Huawei har netop lanceret deres nyeste P-topmodel P10. Det nye flagskib byder på stærk hardware, den nyeste og mest avancerede software samt det helt nye Leica Dual-Camera 2.0 med banebrydende portrætfunktioner.

Huawei har netop lanceret deres nyeste P-topmodel P10. Det nye flagskib byder på stærk hardware, den nyeste og mest avancerede software samt det helt nye Leica Dual-Camera 2.0 med banebrydende portrætfunktioner.
Huawei P10 har det helt nye Leica Dual-Camera 2.0, som giver imponerende billeder.

Emagasin1.dk har haft en Huawei P10 i hænderne i en uges tid. Og det første indtryk er intet mindre end imponerende. P10 er en lækkerbisken for alle, som har bare en lille smule legebarn i sig. Og det nye Lecia Dual Camera trækker feinsmeckerne med i folden, med en billedkvalitet som ikke er set før på en mobiltelefon.

Adspurgt fortæller Huawei om de imponerende specifikationer, som placerer kameraet i den øvre del af Leicas egen kvalitetsskala, men mobilproducenten lader det også forstå, at Leica ikke selv lader sig fortabe i specifikationer – dem kan man jo se i en tabel. Det som Leica interesser sig for, er hvordan billederne kommer til at se ud, og ser ud, det gør de. De ser blændende godt ud.

Samarbejdet mellem Huawei og den anerkendte kameraproducent startede i 2016. Siden det første Leica Dual-Camera i Huawei P9 har Huawei og Leica arbejdet intenst på at udvikle og forfine teknologien bag kameraet. Resultatet kommer til udtryk i det nye Leica Dual-Camera 2.0, der naturligvis er i både Huawei P10 og P10 Plus som er lige om hjørnet.

Kameraet er udstyret med en 12MP RGB linse og en 20MP monokromlinse, der med forbedrede fusionsalgoritmer og 2x Hybrid Zoom-funktionen leverer knivskarpe og kunstneriske fotografier. Kameraets software inkluderer nøjagtig 3D-ansigtsgenkendelse, der automatisk både hjælper dig med at sortere dine portrætter, men også tilpasser kameraindstillingerne optimalt til det ansigt, der bliver fotograferet. Det sker gennem analyse af det fotograferede ansigts kendetegn som hudfarve og ansigtstræk. Som eksempel analyserer kameraet næsens placering og størrelse på ansigtet og tilpasser belysningen dynamisk herefter, så der er det rigtige forhold mellem lys og skygger.

Kongen over selfies

Det 8MP frontkamera opdager automatisk, om du tager en selfie eller en groufie (group selfie), hvor der er flere personer med på billedet. Hvis der er flere ansigter i billedet, skifter kameraindstillingen automatisk til vidvinkelfunktion. Desuden er frontkameraets linse udviklet til at opfange mere lys og forbedre billedkvaliteten, når der er lav belysning.

I samarbejde med GoPro har Huawei udviklet funktionen Highlights, der automatisk grupperer dine billeder i album efter personer, steder og begivenheder. Oven i købet auto-genererer Highlights små ”video stories” i smukke skabeloner og tilbyder samtidig avancerede video redigeringsmuligheder.

”Med Huawei P10 præsenterer vi en smartphone, hvor der virkelig er blevet kælet for detaljen og designet. Vores spændende partnerskaber med nogle af verdens førende mode- og designbrands tager os et skridt videre. Samtidig leverer den på højeste niveau på parametre som kamera, ydeevne og brugeroplevelse. Alt i alt er det en kraftfuld smartphone, der vil give brugerne en stærk oplevelse,” siger Marie Feldborg, der er Senior Marketing Manager hos Huawei Danmark.

Styresystemet er selvfølgelig Android 7.0. iPhone brugere kan have lidt svært ved at føle Android helt ligeså intuitivt som IOS (mig selv inklusive), men af en eller anden grund føler man sig hjemme i Android, når den ligger på en P10. Android kan et vist omfang tilpasses de forskellige brands som anvender styresystemet, og her har Huawei gjort noget rigtigt, som, selv om det er svært præcis at sætte en finger på, gør noget godt for de nytilkomne Android brugere.

Flot design

Som de første i branchen introducerer Huawei en smartphone med ”Hyper Diamond-Cut” finish. Denne behandlingsmetode forbedrer overfladen betydeligt og gør smartphonen blød og lækker at røre ved. Den ultratynde Huawei P10, ligger perfekt i hånden og kameraet stikker ikke ud nogen steder, men er flot integreret i smartphonens konstruktion. Både P10 og P10 Plus kommer med Corning Gorilla Glass.

Ydermere har Huawei i samarbejde med verdens førende autoritet inden for farver, Pantone Color Institute, udviklet to nye farver til den nye P10. Det drejer sig om farverne Dazzling Blue og Greenery.

Hyper Diamond-Cut finish vil være tilgængelig i farverne Dazzling Blue og Dazzling Gold. I en sandblæst version fås Prestige Gold, Graphite Black, Mystic Silver, Rose Gold og Greenery, mens Ceramic White vil være tilgængelig i højglans.

Foruden partnerskaberne med Leica og Pantone arbejder Huawei også sammen med det prestigefyldte Central Saint Martins, der er et verdensledende center for design og kultur. Flere end 60 studerende har her været med til at udvikle tilbehør til Huawei P10. Også hjernen bag modebrandet Ricostru, Rico Machit Au, har været involveret i designet af ”accessories” til Huaweis nye topmodel.

Lynhurtig og et batteri med masser af overskud

Huawei P10 lanceres med Huaweis seneste processor, Kirin 960, der er et SoC chipset med høj ydeevne og stor effektivitet. P10 kommer med 64 GB RAM og 4 GB intern hukommelse, imens P10 Plus har 128 GB RAM og 6 GB intern hukommelse.

Brugerfladen præsenteres på det helt nye operativsystem EMUI 5.1, der rummer en række nye funktioner, hvor eksempelvis maskinlæringsalgoritmer lærer brugerens adfærdsmønstre og kan forudse appbrug og derigennem på intelligent vis allokere og genbruge systemressourcer. Oven på maskinlæringsalgoritmerne ligger Huawei Ultra Memory, der bruger den lærte data til at styre RAM og derigennem hjælper de mest brugte apps til at loade hurtigere og forbedre multitasking.

Det store 3,200 mAh-batteri i P10 og 3,750 mAh-batteri i P10 Plus giver lang batterilevetid, og hvis du har brug for hurtig ladning, kan du med Huaweis SuperCharge-teknologi lade din P10 op i løbet af ingen tid. Blot fem minutters opladning giver brugere muligheden for at se to ekstra timers video. Med en fuld opladning kan brugere nyde op til 15 timers video og 4G internetsurfing samt 90 timers musikafspilning.

P10 har som de øvrige Huawei-modeller to simkort. Den ekstra plads kan så bruges til ekstra hukommelseskort eller til et ekstra simkort, sådan at du kan have to telefoner i en. Det er især interessant for dem som har både erhvervs- og privattelefon, og som er trætte af at skulle bære rundt på to telefoner.

Er klar i butikkerne

P10 er netop landet i butikkerne med en vejledende udsalgspris på 4.499 kr. Den fås i farverne Graphite Black, Mystic Silver og Dazzling Gold. Dazzling Blue forventes at komme til maj.

P10 Plus kan i første omgang købes online og hos Elgiganten. Den forventes at komme i salg i slutningen af april med en vejledende udsalgspris på 5.999 kr. P10 Plus fås i farverne Graphite Black og Mystic Silver.

Huawei fortsætter med sin stærke garanti, som er 3 år. Smider du telefonen på gulvet, så skærmen ødelægges indenfor de første 3 måneder, tilbyder Huawei en gratis skærm, som du kan trøste dig med.

Flere nyheder

Copenhagen Capacity og den nationale klyngeorganisation for de digitale erhverv, DigitalLead, er gået sammen o... Læs mere!

Nuuday præsenterer i dag eesy - en helt enkel mobilløsning til en knivskarp pris. Læs mere!

Økosystemet Huawei Mobile Services (HMS) er snart klar til at give danskerne en fuldkommen brugeroplevelse. Læs mere!

Huaweis serviceplatform, Huawei Mobile Services, runder nu 100 millioner aktive brugere. Det kom frem på weeke... Læs mere!

Samsung Galaxy A8 Enterprise Edition er arbejdstelefonen, som kombinerer omfattende og kontinuerlige sikkerhed... Læs mere!

Efter den ikoniske espressomaskine præsenterer Smeg nu et nyt produkt for at tilfredsstille alle smagsoplevels... Læs mere!

Det danske brand Melissas nyeste ismaskine slår flere af de store kendte, udenlandske mærker som Kitchen Aid o... Læs mere!

Vi har taget et kig på Huaweis nye telefon Mate 20 Pro, som for nyligt blev præsenteret i London under stor fe... Læs mere!

Sikring mod tyveri og brand optager danskerne i stor stil, men det kan vise sig at være en dyr fornøjelse, hvi... Læs mere!

Med den seneste opdatering fra Apple, som bringer Apples multiroom-løsning til markedet, bliver AirPlay 2 tilg... Læs mere!