I 2016 blev første spadestik taget på Københavns nye bydel, Grønttorvet. De første ejendomme er allerede fuldt udlejet, og der er lavet væksthuse og fælleshaver for at skabe et socialt fællesskab i bydelen.

I 2016 blev første spadestik taget på Københavns nye bydel, Grønttorvet. De første ejendomme er allerede fuldt udlejet, og der er lavet væksthuse og fælleshaver for at skabe et socialt fællesskab i bydelen.
Øverst på Grønttorvet ses de første boliger, der er bygget på den nye bydel.

Arbejdet med at lægge 6,3 mio. mursten og knap 1.200 km kabler og rør til Københavns nye bydel er godt i gang. FB Gruppen og PKA står bag Grønttorvet, der kommer til at have 2.200 boliger, butikker og institutioner og forventes at stå færdig i 2021.

Bydelen følger planen, hvor byggeriet af en ny boligejendom går i gang hver tredje måned. Den sjette boligejendom er ved at blive opført, og to ejendomme med lejeboliger er fuldt udlejet. Samtidig er de første udbudte 60 ejerboliger og 99 andelsboliger solgt, mens de næste 92 andelsboliger er reserveret.

Hans-Bo Hyldig, direktør i FB Gruppen, er stolt over, at bydelen skrider frem efter planen uden at gå på kompromis med kvaliteten og visionen.

”Der er stor efterspørgsel på boligerne, der stort set er blevet udlejet med det samme til et godt mix af unge og seniorer, singler og børnefamilier. Særligt bydelens grønne profil har været afgørende for lejerne, og næste efterår starter vi med at anlægge den store park med spiselige frugter, der trækker tråde til områdets historie som handelsplads for grønthandlere,” siger Hans-Bo Hyldig, adm. direktør i FB Gruppen.

Mangfoldig bydel med grøn profil

Grønttorvet bliver en mangfoldig bydel med forskellige boformer med eje-, leje- og andelsboliger i form af lejligheder, rækkehuse, studieboliger og seniorbofællesskaber. Det sikrer en blandet bydel med beboere med forskellige indkomster, baggrunde og aldersgrupper.

Herudover er der fokus på fællesaktiviteter, der skaber relationer mellem beboerne i de enkelte ejendomme og på tværs af bydelen. Væksthuse, fælleshaver og plantelaug samt et kommende fælleshus for hele bydelen er nogle af de initiativer, der skal understøtte et socialt fællesskab.

”Sammen med FB Gruppen har vi vægt på at skabe en grøn og social mangfoldig bydel, hvor beboerne kan skabe relationer til hinanden. Eksempelvis kan seniorerne ud over deres egne naboer og bofæller deltage i plantelaug med folk fra hele Grønttorvet. På den måde skaber vi en socialt sammenhængende bydel, der giver et robust afkast til vores medlemmers pensioner,” siger Nikolaj Stampe, ejendomschef i PKA.

Om Grønttorvet

● Grønttorvet er på 160.000 kvm. (svarende til 22 fodboldbaner), hvor der kommer 2.200 blandede boliger, to børneinstitutioner, butikker, cafeer og kontorer
● Bydelen får en 23.000 m2 stor park, hvor søjler fra den gamle auktionshal og frugttærer og nøddebuske bevarer Grønttorvets historiske rødder
● Byggerier af bydelen skaber ca. 6.200 arbejdspladser og har en samlet projektsum på ca. 5 mia. kr. Bydelen forventes at stå færdig i 2021

Flere nyheder

De danske huspriser er de seneste to måneder ikke set højere siden 2010. Men der er ikke mange huse at købe på... Læs mere!

Udbuddet af møbler, der er certificeret med Svanemærket eller EU-Blomsten, er stærkt stigende. Læs mere!

Sommerferien er overstået og snart begynder rekordmange unge på en videregående uddannelse. Læs mere!

Landets første borgerenergifællesskab blev stiftet den 18. august 2020 under navnet Energifællesskab Avedøre A... Læs mere!

Bæredygtighed er andet og mere end et modefænomen i byggeriet af nye boliger. Læs mere!

På renoveringen af Lundevænget i København gav mødet med det murede byggeri så store udfordringer, at samarbej... Læs mere!

Bæredygtighed er mere aktuelt, end nogensinde før. På Folkemødet, som løb af stablen i sidste uge, var verdens... Læs mere!

Helt ren luft i køkken og bolig med Thermex Le Mans II emfang og Plasmex filter-teknologi. Læs mere!

Prisstigningerne på ejerlejligheder har længe trukket fra prisstigningerne på villaer og rækkehuse, men i 2018... Læs mere!

Få ekstra rum med nye kvalitetsløsninger til gæster, hønsehold og alle redskaberne. Læs mere!