I Riga har den danske accelerator Accelerace i samarbejde med tidligere kræfter fra Techstars og Lattelecom opbygget et nyt koncept.

I Riga har den danske accelerator Accelerace i samarbejde med tidligere kræfter fra Techstars og Lattelecom opbygget et nyt koncept.
”Riga er det af de baltiske lande, hvor man har den tætteste forbindelse til Rusland og hele Central- og Østeuropa. Det er et strategisk godt sted at befinde sig. Her kan vi trække dealflow fra ikke bare Riga, men fra lande som Ukraine, Hviderusland og Rusland, hvor der også findes mange dygtige startups og softwareudviklere,” fortæller David Ventzel.

”Det er første gang, at vi opbygger en accelerator helt fra bunden. Accelerace og Techstars er begge ældre koncepter. Vi har lært en masse. Den erfaring har vi nu brugt til at skabe et nyt acceleratorkoncept for startups. Vi har taget alle vores læringer og fejl og spurgt os selv, hvordan den mest moderne accelerator ville se ud. Den ville se ud som Overkill Ventures.”

Det fortæller David Ventzel. Han er partner og investment manager i Accelerace og nu også general partner i Overkill Ventures, som han har været med til at bygge op sammen med de øvrige partnere Peter Marculans, tidligere program manager i Techstars, og Dmitry Saikovsky, tidligere M&A i Lattelecom. Overkill Ventures er en ny early stage venture fond, som i høj grad bygger på det danske koncept bag Accelerace og støttet af teleselskabet Lattelecom og finansinstitutionen Altum.

Letland er et strategisk godt sted

Accelerace har siden 2008 udvalgt, trænet og investeret i mere end 500 lovende danske og internationale iværksættervirksomheder. 88 procent af disse er stadig på markedet i dag. Det er den succeshistorie, som man nu har kopieret store dele af, blandet med blod fra Techstars og overført til miljøet i Riga.

”Riga er det af de baltiske lande, hvor man har den tætteste forbindelse til Rusland og hele Central- og Østeuropa. Det er et strategisk godt sted at befinde sig. Her kan vi trække dealflow fra ikke bare Riga, men fra lande som Ukraine, Hviderusland og Rusland, hvor der også findes mange dygtige startups og softwareudviklere,” fortæller David Ventzel.

Overkill Ventures blev lanceret i januar og har nu fundet sin første batch af i alt seks startups. Overkill Ventures er primært rettet mod baltiske startups inden for digitale værktøjer, som kan hjælpe professionelle i deres arbejde.

”Men i virkeligheden er det også interessant for Danmark, fordi Baltikum er så tæt knyttet til Skandinavien. De ser sig selv som en del af Norden. Strategisk er det godt for et lille land som Danmark, hvis vi gerne vil have en indsigt i det store Østeuropa. Riga er en gateway til regionen som Hong Kong eller Singapore er det til Kina og Sydøstasien,” siger David Ventzel.

Gnubber skuldre med Bitfury, Transferwise og Taxify

Det er nemlig også fra Baltikum, at succeser som fintechstartuppet Transferwise, Uberkonkurrenten Taxify og en af verdens største full-service blockchain-virksomheder Bitfury kommer fra, ligesom Skype havde hele sin udviklingsafdeling her. Det har skabt en bølgeeffekt, som der blev investeret i regionen af techfolkene. Men der har ikke været meget fokus på at skabe acceleratorer til nye væksteventyr. Indtil nu.

”Ingen andre acceleratorer har så stærkt og gennemtestet et koncept, som vi har. Vores koncept bygger på al den viden, som der er i Accelerace og det, som Peter Marculans tager med fra Techstars. Vi står som accelerator i en meget stærk position. Herfra kan vi bygge vores brand ud til hele Baltikum, Ukraine og Hviderusland. Det er så meget uudnyttet potentiale her. Alle tager til Berlin eller London. Men fremtiden er også her. Konkurrencen er bare ikke nået hertil endnu,” siger David Ventzel.

Flere nyheder

Historien om dansk lodseri går over 500 år tilbage og er en vigtig del af danmarkshistorien. Nu er historien f... Læs mere!

Covid-19-pandemien har sat turbo på den digitale forbrugeradfærd og en digitalisering af branchen, der ellers ... Læs mere!

Lønmodtagere, der også driver selvstændig virksomhed, må se langt efter hjælp i den forlængelse af hjælpepakke... Læs mere!

Aftalen om forlængelse af hjælpepakker rummer ikke støtte for en stor del af de virksomheder, som fortsat blød... Læs mere!

PropTech Denmark har indgået samarbejde med landets største realkreditinstitut. Totalkredit træder ind i besty... Læs mere!

For at hjælpe kunderne endnu mere effektivt med deres leadgenerering har Serio Verify ansat to kvantefysikere. Læs mere!

Aalborg Portland udskifter to udtjente skibe med tre spritnye, specialbyggede fragtskibe. Læs mere!

Nyudnævnte adm. direktør for PropTech Denmark-netværket, Nadim Stub, skal især styrke innovationen og brugen a... Læs mere!

Det er 30 år siden Kirsten og Jesper Rungholm lettede med deres første fly. I dag råder de over 22 fly og har ... Læs mere!

2018 bragte historisk høj omsætning til Small Danish Hotels. Online oprustning og nye kundefordele har holdt d... Læs mere!