Volvo har netop præsenteret en fornyet udgave af sit flagskib, den store XC90. Vi har testet den, og vi er begejstret.

Volvo har netop præsenteret en fornyet udgave af sit flagskib, den store XC90. Vi har testet den, og vi er begejstret.
Modelår 2020 udgaven af XC90 går i produktion i maj måned på Torslanda-fabrikken i Göteborg, og kan nu bestilles på alle Volvo-markeder verden over.


Af Torben Winther

Den fornyede Volvo XC90 er lige på trapperne. En af nyhederne er en nyudviklet, brændstofbesparende motor, som er næste skridt på vejen i Volvo’s ambitiøse el-drift strategi.

I den fornyede XC90 får kunderne for første gang adgang til Volvo’s avancerede bremsesystem, der er baseret på kinetisk energiindvinding. Sammen med den eksisterende interne forbrændingsmotor skaber systemet en ny, integreret elektrificeret drivline, som markedsføres under Volvo’s nye B-emblem.

Den nye, elektrificerede drivline giver op til 15 procent brændstofbesparelse og lavere udledning, når bilen færdes i hverdagstrafikken.

Det nye brake-by-wire system spiller sammen med energiindvindingssystemet og reducerer brændstofforbrug og udledninger ved at genindvinde kinetisk energi under opbremsning.

Introduktionen af de nye B-emblem XC90-modeller er et stort skridt frem for Volvo’s elektrificerings ambitioner. De supplerer Volvo’s eksisterende T8 Twin Engine plug-in hybrid XC90.

Superflot monster SUV

Udvendig har Volvo opfrisket den originale XC90’s, prisvindende eksteriørdesign med bl.a. nye hjul, lakfarver og en ny, moderne grill.

Bilen er monsterstor uden at være vulgær. Trods sin størrelse fremstår den som både smuk og velproportioneret, den er nærmest en venlig familiebil som elegant viser at den har masser af rå muskelkraft at spille med, hvis det ellers skulle blive nødvendigt.

Indvendig er det smukke og prisvindende interiørdesign det samme, men nyt er, at XC90 foruden den allerede eksisterende, syv-sædede version nu også kan bestilles i en seks-sædet udgave. Det betyder, at modellen bedre kan tilpasses kundernes ønsker og livsstil. Nye interiørmaterialer inklusive en uldblanding giver yderligere muligheder for at sætte sit eget præg på interiøret.

Da XC90 i 2015 blev bygget på Volvo’s egen, internt udviklede platform, drivline og sikkerhedsteknologi, markerede den starten på Volvo Cars’ fornyelses- og forandringsproces.
Den introducerede Volvo-mærkets nye ”ansigt”, som var kendetegnet af Thor’s Hammer forlygterne, og som introducerede den nye skalerbare produktarkitektur.

I perioden mellem 2015 og 2019 har teknologiske verdensnyheder og innovationer, der blev præsenteret på andre 90- og 60-serie modeller, også fundet vej til XC90.

Resultatet er, at Volvo’s SUV-topmodel er blevet mere avanceret siden introduktionen og har opnået et salg på over 320.000 solgte enheder verden over; et tal, der er stigende.

Hvad angår den aktive sikkerhedsteknologi tilbyder XC90 nu føreren hjælp med styringen via både City Safety og Blind Spot Information System. City Safety with Autobrake er stadig det eneste system på markedet, der er i stand til at genkendt fodgængere, cyklister og store dyr.

Oncoming Lane Mitigation systemet, der først blev introduceret på XC60 kan nu også fås til XC90, mens Cross Traffic Alert teknologien nu også har en automatisk opbremsningsfunktion.

Alt dette sammen med sikkerhedskabinen, der er kernen i den passive sikkerhedsteknologi, gør XC90 til en af de sikreste biler i trafikken og understreger Volvo’s urokkelige tilgang til at udvikle så sikre biler som muligt.

Mens XC90 var den første Volvo med Apple Carplay integration, er den nu også kompatibel med Android Auto (dog ikke på det danske marked). Sensus infotainment systemet har undergået flere opdateringer de senere år, som alle er indført på XC90. Hvor det er muligt, er Spotify musikstreaming tjenesten integreret i XC90.

Modelår 2020 udgaven af XC90 går i produktion i maj måned på Torslanda-fabrikken i Göteborg, og kan nu bestilles på alle Volvo-markeder verden over.Flere nyheder

Opel Grandland X passer godt ind i danskernes ønske om en højt sidende og sikker bil med plads til hele famili... Læs mere!

Renault Clio, der netop er blevet præsenteret i E-TECH hybrid version, fejrer i år 30 år som Renaults bedst sæ... Læs mere!

Alle detaljer på den opdaterede KIA Stinger er nu offentliggjort. Læs mere!

En ny folkeskov med over 30.000 træer og lysåben natur ved Tilst kun få kilometer fra centrum i Aarhus ser sna... Læs mere!

Bilentusiaster fra både ind- og udland får søndag den 6. oktober en unik mulighed for at gøre sig en god inves... Læs mere!

Nye privatleasingtilbud på Giulia og Stelvio betyder, at man kan sætte sig bag rattet på nogle velkørende bile... Læs mere!

Hverdagen nærmer sig – børnene starter i skole igen, der skal smøres madpakker, og den daglige hente-og bringe... Læs mere!

Det automatiske parkeringssystem henter og bringer bilen helt uden indblanding. Systemet anvendes allerede i p... Læs mere!

Har du smidt noget i hovedet på en cyklist i dag? Nej? Godt, men det er der så andre, der har, for bag rattet ... Læs mere!

Interessen for SUV modeller er steget gevaldigt de senere år. Og med priserne på den nye KIA Sportage, kan fle... Læs mere!