Alm. Brand lancerer en ny forsikring, der dækker virksomheder mod angreb fra cyberkriminelle.

Alm. Brand lancerer en ny forsikring, der dækker virksomheder mod angreb fra cyberkriminelle.
Alm. Brand lancerer en ny forsikring, der dækker virksomheder mod angreb fra cyberkriminelle.

Alm. Brand tilbyder nu som noget nyt en Cyberforsikring, der tager truslen alvorligt og kan give ro i maven hos ejerne i landets små- og mellemstore virksomheder. Det er især vigtigt, når angrebene bliver stadigt mere komplekse og rammer bredt.

”Vi har sammensat en forsikring, som er målrettet den lille og mellemstore virksomhed. For de cyberkriminelle går langt fra kun efter de store koncerner, siger erhvervsdirektør i Alm. Brand, Peter Flemmer.

Hvis ransomware finder vej til en virksomhed, kan det blive dyrt at få taget hånd om situationen. Hvis der er stjålet data, kan sagen hurtigt udvikle sig til et erstatningskrav. Og hvis en medarbejder får en falsk mail fra sin direktør om at hasteoverføre et beløb til en konto, kan det resultere i et stort, økonomisk tab for den enkelte virksomhed.

”Vi har en situation, hvor langt de fleste virksomheder sikrer sig mod indbrud i traditionel forstand, men rent faktisk er risikoen for cyberindbrud langt højere. Derfor giver det rigtig god mening for virksomhederne at være sikret bedst muligt på cyberområdet, så et angreb ikke risikerer i værste fald at være skæbnesvangert for den ramte virksomheds fremtid,” siger Peter Flemmer.

Dækker driftstab og sikrer hurtig hjælp

Bliver din virksomhed udsat for et cyberangreb er der blandt andet mulighed for at få dækket driftstab, og der er hurtig hjælp til at komme i gang igen og få ryddet op efter en cyberforbrydelse.

”Det er vigtigt for os, at der er tale om en forsikring, der er enkelt bygget op og nem at forstå. Og som noget unikt i markedet stiller vi kun nogle ganske få, almindelige sikkerhedskrav til forsikringstageren, som langt de fleste virksomheder opfylder allerede i dag, siger Peter Flemmer.

Ifølge Center for Cybersikkerheds (CFCS) seneste rapport er truslen fra cyberkriminalitet mod danske virksomheder meget høj, og der er tale om en trussel, der konstant udvikler sig. Og der har forsikringsbranchen et særligt ansvar over for sine kunder, mener Alm. Brands erhvervsdirektør.

”Vi skal som forsikringsselskab være med til at sprede budskabet om, at cyberkriminalitet er en risikofaktor, som kan ramme os alle sammen. Derudover skal vi følge området tæt, så vi hele tiden tilbyder et relevant produkt til vores kunder, siger Peter Flemmer.

Flere nyheder

Historien om dansk lodseri går over 500 år tilbage og er en vigtig del af danmarkshistorien. Nu er historien f... Læs mere!

Covid-19-pandemien har sat turbo på den digitale forbrugeradfærd og en digitalisering af branchen, der ellers ... Læs mere!

Lønmodtagere, der også driver selvstændig virksomhed, må se langt efter hjælp i den forlængelse af hjælpepakke... Læs mere!

Aftalen om forlængelse af hjælpepakker rummer ikke støtte for en stor del af de virksomheder, som fortsat blød... Læs mere!

PropTech Denmark har indgået samarbejde med landets største realkreditinstitut. Totalkredit træder ind i besty... Læs mere!

For at hjælpe kunderne endnu mere effektivt med deres leadgenerering har Serio Verify ansat to kvantefysikere. Læs mere!

Aalborg Portland udskifter to udtjente skibe med tre spritnye, specialbyggede fragtskibe. Læs mere!

Nyudnævnte adm. direktør for PropTech Denmark-netværket, Nadim Stub, skal især styrke innovationen og brugen a... Læs mere!

Det er 30 år siden Kirsten og Jesper Rungholm lettede med deres første fly. I dag råder de over 22 fly og har ... Læs mere!

2018 bragte historisk høj omsætning til Small Danish Hotels. Online oprustning og nye kundefordele har holdt d... Læs mere!