Konkurrenterne i byggebranchen DEKO og Wallmakers bliver nu forenet for at udnytte potentialet i hinandens forskelligheder.

Konkurrenterne i byggebranchen DEKO og Wallmakers bliver nu forenet for at udnytte potentialet i hinandens forskelligheder.
Wallmakers er en mindre, men meget agil og kreativ virksomhed, der har leveret løsninger til flere projekter i Danmark: Bl.a. Nyholm Louisiana, Kalvebod Fælled Skole og GN Resound. Firmaet udmærker sig ved sine innovative og ofte kundetilpassede produkter, som i en årrække har haft succes i Danmark og de seneste år også i Norge.

Førende indretningsentreprenør køber innovativ konkurrent: ”Vi skal udnytte hinandens styrker”

Konkurrenterne i byggebranchen DEKO p|s og Wallmakers A/S bliver nu forenet for at udnytte potentialet i hinandens forskelligheder. Tanken er, at man gennem et samarbejde kan skabe langt mere værdi for både forretningen og kunden.

Allerede fra første møde mellem ejerne af de to virksomheder var der enighed om, at det ville have langt mere værdi for begge parter at forene forretningen og udnytte potentialet i hinandens forskellige kompetencer frem for at være konkurrenter.

Derfor har virksomheden DEKO p|s pr. 1. september 2020 købt selskabet Wallmakers A/S. Samarbejdet bliver grundlaget for et bredere produktprogram, der bliver optimeret på bæredygtighed og fleksibilitet.

Samarbejdet vil skabe forretningsmæssig synergi

DEKO ejes og drives af Peter Krogh, og virksomheden er i løbet af de seneste 50 år blevet kendt i byggebranchen for sin brede og veldokumenterede produktlinje af vægsystemer og udførelse af mange store indretningsprojekter i Danmark. Derudover eksporterer DEKO via lokale forhandlere til mere end 50 forskellige lande verden over.

Wallmakers er en mindre, men meget agil og kreativ virksomhed, der har leveret løsninger til flere projekter i Danmark: Bl.a. Nyholm Louisiana, Kalvebod Fælled Skole og GN Resound. Firmaet udmærker sig ved sine innovative og ofte kundetilpassede produkter, som i en årrække har haft succes i Danmark og de seneste år også i Norge.

En interessant serie af produkter, som ifølge Peter Krogh ”fortjener en langt større scene”, hvilket samarbejdet kan sikre bl.a. gennem DEKOs kapacitet og brede berøringsflade på markedet. Anne Brems-Pedersen, medejer af Wallmakers, bekræfter, at ”samarbejdet vil skabe forretningsmæssig synergi” og uddyber:

”Allerede fra første møde var det helt oplagt for begge parter at indgå denne aftale. Dels fordi vores produkter og specialløsninger er et godt supplement til DEKOs sortiment, dels fordi DEKO kan give produkterne en adgang til markedet, som vi ikke alene kunne have opnået”.

Kompetencer indenfor produktudvikling

Wallmakers har siden 2012 været leverandør af vægsystemer, især træbaserede glasvægge, og består af fem medarbejdere, heriblandt medejerne Anne Brems-Pedersen og Anders Hem-Jensen.

Begge profiler er velkendte i branchen for deres kompetencer inden for salg og udvikling af innovative, lean-optimerede og bæredygtige løsninger. Kompetencer, der selvfølgelig bliver lige så stort et aktiv og supplement til forretningen.

”Vi er meget stolte over og glade for, at vi nu får knyttet et samarbejde med så dygtige mennesker, der hver har en flot historik inden for branchen. Vi skal udnytte hinandens styrker og derigennem optimere vores fælles forretning”, siger Peter Krogh og tilføjer:

”Ved at overtage alle administrative opgaver kan DEKO aflaste medarbejderne hos Wallmakers i dagligdagen og derved give dem plads til at beskæftige sig med, hvad de holder af og gør bedst: Nemlig at produktudvikle og sælge”.

Virksomhederne adskiller sig på flere måder fra hinanden, og det skal de blive ved med, nu blot med henblik på at komplementere hinanden i stedet for at konkurrere. Selvom DEKO overtager administrationen af alle sager og montagen af produkterne i Danmark, kommer virksomhederne i en periode til at opretholde hver sit brand.

Flere nyheder

De danske huspriser er de seneste to måneder ikke set højere siden 2010. Men der er ikke mange huse at købe på... Læs mere!

Udbuddet af møbler, der er certificeret med Svanemærket eller EU-Blomsten, er stærkt stigende. Læs mere!

Sommerferien er overstået og snart begynder rekordmange unge på en videregående uddannelse. Læs mere!

Landets første borgerenergifællesskab blev stiftet den 18. august 2020 under navnet Energifællesskab Avedøre A... Læs mere!

Bæredygtighed er andet og mere end et modefænomen i byggeriet af nye boliger. Læs mere!

På renoveringen af Lundevænget i København gav mødet med det murede byggeri så store udfordringer, at samarbej... Læs mere!

Bæredygtighed er mere aktuelt, end nogensinde før. På Folkemødet, som løb af stablen i sidste uge, var verdens... Læs mere!

Helt ren luft i køkken og bolig med Thermex Le Mans II emfang og Plasmex filter-teknologi. Læs mere!

Prisstigningerne på ejerlejligheder har længe trukket fra prisstigningerne på villaer og rækkehuse, men i 2018... Læs mere!

Få ekstra rum med nye kvalitetsløsninger til gæster, hønsehold og alle redskaberne. Læs mere!