Bæredygtighed er mere aktuelt, end nogensinde før. På Folkemødet, som løb af stablen i sidste uge, var verdensmålene for bæredygtig udvikling det altoverskyggede tema.

Bæredygtighed er mere aktuelt, end nogensinde før. På Folkemødet, som løb af stablen i sidste uge, var verdensmålene for bæredygtig udvikling det altoverskyggede tema.
19 helt nye rådgivere i bæredygtighed bestod i juni eksamen hos Molio, og har fået anerkendt certificering af deres kompetencer.

19 helt nye rådgivere i bæredygtighed bestod i juni eksamen hos Molio, og har fået anerkendt certificering af deres kompetencer.

Eksaminanderne har de sidste tre måneder fået et komplet overblik over bæredygtigt byggeri og hvilke effektive virkemidler og værktøjer, der skal anvendes på de mange forskellige projekter, der findes inden for byggeriet. De har desuden lært kritisk at udvælge produkter, materialer, byggesystemer og installationer.

– Der er kommet langt større fokus på klimaforandringer gennem det sidste års tid, og det har påvirket markedet. Bygherrer efterspørger bæredygtigt byggeri i langt højere grad, og derfor skal rådgivningsvirksomhederne ruste sig med in-house kompetencer til fremtidens byggeri inden for bæredygtighedsledelse og komplette kompetencer, der ikke binder sig til en bestemt certificeringsordning, siger Bo Riisbjerg Thomsen, udviklingskonsulent i Molio, og fortsætter:

– I Danmark ser vi byggerier, som certificeres efter en bred palette af certificeringssystemer – DGNB, Svanemærket, LEED, BREEAM. Derfor oplever vi at rådgiverne i stigende grad efterspørger en helhedsorienteret uddannelse som giver overblik over hele spektret.

Også Molios kursus i Svanemærket byggeri oplever stor interesse, hvilket understreger udviklingen.

Byggeriet bliver mere og mere bæredygtigt

Byggebranchens stigende fokus på bæredygtigt byggeri understreges i en ny rapport fra Byggefakta.

Ifølge rapporten udgjorde de certificerede projekter hele 14 procent i 2018 – en fordobling på bare et år. I 2017 var det 7 procent.

Og tallene ser ud til at vokse yderligere i år, idet hele 20 procent af det planlagte nybyggeri med et budget på mere end 30 mio. kr. forventes at blive bygget med henblik på en certificering.

At bæredygtighed er højaktuelt, kan ikke komme bag på nogen. De nyligt overståede valg til Folketinget og Europaparlamentet bliver omtalt som ”klimavalg”, og de grønne mærkesager har for første gang nogensinde til et dansk valg været det afgørende emne blandt mange af vælgerne.

På Folkemødet i sidste uge var bæredygtighedsbegrebet heller ikke til at overse, da temaet for de fire dage på klippeøen var FN's 17 verdensmål for bæredygtig udvikling.

Mere end 40 programpunkter på fire dage handlede om byggeri, og langt de fleste var med bæredygtighed som fokus – fx "Morgendagens bæredygtige byggeri", "Er den bæredygtige bolig certificeret?" og "Energieffektivitet – den billige vej til grøn omstilling".

Flere nyheder

De danske huspriser er de seneste to måneder ikke set højere siden 2010. Men der er ikke mange huse at købe på... Læs mere!

Udbuddet af møbler, der er certificeret med Svanemærket eller EU-Blomsten, er stærkt stigende. Læs mere!

Sommerferien er overstået og snart begynder rekordmange unge på en videregående uddannelse. Læs mere!

Landets første borgerenergifællesskab blev stiftet den 18. august 2020 under navnet Energifællesskab Avedøre A... Læs mere!

Bæredygtighed er andet og mere end et modefænomen i byggeriet af nye boliger. Læs mere!

På renoveringen af Lundevænget i København gav mødet med det murede byggeri så store udfordringer, at samarbej... Læs mere!

Helt ren luft i køkken og bolig med Thermex Le Mans II emfang og Plasmex filter-teknologi. Læs mere!

Prisstigningerne på ejerlejligheder har længe trukket fra prisstigningerne på villaer og rækkehuse, men i 2018... Læs mere!

Få ekstra rum med nye kvalitetsløsninger til gæster, hønsehold og alle redskaberne. Læs mere!

Er man villig til at betale 100.000 kroner ekstra, tilbyder Lind & Risør en tilbagetrædelsesaftale som sikrer ... Læs mere!