Hver fjerde dansker oplever at de har en overdreven, irrationel frygt og knap to ud af tre af disse fortæller, at deres frygt påvirker deres hverdag og forhindrer dem i at deltage i forskellige aktiviteter. Det viser en ny nordisk undersøgelse som YouGov har lavet på vegne af Samsung. Men der er måske håb forude. Et nyt projekt undersøger nemlig, hvordan virtual reality kan mindske folks frygt for eksempelvis edderkopper.

Hver fjerde dansker oplever at de har en overdreven, irrationel frygt og knap to ud af tre af disse fortæller, at deres frygt påvirker deres hverdag og forhindrer dem i at deltage i forskellige aktiviteter. Det viser en ny nordisk undersøgelse som YouGov har lavet på vegne af Samsung. Men der er måske håb forude. Et nyt projekt undersøger nemlig, hvordan virtual reality kan mindske folks frygt for eksempelvis edderkopper.
Ved hjælp af Virtual Reality kan frygt for edderkopper mindskes

Mange danskere husker sikkert en gang hvor de har været rigtig bange. For nogle er det desværre noget, som fylder ekstra meget i hverdagen. Samsung har netop, i forbindelse med et nyt virtual reality-projekt, gennemført en undersøgelse om danskernes irrationelle frygt. Omkring hver fjerde dansker i undersøgelsen (26 %) fortæller således, at de har en overdreven, irrationel frygt, som kan fremkalde panik, usikkerhed og negative følelser. Frygt af den kaliber kan have stor indvirkning på hverdagen og således svarer 65 procent af dem med en irrationel frygt da også, at deres frygt forhindrer dem i at deltage i forskellige aktiviteter i dagligdagen.

Men selvom irrationel frygt fylder en del i hverdagen for mange, det er kun hver tredje (34 %) af dem med en irrationel frygt, der siger, at de har forsøgt at afhjælpe den. Ud af disse svarer 38 procent at de ikke ved, hvordan man gør og 14 procent tror ikke, at behandlingen virker.

”Frygt er en ubehagelig følelse, der opstår, når vi opfatter noget som en trussel eller fare, uanset om det reelt er det. Den angst, som irrationel frygt kan fremprovokere, kan dog godt lindres. Ved hjælp af kognitiv adfærdsterapi, hvor individet møder objektet eller situationen som frygtes og på den måde gradvist lærer at tolerere og håndtere det, er det muligt at afhjælpe frygten,” forklarer Stefan Deak der er autoriseret psykolog.

Virtual Reality mod frygt
Den svenske start-up Mimerse arbejder netop med, hvordan de psykologiske principper fra kognitiv terapi kan overføres til virtual reality-teknologi og bruges til eksempelvis at lindre stor angst. Med støtte fra Samsung og den statskontrollerede innovationsfond Vinnova i Sverige har Mimerse udviklet app’en, Itsy, hvor brugeren møder det de er bange for. I den nuværende app er det angsten for edderkopper der er fokus på. Appen bruges i Samsungs Gear VR-brille og bør ifølge udviklerne kunne afhjælpe edderkoppefrygten i løbet af tre timer.

”Vores ambition er, at de produkter vi udvikler kan hjælpe folk med de udfordringer, de står over for i hverdagen. Netop derfor har vi været med i projektet med Mimerse. Der dukker hele tiden nye muligheder op for at bruge VR-teknologi. Eksempelvis til journalistisk formidling, interaktiv gaming og stresshåndtering. Ved hjælp af virtual reality kan brugere nu også få hjælp til at håndtere frygt på en mere tilgængelig måde end nogensinde før,” fortæller Elin Wallberg, nordisk chef for Social Innovation og Corporate Citizenship hos Samsung.

Det her er danskerne mest bange for:
1. Slanger (41 %)
2. Hajer (34 %)
3. Højder (27 %)
4. Edderkopper (26 %)
5. Opkast (26 %)

Om undersøgelsen
Undersøgelsen er gennemført af analyseinstituttet YouGov. I løbet af perioden 17. – 23. maj 2016 er der sammenlagt foretaget 4.032 CAWI-interviews med mænd og kvinder fra 18 år og opefter i de nordiske lande. I Danmark er der i perioden foretaget 1005 CAWI interviews blandt et repræsentativt udsnit af mænd og kvinder fra 18 år og opefter.

 
Flere nyheder

Copenhagen Capacity og den nationale klyngeorganisation for de digitale erhverv, DigitalLead, er gået sammen o... Læs mere!

Nuuday præsenterer i dag eesy - en helt enkel mobilløsning til en knivskarp pris. Læs mere!

Økosystemet Huawei Mobile Services (HMS) er snart klar til at give danskerne en fuldkommen brugeroplevelse. Læs mere!

Huaweis serviceplatform, Huawei Mobile Services, runder nu 100 millioner aktive brugere. Det kom frem på weeke... Læs mere!

Samsung Galaxy A8 Enterprise Edition er arbejdstelefonen, som kombinerer omfattende og kontinuerlige sikkerhed... Læs mere!

Efter den ikoniske espressomaskine præsenterer Smeg nu et nyt produkt for at tilfredsstille alle smagsoplevels... Læs mere!

Det danske brand Melissas nyeste ismaskine slår flere af de store kendte, udenlandske mærker som Kitchen Aid o... Læs mere!

Vi har taget et kig på Huaweis nye telefon Mate 20 Pro, som for nyligt blev præsenteret i London under stor fe... Læs mere!

Sikring mod tyveri og brand optager danskerne i stor stil, men det kan vise sig at være en dyr fornøjelse, hvi... Læs mere!

Med den seneste opdatering fra Apple, som bringer Apples multiroom-løsning til markedet, bliver AirPlay 2 tilg... Læs mere!