Aftalen om forlængelse af hjælpepakker rummer ikke støtte for en stor del af de virksomheder, som fortsat bløder, og vil derfor udløse konkurser og fyringer.

Aftalen om forlængelse af hjælpepakker rummer ikke støtte for en stor del af de virksomheder, som fortsat bløder, og vil derfor udløse konkurser og fyringer.
Mange små og mellemstore virksomheder har stadig markant lavere omsætning, end de plejer at have på denne tid af året. Derudover er der en helt særlig udfordring for sæsonvirksomhederne, siger SMVdanmarks adm. direktør Jakob Brandt.

Slut med at holde hånden under danske erhvervsliv generelt, men ekstra hjælp til enkelte virksomheder, der er særligt hårdt ramt. Sådan kan dagens politiske aftale om hjælpepakkerne opsummeres. SMVdanmarks adm. direktør Jakob Brandt, havde håbet på mere.

”Mange virksomheder har fastholdt deres ansatte i jobbet og tæret på egenkapitalen eller ligefrem gældsat sig til ingen verdens nytte. Jeg tror, politikerne undervurderer, hvor mange fyringer, der er på vej på mandag,” siger Jakob Brandt og uddyber:

”Mange små og mellemstore virksomheder har stadig markant lavere omsætning, end de plejer at have på denne tid af året. Derudover er der en helt særlig udfordring for sæsonvirksomhederne. Mange virksomheder tjener stort set al deres omsætning i løbet af sommermånederne, og lever normalt af de penge frem til næste sæson – penge de ikke har tjent i år. De får fortsat ingen eller meget begrænset hjælp, der tager hånd om det problem,” siger Jakob Brandt.

Han hæfter sig dog ved nogle positive elementer:

”Vi har kæmpet hårdt for, at eventbranchen, der leverer til fx koncerter og byfester, fortsat skulle have hjælp, og det er positivt, at de har fået en forlængelse og samtidig har fået lidt lettere adgang til de eksisterende ordninger. Og det er samtidig en hjælpende hånd, at politikerne afsætter 300 mio. kr. til nye arrangementer i de kommende to måneder,” siger han.

Adgangskravene til hjælpepakkerne risikerer dog at være så høje, at kun en del af de hårdt ramte leverandører kan få adgang til ordningerne , vurderer Jakob Brandt.

”Når man læser det med småt, fremstår det som, at det kun er underleverandører til aflyste arrangementer, der har været kendt før corona-krisens start, som kan få gavn af ordningen. Det vil reelt afskære en stor del underleverandører fra støtten til de mange arrangementer, som var i planlægningsfasen og blev droppet under corona-krisen,” siger Jakob Brandt.

Flere nyheder

Historien om dansk lodseri går over 500 år tilbage og er en vigtig del af danmarkshistorien. Nu er historien f... Læs mere!

Covid-19-pandemien har sat turbo på den digitale forbrugeradfærd og en digitalisering af branchen, der ellers ... Læs mere!

Lønmodtagere, der også driver selvstændig virksomhed, må se langt efter hjælp i den forlængelse af hjælpepakke... Læs mere!

PropTech Denmark har indgået samarbejde med landets største realkreditinstitut. Totalkredit træder ind i besty... Læs mere!

For at hjælpe kunderne endnu mere effektivt med deres leadgenerering har Serio Verify ansat to kvantefysikere. Læs mere!

Aalborg Portland udskifter to udtjente skibe med tre spritnye, specialbyggede fragtskibe. Læs mere!

Nyudnævnte adm. direktør for PropTech Denmark-netværket, Nadim Stub, skal især styrke innovationen og brugen a... Læs mere!

Det er 30 år siden Kirsten og Jesper Rungholm lettede med deres første fly. I dag råder de over 22 fly og har ... Læs mere!

2018 bragte historisk høj omsætning til Small Danish Hotels. Online oprustning og nye kundefordele har holdt d... Læs mere!

Formand for Træsektionen i Dansk Byggeri, Niels Moestrup, fylder tirsdag 50 år. Læs mere!