Slut med lappegrej eller dyre, besværlige besøg hos cykelhandleren, når cyklen igen-igen er flad.

Slut med lappegrej eller dyre, besværlige besøg hos cykelhandleren, når cyklen igen-igen er flad.
Den nye teknologi er stadig under udvikling

Verdens største dækproducent arbejder på et miljøvenligt alternativ til konventionelle dæk. Gummidæk med luft har været praksis i mere end 100 år og afløste de massive dæk uden affjedring, som bestemt ikke var terrængående eller egnet til hurtig kørsel, hverken på trædecykel eller i automobil.

Næste år lancerer Bridgestone så det luft-fri, punkterfri dæk til de tohjulede, men forskerne er i fuld gang med at forfine teknologien også til biler. Dækket er bygget op af affjedrende plastikeger, en ramme af letmetal og har en slidbane af gummi.

Miljøvenligt alternativ til nutidens gummidæk

Med det nye ikke-pneumatiske dæk – ja, det hedder det! Og det betyder uden luft – skal du ikke bekymre dig om dæktryk, punkteringer og lappegrej. Og du behøver heller ikke være bekymret for miljøet:

Alle materialer er genanvendelige, og dækket er betydelig lettere end konventionelle dæk. Det gør en kæmpe forskel for brændstofforbruget, fortæller teknisk chef hos Bridgestone Danmark Jesper Sørensen: ”Alle bilfabrikanter kæmper for at få brændstofforbruget ned, og en af de væsentligste metoder er at nedsætte bilens vægt. Derfor tæller hvert eneste gram i det regnskab”.

Også selve produktionen af dækket belaster miljøet mindre end de dæk, vi kender i dag, fortsætter Jesper Sørensen. ”Og formodentlig vil man kunne nøjes med at skifte slidbanen frem for hele dækket, når den er slidt op”.

Du kommer til at vente lidt med at erstatte dine nuværende cykeldæk med de nye luft-fri dæk, i første omgang monteres de kun på specialudviklede cykler. Præcis hvornår de kommer i handlen til biler, kan Bridgestone ikke sige noget om endnu.

Udfordringerne ved de luft-fri dæk har været, at de er svære at masseproducere, men forskerne hos Bridgestone er nu i gang med at knække koden. Den nye teknologi vil i begyndelsen blive afprøvet på golfbiler og andre små køretøjer.

Flere nyheder

Opel Grandland X passer godt ind i danskernes ønske om en højt sidende og sikker bil med plads til hele famili... Læs mere!

Renault Clio, der netop er blevet præsenteret i E-TECH hybrid version, fejrer i år 30 år som Renaults bedst sæ... Læs mere!

Alle detaljer på den opdaterede KIA Stinger er nu offentliggjort. Læs mere!

En ny folkeskov med over 30.000 træer og lysåben natur ved Tilst kun få kilometer fra centrum i Aarhus ser sna... Læs mere!

Bilentusiaster fra både ind- og udland får søndag den 6. oktober en unik mulighed for at gøre sig en god inves... Læs mere!

Nye privatleasingtilbud på Giulia og Stelvio betyder, at man kan sætte sig bag rattet på nogle velkørende bile... Læs mere!

Hverdagen nærmer sig – børnene starter i skole igen, der skal smøres madpakker, og den daglige hente-og bringe... Læs mere!

Det automatiske parkeringssystem henter og bringer bilen helt uden indblanding. Systemet anvendes allerede i p... Læs mere!

Har du smidt noget i hovedet på en cyklist i dag? Nej? Godt, men det er der så andre, der har, for bag rattet ... Læs mere!

Interessen for SUV modeller er steget gevaldigt de senere år. Og med priserne på den nye KIA Sportage, kan fle... Læs mere!