6. august 1991 offentliggjorde Tim Berners-Lee, opfinderen af World Wide Web, en kort beskrivelse af sit nye spændende projekt – og dermed var den første offentlige hjemmeside født.

6. august 1991 offentliggjorde Tim Berners-Lee, opfinderen af World Wide Web, en kort beskrivelse af sit nye spændende projekt – og dermed var den første offentlige hjemmeside født.
Tim Berners-Lee er opfinderen af World Wide Web.

Og det må siges at ”dillen” slog an. I 1992 var der således ti hjemmesider, i 1997 rundede vi 1 mio. hjemmesider, og i marts 2016 var der over 1 mia. aktive hjemmesider på internettet.

”Udviklingen i hjemmesider har betydet, at flere har fået adgang til mere information – og i gigantiske mængder. Det er et klasseeksempel på en teknologitrend, som har udviklet sig eksponentielt, og som har været en såkaldt ”game changer,” siger Birgitte Hass, adm. direktør i IT-Branchen.

Og det er næppe den sidste af slagsen. Blot med den forskel, at nutidens nye teknologier ikke vil bruge over 20 år på at nå ud til mia. af mennesker. Det vil ske på ganske få år – måske blot måneder.

”Fremtidens teknologier vil erstatte hinanden i et langt højere tempo, end vi så for bare ganske få år siden. Derfor kan hjemmesidens sølvbryllup meget vel være et af de sidste it-sølvbryllupper, vi kommer til at fejre,” udtaler Birgitte Hass.

I dag er der over 1.062.376.000 hjemmesider online.

Flere nyheder

Historien om dansk lodseri går over 500 år tilbage og er en vigtig del af danmarkshistorien. Nu er historien f... Læs mere!

Covid-19-pandemien har sat turbo på den digitale forbrugeradfærd og en digitalisering af branchen, der ellers ... Læs mere!

Lønmodtagere, der også driver selvstændig virksomhed, må se langt efter hjælp i den forlængelse af hjælpepakke... Læs mere!

Aftalen om forlængelse af hjælpepakker rummer ikke støtte for en stor del af de virksomheder, som fortsat blød... Læs mere!

PropTech Denmark har indgået samarbejde med landets største realkreditinstitut. Totalkredit træder ind i besty... Læs mere!

For at hjælpe kunderne endnu mere effektivt med deres leadgenerering har Serio Verify ansat to kvantefysikere. Læs mere!

Aalborg Portland udskifter to udtjente skibe med tre spritnye, specialbyggede fragtskibe. Læs mere!

Nyudnævnte adm. direktør for PropTech Denmark-netværket, Nadim Stub, skal især styrke innovationen og brugen a... Læs mere!

Det er 30 år siden Kirsten og Jesper Rungholm lettede med deres første fly. I dag råder de over 22 fly og har ... Læs mere!

2018 bragte historisk høj omsætning til Small Danish Hotels. Online oprustning og nye kundefordele har holdt d... Læs mere!