Prisen på huse er øget med 0,5% de seneste 3 måneder. Det viser netop offentliggjorte månedstal fra Danmarks Statistik. Det er en pæn stigning, da andet halvår normalt byder på opbremsning i prisudviklingen.

Prisen på huse er øget med 0,5% de seneste 3 måneder. Det viser netop offentliggjorte månedstal fra Danmarks Statistik. Det er en pæn stigning, da andet halvår normalt byder på opbremsning i prisudviklingen.
Priserne på både huse og ejerlejligheder er steget i sidste kvartal.

Dagens tal fra Danmarks Statistik viser, at huspriserne er øget med 0,2% på landsplan fra august til september. Udviklingen skal ses i lyset i den generelle sæsonudvikling, hvor priserne normalt tager sig en puster i andet halvår, mens priserne stiger i 1. halvår. 2017 lader ikke til at være nogen undtagelse. Der er derfor ingen grund til at være bekymret som boligejer over aftagende prisvækst. Igennem 1. halvår steg priserne da også med 5%, hvilket er en rigtig pæn stigning.

- Pilen på boligmarkedet peger stadig opad. Over det seneste år er prisen på enfamiliehuse steget med 4,1% mens prisen på ejerlejligheder er øget 8,0%. Vi skal helt tilbage til 2012 for, at se et fald i den årlige prisudvikling, siger boligøkonom og chefanalytiker i Nykredit Mira Lie Nielsen.

De stigende priser er blandt andet drevet af markant flere boligsalg. Når flere husnøgler skifter ejermand er det med til at øge optimismen på boligmarkedet, hvilket bliver selvforstærkende, da det igen giver flere lyst til at handle bolig. Samtidig er dansk økonomi inde i højkonjunktur med stigende beskæftigelse og indkomster til følge. Desuden ligger renteniveauet lavt. Denne cocktail giver danskerne større lyst og mulighed for at handle bolig, hvilket er med til at sætte scenen for et boligmarked i fortsat fremgang.

Prisen på en ejerlejlighed i København vokser fortsat

På ejerlejlighedsmarkedet er priserne de seneste 3 måneder øget 2,%, hvilket bringer den årlige stigningstakt op på 8,0%. Dagens tal er ikke regionalt opdelt, men da ejerlejlighederne stort set kun ligger i og omkring København samt i Aarhus er landstallet i praksis oplysning om priserne i vækstområderne.

De høje prisstigninger på ejerlejlighedsmarkedet skal ses i lyset af stor rift om relativt få boliger – især de små boliger. København vokser med ca. 10.000 indbyggere om året, og selvom ikke alle af disse køber ejerbolig, så ønsker de fleste at bo centralt, hvilket naturligt giver pres på priserne. Prisstigningerne fortæller tydeligt, at beliggenheden er langt vigtigere en størrelsen af boligen, og da der ikke kan bygges nyt i en fart som efterspørgslen efter mindre boliger vokser med, har dette skubbet markant til priserne. Dermed har vi set prisstigninger på små boliger på mere end 10% årligt, hvilket er med til at trække de gennemsnitlige prisstigningerne op på det nuværende høje niveau.

Med udviklingen i dansk økonomi i baghovedet er Nykredits syn på boligmarkedet stadig positivt. For enfamiliehuse forventer vi prisstigninger på landsplan på 4,2%, 2,6% og 2,5% i hhv. 2017, 2018 og 2019. For ejerlejligheder forventer vi prisstigninger på 7,1%, 4,8% og 3,4% i samme periode – ligeledes på landsplan.

Flere nyheder

De danske huspriser er de seneste to måneder ikke set højere siden 2010. Men der er ikke mange huse at købe på... Læs mere!

Udbuddet af møbler, der er certificeret med Svanemærket eller EU-Blomsten, er stærkt stigende. Læs mere!

Sommerferien er overstået og snart begynder rekordmange unge på en videregående uddannelse. Læs mere!

Landets første borgerenergifællesskab blev stiftet den 18. august 2020 under navnet Energifællesskab Avedøre A... Læs mere!

Bæredygtighed er andet og mere end et modefænomen i byggeriet af nye boliger. Læs mere!

På renoveringen af Lundevænget i København gav mødet med det murede byggeri så store udfordringer, at samarbej... Læs mere!

Bæredygtighed er mere aktuelt, end nogensinde før. På Folkemødet, som løb af stablen i sidste uge, var verdens... Læs mere!

Helt ren luft i køkken og bolig med Thermex Le Mans II emfang og Plasmex filter-teknologi. Læs mere!

Prisstigningerne på ejerlejligheder har længe trukket fra prisstigningerne på villaer og rækkehuse, men i 2018... Læs mere!

Få ekstra rum med nye kvalitetsløsninger til gæster, hønsehold og alle redskaberne. Læs mere!