Håndværker-mobil slår de populære iPhones, viser opgørelse fra TDC Erhverv

Håndværker-mobil slår de populære iPhones, viser opgørelse fra TDC Erhverv
- Samsung Xcover 3 er en rendyrket, IP67-certificeret håndværkertelefon, der er bygget til at holde til det hårde liv på byggepladsen.

Apple sidder tungt på mobilmarkedet i Danmark. Det gælder også erhvervsmarkedet, men en enkelt fejer telefonerne med æble-logoet af bordet og er den mest populære mobil i dansk erhvervsliv, viser en opgørelse fra TDC Erhverv.

Teleselskabet har 750.000 erhvervsmobilkunder, og de 15 TDC Erhvervscentre har kigget på mobilsalget og fundet de 10 mest solgte mobiler i det forgangne år. Topscoreren er håndværkernes favorittelefon fra Samsung: En Xcover3, som er ekstra robust bygget.

Rendyrket håndværkertelefon

- Det er måske lidt overraskende – og så alligevel ikke. Vi har rigtig mange kunder blandt små og mellemstore virksomheder. Det dækker også over en lang række håndværksvirksomheder, og kravene til en mobiltelefon er bare lidt anderledes, når man står på en tagryg, end når man sidder på kontoret ved pc’en, fortæller Marina Lønning, der er koncerndirektør i TDC Erhverv.

- Samsung Xcover 3 er en rendyrket, IP67-certificeret håndværkertelefon, der er bygget til at holde til det hårde liv på byggepladsen. Den har også et andet prispunkt end en iPhone og bliver derfor solgt i meget store tal over hele landet, forklarer Marina Lønning.

Overlegne iPhone

Med otte ud af ti pladser er erhvervslivet i øvrigt er domineret af iPhones. På listen finder vi iPhone 5, 6 og 7, og modeller med lige fra 16 til 128 GB lagerplads.

- Det er til gengæld ikke overraskende over hovedet. Apples mobiler er ekstremt populære i Danmark, og det man gerne vil have privat. Så når vi og vores kunder giver deres medarbejdere mulighed for at vælge, så er det iPhones, de kigger efter, siger Marina Lønning.

Doro stikker ud

Udover listens førsteplads står der stort set iPhones påd et hele. På listens 9.-plads har der dog sneget sig en helt anden model ind. Nemlig en Doro PhoneEasy 530X, og i modsætning til de øvrige er det en helt traditionel mobil med tastatur.

- Den ser selvfølgelig lidt skæv ud på listen, men Doro PhoneEasy 530X er med på de offentlige SKI-aftaler (Staten og Kommunernes Indkøbsservice), som erhvervscentrene er storleverandør til. Derfor rykker den også i top-10, lyder forklaringen fra TDC-direktøren.

Top 10 over solgte erhvervsmobiler

Samsung Galaxy Xcover 3
iPhone 6S, 64GB
iPhone 7, 128GB
iPhone 6, 16GB
iPhone 6S, 16GB
iPhone 5S, 16GB
iPhone 6S, 128GB
iPhone 7, 32GB
Doro PhoneEasy 530X, Stål/Sort
iPhone 6s, 32gb

Kilde: TDC Erhverv

Flere nyheder

Copenhagen Capacity og den nationale klyngeorganisation for de digitale erhverv, DigitalLead, er gået sammen o... Læs mere!

Nuuday præsenterer i dag eesy - en helt enkel mobilløsning til en knivskarp pris. Læs mere!

Økosystemet Huawei Mobile Services (HMS) er snart klar til at give danskerne en fuldkommen brugeroplevelse. Læs mere!

Huaweis serviceplatform, Huawei Mobile Services, runder nu 100 millioner aktive brugere. Det kom frem på weeke... Læs mere!

Samsung Galaxy A8 Enterprise Edition er arbejdstelefonen, som kombinerer omfattende og kontinuerlige sikkerhed... Læs mere!

Efter den ikoniske espressomaskine præsenterer Smeg nu et nyt produkt for at tilfredsstille alle smagsoplevels... Læs mere!

Det danske brand Melissas nyeste ismaskine slår flere af de store kendte, udenlandske mærker som Kitchen Aid o... Læs mere!

Vi har taget et kig på Huaweis nye telefon Mate 20 Pro, som for nyligt blev præsenteret i London under stor fe... Læs mere!

Sikring mod tyveri og brand optager danskerne i stor stil, men det kan vise sig at være en dyr fornøjelse, hvi... Læs mere!

Med den seneste opdatering fra Apple, som bringer Apples multiroom-løsning til markedet, bliver AirPlay 2 tilg... Læs mere!