6 ud af 10 danskere shopper online mindst én gang om måneden. Især shopping via mobilen er blevet populært og har oplevet en stor stigning i forhold til sidste år. Derfor kan virksomhederne opnå betydelige fordele ved at optimere deres mobilsites. Det viser en ny undersøgelse fra PwC.

6 ud af 10 danskere shopper online mindst én gang om måneden. Især shopping via mobilen er blevet populært og har oplevet en stor stigning i forhold til sidste år. Derfor kan virksomhederne opnå betydelige fordele ved at optimere deres mobilsites. Det viser en ny undersøgelse fra PwC.
Stigningen i onlineshopping skaber nye krav fra forbrugerne.

Online shopping er populært som aldrig før – både globalt og blandt danskerne, og ifølge PwC’s nye undersøgelse Total Retail 2017: 10 Retailer Investments for an Uncertain Future,hvor 29 lande og 24.471 respondenter er blevet adspurgt om deres forbrugsvaner, køber hele 61 % af de danske forbrugere produkter online mindst én gang om måneden (til sammenligning er det 65 % globalt). 42 % af danskerne svarer, at de handler på nettet for at opnå en bedre pris end i de fysiske butikker, og 29 % vælger online shopping, fordi det er mere belejligt end de fysiske butikker.

”Stigningen i onlineshopping skaber nye krav fra forbrugerne, og detailhandlerne står hele tiden over for nye udfordringer, i takt med at den teknologiske udvikling byder på nye muligheder. Hvis detailhandlerne skal kunne klare sig i konkurrencen, er det derfor afgørende at investere i de rette digitale løsninger, som kan imødekomme forbrugernes ønsker,” fortæller Henrik Trangeled Kristensen, partner og detailhandelsekspert fra PwC.

Mobilen er blevet mere populær

I Danmark er PC’en fortsat det foretrukne redskab til indkøb på nettet, men den globale undersøgelse viser, at mobile indkøb er i kraftig vækst og er mest anvendt i flere lande. Undersøgelsen viser, at 26 % af danskerne shopper via deres mobiltelefoner på årlig basis. Hele 17 % handler mindst én gang om måneden via telefonen, hvilket er en stigning på 5 procentpoint siden sidste år, hvor kun 12 % handlede mindst én gang om måneden.

”Vores undersøgelse viser, at detailhandlerne med fordel kan overveje at investere i at optimere deres mobilsite, da der ligger et stort potentiale her, og det er mindre omkostningstungt end fx at udvikle og vedligeholde en app. De detailhandlere, som klarer sig bedst i den ”nye” digitale verden, har formået at tilpasse sig kundernes forventninger,” fortæller Henrik Trangeled Kristensen.

Ifølge undersøgelsen er det kun 13 % af forbrugerne globalt, der primært benytter detailhandlernes apps, når de skal shoppe via deres mobiltelefoner, og en opgradering af virksomhedernes mobilsites er ofte en billigere løsning end investering i oprettelse og vedligeholdelse af en app.

De danske forbrugere bruger desuden mobilen til at sammenligne priser med konkurrenterne (27 % svarer dette), 26 % researcher inden et køb, og hele 33 % betaler via telefonen for deres køb. Samtidig oplever forbrugerne dog visse forhindringer ved online shopping: 40% mener, at skærmen er for lille, 20 % af danskerne mener, at virksomhedernes mobilsites er svære at bruge, og 10 % er bekymrede for sikkerheden på siderne.

Online usikkerhed

På den ene side giver teknologien en lang række spændende muligheder for kunderne, men på den anden side, øger den også risikoen for alle former for brud på online sikkerheden, herunder hacking af data. På trods af at over halvdelen af de danske forbrugere svarer, at de er villige til at betale for deres produkter via mobiltelefonen, svarer 63 % samtidig, at de er på vagt over for hacking af personlige data via mobiltelefonen. Derfor vælger over halvdelen kun hjemmesider, virksomheder og betalingstjenester, som virker legitime, og som de har tillid til.

“Teknologien giver en lang række nye muligheder til forbrugerne, men skaber også en større risiko for brud på online sikkerhed, og kunderne har derfor ikke overgivet sig 100 % til onlineshopping og er stadig nervøse for risici på nettet,” fortæller Henrik Trangeled Kristensen.

De danske forbrugere tager allerede bestemte forholdsregler for at sikre sig på nettet ved bl.a. kun at shoppe gennem virksomheder, de allerede kender eller ved at bruge betalingstjenester, som de føler sig trygge ved. Sikkerheden er vigtig for forbrugerne, som foretrækker allerede kendte betalingssystemer samt sikre betalingskort, som giver forbrugeren betalingsbeskyttelse. 45 % af forbrugerne mindsker ligeledes risici ved at minimere den persondata, som de opgiver på nettet, og 30 % benytter forskellige passwords til forskellige hjemmesider.

”Det er nødvendigt, at detailhandlerne hele tiden holder sig opdaterede om den seneste viden om sikkerhed på nettet og investerer i systemer, som sikrer deres kunder, når de shopper online. De virksomheder, som formår at skabe sikkerhed og tillid, vil vinde forbrugernes gunst,” slutter Henrik Trangeled Kristensen.

Flere nyheder

Copenhagen Capacity og den nationale klyngeorganisation for de digitale erhverv, DigitalLead, er gået sammen o... Læs mere!

Nuuday præsenterer i dag eesy - en helt enkel mobilløsning til en knivskarp pris. Læs mere!

Økosystemet Huawei Mobile Services (HMS) er snart klar til at give danskerne en fuldkommen brugeroplevelse. Læs mere!

Huaweis serviceplatform, Huawei Mobile Services, runder nu 100 millioner aktive brugere. Det kom frem på weeke... Læs mere!

Samsung Galaxy A8 Enterprise Edition er arbejdstelefonen, som kombinerer omfattende og kontinuerlige sikkerhed... Læs mere!

Efter den ikoniske espressomaskine præsenterer Smeg nu et nyt produkt for at tilfredsstille alle smagsoplevels... Læs mere!

Det danske brand Melissas nyeste ismaskine slår flere af de store kendte, udenlandske mærker som Kitchen Aid o... Læs mere!

Vi har taget et kig på Huaweis nye telefon Mate 20 Pro, som for nyligt blev præsenteret i London under stor fe... Læs mere!

Sikring mod tyveri og brand optager danskerne i stor stil, men det kan vise sig at være en dyr fornøjelse, hvi... Læs mere!

Med den seneste opdatering fra Apple, som bringer Apples multiroom-løsning til markedet, bliver AirPlay 2 tilg... Læs mere!