Ny generation af vandsenge med opdelte madrasser og lavere energiforbrug styrker velværet i en travl hverdag.

Ny generation af vandsenge med opdelte madrasser og lavere energiforbrug styrker velværet i en travl hverdag.
Det virker beroligende at sove på vand.

Nu er vandsengen videreudviklet og opgraderet, så dens støtte og komfort passer endnu bedre til en moderne livsstil. I en travl hverdag er en god og rolig nattesøvn vigtigere end nogensinde for at undgå stressrelaterede sygdomme.

De sunde egenskaber ved at sove på vand er blevet styrket i takt med, at nye typer af vandmadrasser har set dagens lys: De opdelte ’dual’-madrasser har fået deres store gennembrud, fordi de udligner forskellen i kropsvægt mellem to personer og samtidig gør det muligt at vælge hver sin temperatur. Desuden er komforten øget ved, at der nu er op til 8 dæmpningsgrader.

– Kender man til de vandsenge, der var populære i 80’erne og 90’erne, vil man få sig en stor overraskelse, fortæller Alexander Brunsø fra den danske producent Akva Waterbeds. – I dag er alt fornyet og opgraderet, det gælder også designet, som er blevet lettere og matcher den skandinaviske boligstils rene linjer.

– Sengenes energiforbrug er markant lavere, ligesom man med ny teknologi har minimeret risikoen for lækager. Det får ’gamle’ fans af vandsenge til at vende tilbage, og samtidig ser vi mange nye købere, der har hørt om fordelene ved at sove på vand.

Søvnkvalitet og mentalt velvære

De positive effekter af vandsenge er veldokumenterede. Det virker beroligende at sove på vand, og det kan hjælpe med at løse ét af tidens største problemer: At stadig flere mennesker rammes af stress-relaterede livsstilsygdomme, fordi de sover for lidt eller for dårligt til at restituere ordentligt, inden arbejdet kalder næste dag.

Derfor er der brug for, at man investerer mere i sin søvn. Vandmadrassen understøtter hele kroppen – ikke mindst ryg og lænd – på en måde, der giver større søvnkvalitet. Det gør samtidig en forskel for det mentale velvære i en tid, hvor mange føler sig udbrændte. En bedre søvn giver overskud.

Den nye generation af vandsenge har 8 dæmpningsgrader, hvor der før var 3 eller 4. Tidligere kunne dæmpningen forsvinde i løbet af nogle år. Det er løst nu, og i dag vælger de fleste en stærkt dæmpet madras, så man både oplever vandets trykaflastende egenskaber og har en seng, som er mindre ’levende’.

Flere nyheder

De danske huspriser er de seneste to måneder ikke set højere siden 2010. Men der er ikke mange huse at købe på... Læs mere!

Udbuddet af møbler, der er certificeret med Svanemærket eller EU-Blomsten, er stærkt stigende. Læs mere!

Sommerferien er overstået og snart begynder rekordmange unge på en videregående uddannelse. Læs mere!

Landets første borgerenergifællesskab blev stiftet den 18. august 2020 under navnet Energifællesskab Avedøre A... Læs mere!

Bæredygtighed er andet og mere end et modefænomen i byggeriet af nye boliger. Læs mere!

På renoveringen af Lundevænget i København gav mødet med det murede byggeri så store udfordringer, at samarbej... Læs mere!

Bæredygtighed er mere aktuelt, end nogensinde før. På Folkemødet, som løb af stablen i sidste uge, var verdens... Læs mere!

Helt ren luft i køkken og bolig med Thermex Le Mans II emfang og Plasmex filter-teknologi. Læs mere!

Prisstigningerne på ejerlejligheder har længe trukket fra prisstigningerne på villaer og rækkehuse, men i 2018... Læs mere!

Få ekstra rum med nye kvalitetsløsninger til gæster, hønsehold og alle redskaberne. Læs mere!