Huawei fortsætter sit vækstridt i andet kvartal og overhaler Apple. Med sin rekordhøje globale markedsandel på 15,8% er Huawei nu verdens andenstørste producent.

Huawei fortsætter sit vækstridt i andet kvartal og overhaler Apple. Med sin rekordhøje globale markedsandel på 15,8% er Huawei nu verdens andenstørste producent.
En stor del af succesen skyldes Huaweis nye P20-serie. Siden lanceringen af Huaweis nye P20, P20 Lite og P20 Pro den 27. marts er salget af den nye topmodel eksploderet. På bare 30 dage solgte Huawei flere end 100.000 smartphones i P20-serien i Norden samt Central- og Østeuropa.

Huawei har solgt 54,2 millioner smartphones i årets andet kvartal og overhaler dermed Apple. Huawei ligger nu nummer to på listen over verdens største smartphoneproducenter. På trods af, at markedet for smartphones er nedadgående, har Huawei alligevel formået at erobre en rekordhøj andel af smartphonemarkedet på 15,8% - en stigning på hele 43,6% sammenlignet med samme periode sidste år. Det viser en ny rapport fra IDC.

"Vi er stolte af vores præstation - især taget i betragtning af, at vi opererer på et ekstremt konkurrencepræget marked, der er nedadgående. Vores resultater vidner om, at forbrugerne i høj grad ser os som et brand, der leverer kvalitetsprodukter, som passer til deres behov," siger Marie Dam Feldborg, der er Senior Marketing Manager hos Huawei Danmark.

Huawei rundede milepæl på rekordtid

Den nye placering på verdensplan er ikke det eneste, smartphoneproducenten kan glæde sig over. I år rundede Huawei en milepæl i antal solgte enheder på rekordtid. Allerede den 18. juli havde Huawei solgt 100.000.000 enheder på globalt plan i 2018. Det er første gang, at Huawei har solgt så mange enheder på så kort tid. Til sammenligning opnåede Huawei det samme antal solgte enheder den 22. december i 2015, den 14. oktober i 2016 og den 12. september i 2017.

En stor del af succesen skyldes Huaweis nye P20-serie. Siden lanceringen af Huaweis nye P20, P20 Lite og P20 Pro den 27. marts er salget af den nye topmodel eksploderet. På bare 30 dage solgte Huawei flere end 100.000 smartphones i P20-serien i Norden samt Central- og Østeuropa.

I Danmark blev der solgt dobbelt så mange smartphones i P20-serien inden for de første 15 uger sammenlignet med sidste års P10-serie.

Huawei øger smartphonesalget med 21% i Danmark i første halvår

Efter første halvår af 2018 er Huaweis markedsandel på det danske smartphonemarked helt oppe på 17%, hvilket er større end smartphoneproducentens globale markedsandel. Huaweis danske markedsandel er steget med 21% sammenlignet med samme periode sidste år. Det viser de seneste data fra analysevirksomheden GfK.

Ifølge Huawei er den stigende markedsandel særligt drevet af deres nye topmodeller, som danskerne er begejstrede for.

"Vi har øget vores markedsandele betydeligt i de priskategorier, som vores P20-serie smartphones ligger i, og vi har aldrig solgt så mange high-end smartphones i Danmark, som vi gør lige nu. Én af grundene til, at vi er lykkedes, er vores indsigt i kundernes behov og vores løbende investeringer i innovation og design," siger Marie Dam Feldborg.

Ifølge GfK's juni-tal er Huawei det bedst sælgende smartphonebrand, når man kigger på mobiler til 2-3.000 kr., og er andenstørst, når det gælder smartphones til 4-5.000 kr. og 6.000+ kr.

 
Flere nyheder

Copenhagen Capacity og den nationale klyngeorganisation for de digitale erhverv, DigitalLead, er gået sammen o... Læs mere!

Nuuday præsenterer i dag eesy - en helt enkel mobilløsning til en knivskarp pris. Læs mere!

Økosystemet Huawei Mobile Services (HMS) er snart klar til at give danskerne en fuldkommen brugeroplevelse. Læs mere!

Huaweis serviceplatform, Huawei Mobile Services, runder nu 100 millioner aktive brugere. Det kom frem på weeke... Læs mere!

Samsung Galaxy A8 Enterprise Edition er arbejdstelefonen, som kombinerer omfattende og kontinuerlige sikkerhed... Læs mere!

Efter den ikoniske espressomaskine præsenterer Smeg nu et nyt produkt for at tilfredsstille alle smagsoplevels... Læs mere!

Det danske brand Melissas nyeste ismaskine slår flere af de store kendte, udenlandske mærker som Kitchen Aid o... Læs mere!

Vi har taget et kig på Huaweis nye telefon Mate 20 Pro, som for nyligt blev præsenteret i London under stor fe... Læs mere!

Sikring mod tyveri og brand optager danskerne i stor stil, men det kan vise sig at være en dyr fornøjelse, hvi... Læs mere!

Med den seneste opdatering fra Apple, som bringer Apples multiroom-løsning til markedet, bliver AirPlay 2 tilg... Læs mere!