Er man villig til at betale 100.000 kroner ekstra, tilbyder Lind & Risør en tilbagetrædelsesaftale som sikrer køber, hvis ikke den gamle bolig er solgt.

Er man villig til at betale 100.000 kroner ekstra, tilbyder Lind & Risør en tilbagetrædelsesaftale som sikrer køber, hvis ikke den gamle bolig er solgt.
”Vores tilbagetrædelsesaftale er en god løsning, ikke mindst for folk oppe i årene, der skal have solgt en bolig først", siger boligchef Claus Heje Olesen, Lind & Risør.

Skal man købe ny bolig, før man har solgt, eller skal man sælge først uden at vide, hvor man skal flytte hen, og satse på, at man nok finder noget? Det dilemma er der sikkert flere, der kan genkende, som overvejer at skifte deres ejerbolig ud med en ny.

De senere år har nye regler medført, at bankerne har strammet op for muligheden for at købe en ny bolig, før den gamle er solgt, eventuelle lån er indfriet, og friværdien realiseret. Men i den periode sker der ofte det, at drømmeboligen når at blive solgt, og så er det forfra med boligsøgningen.

Derfor har man hos Lind & Risør allerede i nogle år med stor succes tilbudt en tilbagetrædelsesaftale, som gør det lettere for købere at realisere drømmen, når den byder sig.

En nemmere vej til drømmeboligen

Tilbagetrædelsesaftalen binder køb og salg sammen. Kort skitseret er det en genvej i form af en garanti for, at din nye Lind & Risør-bolig bliver på dine hænder, indtil den gamle bolig er solgt. Lignende aftaler er set før hos landets ejendomsmæglere, men her får man ingen garanti for, at der ikke kommer andre købere på banen, som løber med drømmeboligen i salgsperioden.

Med en tilbagetrædelsesaftale hos Lind & Risør er sagen anderledes. Fra man underskriver en købsaftale, har man typisk 7-12 måneder til at få solgt sin nuværende bolig. I mellemtiden er den nye Lind & Risør-bolig altså reserveret, og ingen andre kan overbyde eller købe din bolig i den pågældende periode, hvor tilbagetrædelsesaftalen løber.

"Prisen for en sådan aftale er 100.000 kr. I det sjældne tilfælde, at man ikke får solgt inden for fristen på typisk 7-12 måneder, vil dette beløb gå tabt, men det kan være billigt sluppet, hvis alternativet er at sidde med to boliger, og man bliver tvunget til et hurtigt salg til en lav pris," udtaler Claus Heje Olesen, der er boligchef hos Lind & Risør.

Til gengæld er det også det eneste, man hæfter for, idet man ikke skal stille bankgaranti eller andet, før man har solgt sin nuværende bolig. Når den nuværende bolig bliver solgt, er købet af den nye Lind & Risør-bolig automatisk en realitet, og de indbetalte 100.000 kr. fratrækkes naturligvis i købesummen.

Eksempel fra et attraktivt byggeri til flere målgrupper

Tæt på Jægersborg Dyrehaves naturskønne omgivelser, nærmere betegnet Linde Allé i Nærum, er Lind & Risør netop nu i færd med at opføre 30 eksklusive arkitekttegnede ejerlejligheder i et 3-etages byggeri med egen terrasse eller altan samt elevator i alle opgange. Lejlighederne ligger centralt i Nærum tæt på indkøbsmuligheder og torv og er velegnede til alle aldersgrupper, hvad enten det er den første eller sidste bolig, man køber. Uanset om der lægges vægt på at være tæt på grønne skovarealer og gode sportsfaciliteter eller nærhed til skoler, shopping og offentlig transport, opfylder beliggenheden på Linde Allé manges behov.

De 3-værelses lejligheder er hver på omkring 100 m² og er indrettet med eksklusive materialer og moderne indretning med enten stor altan eller terrassehave på små 40 m² til stuelejlighederne. Alt i alt en drømmelejlighed, som er lige til at flytte ind i.

Skyd genvej, og kom uden om de finansielle benspænd

Udfordringen er at få alt til at gå op i en højere enhed, når drømmeboligen er fundet.

Der er ofte rift om de nybyggede ejerlejligheder af denne type, da byggegrunde, der forener byliv, nærområde og naturen, er svære at finde så tæt på København. Lejlighederne på Linde Allé i Nærum har det hele. Ofte er det ægtepar med god økonomi og stor friværdi i deres nuværende villa, som er interesserede i denne type bolig. Alligevel stiller bankerne krav, som medfører, at de ikke umiddelbart kan købe drømmeboligen.

"Vores tilbagetrædelsesaftale er derfor en god løsning, ikke mindst for folk oppe i årene, der skal have solgt en bolig først, og som, på trods af friværdi, ikke kan låne, før de har solgt," siger Claus Heje Olesen, boligchef hos Lind & Risør.

"Når man vil skifte en nuværende ejerbolig ud med en ny, starter det normalt med bankgaranti og salg af egen bolig, inden man kan realisere drømmen, som i manges tilfælde ender med at gå tabt. Der er mange parametre i spil på samme tid, og det kan være svært at ramme. Hos Lind & Risør har vi valgt at gøre byggeperioden til købers fordel, og det har vist sig at være populært blandt mange.

Med tilbagetrædelsesaftalen kan man gå direkte til købsaftalen og derefter sælge sin bolig i ro og mag," slutter Claus Heje Olesen.

Tilbagetrædelsesaftalen åbner på den måde en dør for en række muligheder, som køberne ikke finder andre steder.

Flere nyheder

De danske huspriser er de seneste to måneder ikke set højere siden 2010. Men der er ikke mange huse at købe på... Læs mere!

Udbuddet af møbler, der er certificeret med Svanemærket eller EU-Blomsten, er stærkt stigende. Læs mere!

Sommerferien er overstået og snart begynder rekordmange unge på en videregående uddannelse. Læs mere!

Landets første borgerenergifællesskab blev stiftet den 18. august 2020 under navnet Energifællesskab Avedøre A... Læs mere!

Bæredygtighed er andet og mere end et modefænomen i byggeriet af nye boliger. Læs mere!

På renoveringen af Lundevænget i København gav mødet med det murede byggeri så store udfordringer, at samarbej... Læs mere!

Bæredygtighed er mere aktuelt, end nogensinde før. På Folkemødet, som løb af stablen i sidste uge, var verdens... Læs mere!

Helt ren luft i køkken og bolig med Thermex Le Mans II emfang og Plasmex filter-teknologi. Læs mere!

Prisstigningerne på ejerlejligheder har længe trukket fra prisstigningerne på villaer og rækkehuse, men i 2018... Læs mere!

Få ekstra rum med nye kvalitetsløsninger til gæster, hønsehold og alle redskaberne. Læs mere!