Ifølge Per Bech Rasmussen, der er projektdirektør ved automationsvirksomheden BILA A/S, er Industri 4.0 blevet et overkompliceret buzzword. Derfor vil han skære gennem tågen ved Logistikkens Dag i Aalborg og gøre det lettere for danske virksomheder at omsætte fordelene ved Industri 4.0 i praksis.

Ifølge Per Bech Rasmussen, der er projektdirektør ved automationsvirksomheden BILA A/S, er Industri 4.0 blevet et overkompliceret buzzword. Derfor vil han skære gennem tågen ved Logistikkens Dag i Aalborg og gøre det lettere for danske virksomheder at omsætte fordelene ved Industri 4.0 i praksis.
Jens Uggerhøj er netværksfacilitator for logistik- og vidensnetværket SmartLog, der står bag Logistikkens Dag.

Industri 4.0 er blandt de mest anvendte buzzwords inden for dansk erhvervsliv. Fænomenet, der er båret frem af de seneste års teknologiske landvindinger, varsler store forandringer inden for især produktion og logistik, hvor emner som robotteknologi, kunstig intelligens og data vil erstatte både dygtige hænder og kloge hoveder. Men er det nu også den virkelighed, vi står overfor lige nu og her?

Ikke hvis man spørger projektdirektør Per Bech Rasmussen fra robot- og automationsvirksomheden BILA A/S, der er blandt dette års indlægsholdere ved Logistikkens Dag i Aalborg. Ifølge ham er Industri 4.0 blevet et både opreklameret og overkompliceret begreb, som tillægges en lang række avancerede egenskaber, der skaber forvirring blandt mange danske virksomheder:

- Vi taler ofte om Industri 4.0 som værende et udtryk for en næsten ubegribelig teknologisk udvikling, der medfører store forandringer i både industrien og for den enkelte medarbejder. I virkeligheden er det slet ikke så pludselig og voldsom en udvikling endda, forklarer han og fortsætter:

- Robotteknologi og automatisering har eksisteret længe og gjorde sit indtog i danske virksomheder helt tilbage i 1980’erne under betegnelsen Industri 3.0. Men det er min oplevelse, at mange erhvervsdrivende stadig tror, at disse teknologier ligger langt ude i fremtiden for dem, og at det kun er ingeniører og professorer, der kan være med på nuværende tidspunkt – og det skyldes i høj grad den hype og begrebsforvirring, der er opstået omkring Industri 4.0.

Kendetegnet ved data

Blandt de avancerede egenskaber, som Industri 4.0 ofte fejlagtigt sættes i forbindelse med, er især kunstig intelligens:

- Industri 4.0 er blevet et buzzword, der for mange bedst beskrives ved brug af andre buzzwords, og her er kunstig intelligens blot ét af de mest anvendte. Kunstig intelligens er dog kendetegnet ved automatisk læring og selvkorrigerende adfærd uden menneskelig involvering, og der er vi altså ikke kommet til endnu, uddyber Per Bech Rasmussen.

Han fortæller endvidere, at data udgør den væsentligste faktor i udviklingen fra Industri 3.0 til Industri 4.0:

- Det primære kendetegn ved Industri 4.0 er indsamling og anvendelse af data, hvilket har givet erhvervslivet nogle helt nye muligheder i forhold til løbende optimering af produktion og logistik helt ned til mindste detalje. Af den grund har Industri 4.0 bestemt også sin berettigelse som den fjerde teknologiske bølge inden for industrien til trods for, at det er et udviklingstrin, der har været længe undervejs. Det er dog samtidig vores vurdering, at netop data vil accelerere den teknologiske udvikling yderligere, og derfor kan nye landvindinger såsom kunstig intelligens ligge lige rundt om hjørnet, siger Per Bech Rasmussen.

Født ud af Industri 4.0

BILA A/S er blandt de førende leverandører af fuldautomatiske og komplette datadrevne løsninger til danske logistik- og produktionsvirksomheder. Koncernen supplerer desuden sin egen viden og produktportefølje inden for produktionsoptimering og robot- og automationsløsninger med relevante partnerskaber for konstant at være på forkant med den teknologiske udvikling.

Netop derfor må projektdirektør Per Bech Rasmussen betegnes som værende en yderst interessant indlægsholder ved dette års Logistikkens Dag:

- BILA er jo født ud af Industri 4.0, og de beskæftiger sig hver eneste dag med den teknologiske udvikling, der følges tæt af de mange brancher, som er i berøring med transport, logistik og produktion. Industri 4.0 er blandt hovedemnerne ved konferencen i år, og vi glæder os derfor over udsigten til at kunne give deltagerne et spændende indlæg fra en ekspert, der lever af at omsætte Industri 4.0 til logistik- og produktionsoptimering i praksis, forklarer Jens Uggerhøj, som er netværksfacilitator for logistik- og vidensnetværket SmartLog, der står bag Logistikkens Dag.

Logistikkens Dag afholdes i Aalborg Kongres & Kultur Center onsdag den 6. december 2017, og formålet er at få flere virksomheder til at samarbejde om logistik og produktion samt at bidrage til en øget konkurrenceevne i dansk erhvervsliv. Blandt de andre bekræftede indlægsholdere ved konferencen er professor Steen Hildebrandt, senior specialist Stig Yding Sørensen, Teknologisk Institut, Sustainability Manager Jonas Engberg, IKEA A/S, CEO Jeremie Pierre Gay, Create it REAL, partner og advokat Bjarke Holm Hansen, CORE Advokatfirma, og Head of eCommerce ved Wupti.com Michael Ejby, Dansk Supermarked Group.

SmartLog, der står bag Logistikkens Dag, er et af de førende logistik- og vidensnetværk i Danmark og arbejder for at videreudvikle de danske kompetencer inden for logistikløsninger. SmartLog arbejder tæt sammen med Center for Logistik på Aalborg Universitet (CELOG), som er Danmarks eneste logistik-forskningscenter, og har blandt andet til formål at etablere erfa-netværk og at danne forum for vidensdeling og vidensudveksling.

Flere nyheder

Historien om dansk lodseri går over 500 år tilbage og er en vigtig del af danmarkshistorien. Nu er historien f... Læs mere!

Covid-19-pandemien har sat turbo på den digitale forbrugeradfærd og en digitalisering af branchen, der ellers ... Læs mere!

Lønmodtagere, der også driver selvstændig virksomhed, må se langt efter hjælp i den forlængelse af hjælpepakke... Læs mere!

Aftalen om forlængelse af hjælpepakker rummer ikke støtte for en stor del af de virksomheder, som fortsat blød... Læs mere!

PropTech Denmark har indgået samarbejde med landets største realkreditinstitut. Totalkredit træder ind i besty... Læs mere!

For at hjælpe kunderne endnu mere effektivt med deres leadgenerering har Serio Verify ansat to kvantefysikere. Læs mere!

Aalborg Portland udskifter to udtjente skibe med tre spritnye, specialbyggede fragtskibe. Læs mere!

Nyudnævnte adm. direktør for PropTech Denmark-netværket, Nadim Stub, skal især styrke innovationen og brugen a... Læs mere!

Det er 30 år siden Kirsten og Jesper Rungholm lettede med deres første fly. I dag råder de over 22 fly og har ... Læs mere!

2018 bragte historisk høj omsætning til Small Danish Hotels. Online oprustning og nye kundefordele har holdt d... Læs mere!