Netop offentliggjorte tal fra Finans Danmark viser, at huspriserne i 4. kvartal 2017 steg og dermed endte resultatet for 2017 som helhed med en prisstigning på 5,3%.

Netop offentliggjorte tal fra Finans Danmark viser, at huspriserne i 4. kvartal 2017 steg og dermed endte resultatet for 2017 som helhed med en prisstigning på 5,3%.
Vi forventer at boligpriserne stiger igen i år, siger chefanalytiker i Nykredit Mira Lie Nielsen.

Renses der for sæsonudsving er huspriserne på landsplan med få undtagelser øget i fire år, og prisen for 1 kvadratmeter bolig er i dag næsten 20% højere end for 4 år siden. Det svarer til, at et gennemsnitligt parcelhus er blevet næsten 270.000 kr. mere værd.

- 2017 blev året hvor det med syvtommersøm blev slået fast, at fremgangen på boligmarkedet ikke længere kun er forbehold Københavnsområdet og de andre største byer. Der er gang i handlerne og prisfremgangen er nået ud i samtlige landsdele. Nogle steder i landet er der dog fortsat mange huse til salg og derfor er prisstigningerne der, da også forholdsvis beskedne. Det nuværende boligmarkedsopsving kommer altså boligejere i alle dele af landet til gode, siger chefanalytiker i Nykredit Mira Lie Nielsen.

- Vi flytter generelt mod byerne, ikke kun de allerstørste, men mod de større byer i et område, hvilket giver stor efterspørgsel efter boliger i områder tæt på en by af en vis størrelse. Derfor er de meget kraftige prisstigninger fortsat centraliseret omkring de større byer, og derfor er priserne i store dele af Danmark stadigvæk lavere end tilfældet var under boligmarkedsopturen i midt-nullerne. Prisen på et gennemsnitligt hus i eksempelvis Vest- og Sydsjælland ligger fortsat mere end 20% lavere i dag end under tidligere tiders top i 2007. Det er kun i Københavnsområdet og i Nordjylland at huspriserne i dag er højere end tidligere.

Godt forår i vente

- Fremover ser vi ingen umiddelbare tegn på noget, der skulle spænde ben for den gode form eller ændre på fremtidsudsigterne for boligmarkedet. Der handles flere boliger i størstedelen af landet, og samtidig kommer der mange nye boliger til salg. Det er et stærkt sundhedstegn. Godt nok er renterne øget lidt her i 20118, men er fortsat særdeles lave og koblet med beskæftigelses- samt indkomstfremgang, så gir det fortsat olie i boligmaskinen. På den baggrund forventer vi, at boligpriserne stiger igen i år, siger Mira Lie Nielsen.

Flere nyheder

De danske huspriser er de seneste to måneder ikke set højere siden 2010. Men der er ikke mange huse at købe på... Læs mere!

Udbuddet af møbler, der er certificeret med Svanemærket eller EU-Blomsten, er stærkt stigende. Læs mere!

Sommerferien er overstået og snart begynder rekordmange unge på en videregående uddannelse. Læs mere!

Landets første borgerenergifællesskab blev stiftet den 18. august 2020 under navnet Energifællesskab Avedøre A... Læs mere!

Bæredygtighed er andet og mere end et modefænomen i byggeriet af nye boliger. Læs mere!

På renoveringen af Lundevænget i København gav mødet med det murede byggeri så store udfordringer, at samarbej... Læs mere!

Bæredygtighed er mere aktuelt, end nogensinde før. På Folkemødet, som løb af stablen i sidste uge, var verdens... Læs mere!

Helt ren luft i køkken og bolig med Thermex Le Mans II emfang og Plasmex filter-teknologi. Læs mere!

Prisstigningerne på ejerlejligheder har længe trukket fra prisstigningerne på villaer og rækkehuse, men i 2018... Læs mere!

Få ekstra rum med nye kvalitetsløsninger til gæster, hønsehold og alle redskaberne. Læs mere!