Den jyske entreprenørvirksomhed har igen vundet en stor hovedentreprise på Sjælland. Denne gang er det den tidligere slagterigrund, Vølunden, i Holbæk, hvor der skal bygges 93 almene boliger.

Den jyske entreprenørvirksomhed har igen vundet en stor hovedentreprise på Sjælland. Denne gang er det den tidligere slagterigrund, Vølunden, i Holbæk, hvor der skal bygges 93 almene boliger.
Det er VAB, Vestsjællands Almene Boligselskab, der er bygherre på den ca. 27.900 m² store grund, der tidligere har huset Danish Crowns udskærings- og pakkeafdeling.

Når STB BYG A/S stikker spaden i jorden på Vølunden i Holbæk primo 2017, er de næsten på hjemmebane. Sjælland og især området omkring Holbæk har de seneste år lagt grunde til en stor del af STB BYGs vundne entrepriser.

”Vi er blevet taget rigtig godt imod på Sjælland, og vi bliver indbudt til stadig flere prækvalifikationer. Vi har på nuværende tidspunkt seks projektledere fast på Sjælland,” fortæller adm. direktør i STB BYG, Jens Winther, som også har en god forklaring på, hvorfor virksomheden klarer sig så godt i det østlige Danmark.

”Vores virksomhed er solidt funderet i nogle grundlæggende værdier som tryghed i byggeriet samt en gensidig respekt i samarbejdet, og så arbejder vi altid efter at opnå en enkel og ukompliceret byggeproces. Når det er sagt, spiller det selvfølgelig en væsentlig rolle, at vi er en meget omkostningseffektiv organisation, og at vi arbejder med et fladt hierarki, som betyder, at der hurtigt kan træffes beslutninger på byggepladsen.”

Spændende byggerier
Det var også STB BYG, der havde hovedentreprisen på det ottetalsformede Plejecenter Samsøvej i Holbæk, og lige nu bliver der bygget til på Engskovskolen i Holbæk, skabt nyt domicil til DSV Transport i Roskilde og lavet luksuslejligheder i Næstved alt imens en industrigrund i Valby bliver transformeret om til et moderne plejehjem.

”Det er en stor fornøjelse at være med til at lave så markante og spændende byggerier. Vølunden bliver ligeledes et helt fantastisk sted. En grøn oase med en blanding af boligtyper, der henvender sig både til unge, familier og ældre. Det er Kullegaard Arkitekter, som vi tidligere har arbejdet sammen med, der har tegnet byggeriet, og de har skabt nogle dejlige lyse og gennemtænkte boliger,” fortæller Jens Winther.

VAB's administrerende direktør Karsten Krüger, udtaler: ”Jeg glæder mig til at fortsætte det gode samarbejde med STB BYG, som vi har haft i forbindelse med opførelsen af 20 nye almene boliger i Tølløse”.

Det er VAB, Vestsjællands Almene Boligselskab, der er bygherre på den ca. 27.900 m² store grund, der tidligere har huset Danish Crowns udskærings- og pakkeafdeling. Vølunden har en attraktiv og central placering i Holbæk, der med sine 27.096 indbyggere er Nordvestsjællands største by. Entreprisen på knap 95 mio. kr. dækker første etape, hvor der skal bygges 93 almene boliger, der fordeler sig på 44 familieboliger, 29 ældreboliger og 19 ungdomsboliger. Når Vølunden er fuldt udbygget vil der være 243 boliger i alt.

Flere nyheder

De danske huspriser er de seneste to måneder ikke set højere siden 2010. Men der er ikke mange huse at købe på... Læs mere!

Udbuddet af møbler, der er certificeret med Svanemærket eller EU-Blomsten, er stærkt stigende. Læs mere!

Sommerferien er overstået og snart begynder rekordmange unge på en videregående uddannelse. Læs mere!

Landets første borgerenergifællesskab blev stiftet den 18. august 2020 under navnet Energifællesskab Avedøre A... Læs mere!

Bæredygtighed er andet og mere end et modefænomen i byggeriet af nye boliger. Læs mere!

På renoveringen af Lundevænget i København gav mødet med det murede byggeri så store udfordringer, at samarbej... Læs mere!

Bæredygtighed er mere aktuelt, end nogensinde før. På Folkemødet, som løb af stablen i sidste uge, var verdens... Læs mere!

Helt ren luft i køkken og bolig med Thermex Le Mans II emfang og Plasmex filter-teknologi. Læs mere!

Prisstigningerne på ejerlejligheder har længe trukket fra prisstigningerne på villaer og rækkehuse, men i 2018... Læs mere!

Få ekstra rum med nye kvalitetsløsninger til gæster, hønsehold og alle redskaberne. Læs mere!