyota til kunder i Danmark i 2019. Næste år vil der så blive plantet et antal træer, som svarer til antallet af leverede Toyota hybridbiler i Danmark i år.

Hos Aarhus Kommune, hvor man har et mål om at være CO2-neutral i 2030, glæder man sig over partnerskabet med Toyota.

"Via skovrejsninger som denne binder vi vores naturområder sammen og skaber endnu mere værdi og storslåede naturområder i Aarhus. Jeg er meget taknemmelig over, at Toyota Danmark bakker op om vores ambitioner og rejser en skov i netop vores kommune," siger rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, Bünyamin Simsek.

Flere nyheder

Opel Grandland X passer godt ind i danskernes ønske om en højt sidende og sikker bil med plads til hele famili... Læs mere!

Renault Clio, der netop er blevet præsenteret i E-TECH hybrid version, fejrer i år 30 år som Renaults bedst sæ... Læs mere!

Alle detaljer på den opdaterede KIA Stinger er nu offentliggjort. Læs mere!

Bilentusiaster fra både ind- og udland får søndag den 6. oktober en unik mulighed for at gøre sig en god inves... Læs mere!

Nye privatleasingtilbud på Giulia og Stelvio betyder, at man kan sætte sig bag rattet på nogle velkørende bile... Læs mere!

Hverdagen nærmer sig – børnene starter i skole igen, der skal smøres madpakker, og den daglige hente-og bringe... Læs mere!

Det automatiske parkeringssystem henter og bringer bilen helt uden indblanding. Systemet anvendes allerede i p... Læs mere!

Har du smidt noget i hovedet på en cyklist i dag? Nej? Godt, men det er der så andre, der har, for bag rattet ... Læs mere!

Interessen for SUV modeller er steget gevaldigt de senere år. Og med priserne på den nye KIA Sportage, kan fle... Læs mere!

Det er tid til at skifte til sommerdæk - hvad skal du være opmærksom på? Læs mere!