Lønmodtagere, der også driver selvstændig virksomhed, må se langt efter hjælp i den forlængelse af hjælpepakkerne, som regeringen netop har fremlagt.

Lønmodtagere, der også driver selvstændig virksomhed, må se langt efter hjælp i den forlængelse af hjælpepakkerne, som regeringen netop har fremlagt.
- Det er fint, at man justerer selvstændige- og kombinatørpakken, men de bebudede ændringer er ikke tilstrækkelige, siger Kirstine Baloti, som er freelance-ansvarlig i HK Privat.

Regeringen har sammen med et bredt flertal i folketinget netop fremlagt aftaleteksten for en forlængelse af hjælpepakkerne til blandt andet virksomheder, der fortsat er underlagt coronarestriktioner. Desværre er der ikke megen hjælp at hente for de såkaldte kombinatører, som i forvejen er hårdt prøvede, da de færreste har kunnet anvende de oprindelige hjælpepakker. De er nemlig fyldt med fejl. Freelance-ansvarlig i HK Privat, Kirstine Baloti, ryster på hovedet over situationen:

- Det er fint, at man justerer selvstændige- og kombinatørpakken, men de bebudede ændringer er ikke tilstrækkelige. Der er hårdt brug for at rette pakken, så freelancere med både A-løn og CVR får den hjælp, de har brug for. Vores freelancere er nemlig ikke tvangslukkede: deres marked er ”bare” coronaramt og har været det længe. Jeg kan se, at man har forsøgt en justering i dagens aftaletekst, men det er desværre fortsat ikke nok.

Ny aftale - samme problemer

Problemet med pakken er ifølge Kirstine Baloti, at man ønsker at hjælpe de freelancere, der både har noget arbejde, hvor de får A-løn, og noget arbejde, som de fakturerer i deres CVR. Men den oprindelige hjælpepakke er udformet, så man ikke kan søge hjælp på baggrund af A-løn og aktivitet i CVR. I stedet har man lavet en pakke, hvor kun dem med A-løn og B-honorar i et bestemt miks kan søge. Og selvom der er nogle krav, der lempes i den nye aftale, så er Kirstine Baloti overrasket over, at man nu viderefører flere af de samme typer fejl i denne aftaletekst:

- I den nye aftaletekst viderefører man den type fejl, som vi for længst har påpeget, gør det mildest talt umuligt for kombinatørerne at gøre brug af pakkerne. Ovenikøbet lemper man kun visse krav i perioden 1. september til 31. oktober. Det er simpelthen både for lidt, for sent og forkert.

HK Privat har tidligere påpeget overfor Erhvervsministeriet, at de indbyggede begrænsninger i pakken gør, at forsvindende få kombinatører søger hjælpepakken, og at en langt større procentdel får afslag, end det er tilfældet med de andre hjælpepakker.

 
Flere nyheder

Historien om dansk lodseri går over 500 år tilbage og er en vigtig del af danmarkshistorien. Nu er historien f... Læs mere!

Covid-19-pandemien har sat turbo på den digitale forbrugeradfærd og en digitalisering af branchen, der ellers ... Læs mere!

Aftalen om forlængelse af hjælpepakker rummer ikke støtte for en stor del af de virksomheder, som fortsat blød... Læs mere!

PropTech Denmark har indgået samarbejde med landets største realkreditinstitut. Totalkredit træder ind i besty... Læs mere!

For at hjælpe kunderne endnu mere effektivt med deres leadgenerering har Serio Verify ansat to kvantefysikere. Læs mere!

Aalborg Portland udskifter to udtjente skibe med tre spritnye, specialbyggede fragtskibe. Læs mere!

Nyudnævnte adm. direktør for PropTech Denmark-netværket, Nadim Stub, skal især styrke innovationen og brugen a... Læs mere!

Det er 30 år siden Kirsten og Jesper Rungholm lettede med deres første fly. I dag råder de over 22 fly og har ... Læs mere!

2018 bragte historisk høj omsætning til Small Danish Hotels. Online oprustning og nye kundefordele har holdt d... Læs mere!

Formand for Træsektionen i Dansk Byggeri, Niels Moestrup, fylder tirsdag 50 år. Læs mere!