Hjerteforeningen og Dansk Cardiologisk Selskab har hædret Christian Hassager fra Rigshospitalet som Årets Forsker. Prisen er på 25.000 kr.

Hjerteforeningen og Dansk Cardiologisk Selskab har hædret Christian Hassager fra Rigshospitalet som Årets Forsker. Prisen er på 25.000 kr.
Christian Hassager fra Rigshospitalet er hædret som Årets Forsker.

Formand for Hjerteforeningen, Anne Kaltoft, har i dag lørdag 6. maj overrakt prisen som Årets Forsker til overlæge, dr.med. Christian Hassager fra Rigshospitalet. Prisen til årets forsker uddeles hvert år til et medlem af Dansk Cardiologisk Selskab, som har bidraget væsentligt til at markere dansk kardiologisk forskning nationalt og internationalt. Den blev uddelt Dansk Cardiologisk Selskabs (DCS) årsmøde på Nyborg Strand.

Christian Hassager har forsket siden studietiden, først med fokus på osteoporose og hormonforandringer og gennem de sidste 20 i mange kardiologiske emner, men primært inden for udvikling af ekkokardiografiske metoder, behandling af hjertestopoverlevere og intensiv kardiologi.

– For mig er det den største faglige ære at modtage netop denne pris, fordi den kommer fra DCS – altså fra det faglige videnskabelige selskab. At få sådan en pris stimulerer virkelig min fortsatte virkelyst inden for forskning, siger Christian Hassager.

Forskning om svært syge

DCS begrunder udnævnelsen med Christian Hassagers imponerende publikationsrække.

– Christian Hassager har formået at har videreudviklet sin forskning fra primært at fokusere på ekkokardiografiske metoder til at omhandle de svært syge hjertepatienter med hjertestop og kardiogent shock, hvor der ikke tidligere har været en omfattende forskningstradition, siger formanden for Dansk Cardiologisk Selskab, overlæge, dr.med. Lene Holmvang.

Hjerteforeningen: Til lykke til patienternePrisen som Årets Forsker er blevet uddelt hvert år siden 1994. Det er anden gang i træk, at prisen sponsoreres af Hjerteforeningen, og den er dermed blevet et direkte resultat af et styrket samarbejde mellem Hjerteforeningen og Dansk Cardiologisk Selskab.

– Hjerteforeningen er stolte over at sponsorere Dansk Cardiologisk Selskabs forskerpris på 25.000 kr. Stort til lykke til overlæge Christian Hassager, og ikke mindst stort tillykke til de mange patienter, der får glæde af forskningen i hjerte-kar-sygdom, siger Anne Kaltoft, formand for Hjerteforeningen.

Blå bog

Christian Hassager er 55 år, uddannet læge fra Københavns Universitet 1986, speciallæge i kardiologi i 2001. Allerede i 1991 erhvervede han den medicinske doktorgrad ved Københavns Universitet.

Efter et forskningsophold ved Mayo Clinic, Minnesota, USA, og efterfølgende yderligere klinisk uddannelse har Christian Hassager siden 2004 været overlæge ved hjertemedicinsk klinik på Rigshospitalet hvor han er daglig leder af ekkokardiografisk laboratorium og hjertemedicinsk intensiv afdeling.

Han har været vejleder for 2 doktordisputatser, 13 phd-afhandlinger og er medforfatter på over 300 videnskabelige arbejder. Christian Hassager er medlem af Hjerteforeningens bestyrelse og bor på Frederiksberg.

Flere nyheder

Historien om dansk lodseri går over 500 år tilbage og er en vigtig del af danmarkshistorien. Nu er historien f... Læs mere!

Covid-19-pandemien har sat turbo på den digitale forbrugeradfærd og en digitalisering af branchen, der ellers ... Læs mere!

Lønmodtagere, der også driver selvstændig virksomhed, må se langt efter hjælp i den forlængelse af hjælpepakke... Læs mere!

Aftalen om forlængelse af hjælpepakker rummer ikke støtte for en stor del af de virksomheder, som fortsat blød... Læs mere!

PropTech Denmark har indgået samarbejde med landets største realkreditinstitut. Totalkredit træder ind i besty... Læs mere!

For at hjælpe kunderne endnu mere effektivt med deres leadgenerering har Serio Verify ansat to kvantefysikere. Læs mere!

Aalborg Portland udskifter to udtjente skibe med tre spritnye, specialbyggede fragtskibe. Læs mere!

Nyudnævnte adm. direktør for PropTech Denmark-netværket, Nadim Stub, skal især styrke innovationen og brugen a... Læs mere!

Det er 30 år siden Kirsten og Jesper Rungholm lettede med deres første fly. I dag råder de over 22 fly og har ... Læs mere!

2018 bragte historisk høj omsætning til Small Danish Hotels. Online oprustning og nye kundefordele har holdt d... Læs mere!