Lav permeable belægning med fradrag på bolig jobordningen 2016.

Lav permeable belægning med fradrag på bolig jobordningen 2016.
Arbejdslønnen er fradragsberettiget via Bolig-Jobordningen for 2016, og samtidig giver en del regionale vandværker yderligere tilskud.

Hvordan gør man så det, jo din belægning skal have en ny bund. Derefter kan du genbruge din eksisterende håndlagte belægning eller købe ny.

Fidusen er at fugen skal være åben på 10-14% af arealet, denne fugeafstand skabes med et afstandsstykke fra pavesystems. Herved kan man nedsive regnvand på belægningen omkring huset eller i indkørslen hvor den falder, fordi vandet siver igennem fugen og opsamles i et reservoir.

Bunden som dræner belægningen er derfor af grus fremfor sand. Når fugen åbnes skal belægningen så styrkes med frostsikre PE (polyethylen) afstandsstykker for at modvirke at fliserne bevæger sig ud af placering. Det er især vrid fra dæk der vil sætte fliserne på en styrkeprøve og grunden til at afstandsstykket skal holde dem på plads og fastholde en flot linjeføring.

Økonomi
Økonomisk er der flere fordele ved at etablere den permeable løsning.

Arbejdslønnen er fradragsberettiget via Bolig-Jobordningen for 2016, og samtidig giver en del regionale vandværker yderligere tilskud.

Formålet med at skifte til permeable belægninger er, at regnvandet ikke længere belaster kloaknettet, men i stedet kan nedsive på egen matrikel, deraf navnet LAR (lokal afledning af regnvand). Når den nye bund af drængrus er lagt, skal der blot etableres en åben fuge, som tillader nedsivning på 10-14% af arealet.

Dette løses med en af de mange typer afstandsstykker fra PaveSystems, så der er mulighed for at finde et mønster og look der passer til den enkelte.

En drængrus er en 3 lags blanding som ikke indeholder sand, den fineste del er dermed både afretningslag og fugemateriale.

Der er flere sidegevinster ved permeable belægninger. Et regnvandsreservoir virker svalende om sommeren – og når det er koldt, lader de åbne fuger jordvarme stige op og fungere som passiv vinterbekæmper. Et løst bundmateriale giver sværere betingelser for at ukrudt kan rodfæste sig. Så win-win-win for ejer, pengepung og miljøet

Flere nyheder

De danske huspriser er de seneste to måneder ikke set højere siden 2010. Men der er ikke mange huse at købe på... Læs mere!

Udbuddet af møbler, der er certificeret med Svanemærket eller EU-Blomsten, er stærkt stigende. Læs mere!

Sommerferien er overstået og snart begynder rekordmange unge på en videregående uddannelse. Læs mere!

Landets første borgerenergifællesskab blev stiftet den 18. august 2020 under navnet Energifællesskab Avedøre A... Læs mere!

Bæredygtighed er andet og mere end et modefænomen i byggeriet af nye boliger. Læs mere!

På renoveringen af Lundevænget i København gav mødet med det murede byggeri så store udfordringer, at samarbej... Læs mere!

Bæredygtighed er mere aktuelt, end nogensinde før. På Folkemødet, som løb af stablen i sidste uge, var verdens... Læs mere!

Helt ren luft i køkken og bolig med Thermex Le Mans II emfang og Plasmex filter-teknologi. Læs mere!

Prisstigningerne på ejerlejligheder har længe trukket fra prisstigningerne på villaer og rækkehuse, men i 2018... Læs mere!

Få ekstra rum med nye kvalitetsløsninger til gæster, hønsehold og alle redskaberne. Læs mere!