PENTAX lancerer snart et helt nyt SLR-kamera i mellemsegmentet, som er tyndere og mere kompakt end tidligere modeller.

PENTAX lancerer snart et helt nyt SLR-kamera i mellemsegmentet, som er tyndere og mere kompakt end tidligere modeller.
Trods sit kompakte design er kamerahuset lige så robust, som Pentax-brugere er vant til.

PENTAX KP har en billedsensor i APS-C-format, en optisk spejlreflekssøger med næsten 100% synsfelt og en 3” skærm, som kan vinkles i højden. Alligevel måler kamerahuset kun 131,5 x 101 x 76 mm. For at kunne gøre det så lille, var Pentax nødt til at tænke i helt nye baner, da de designede det indvendige. Blandt andet er batteriet flyttet fra den sædvanlige position i grebet. I stedet for at benytte tre motorer til kontrol af blænde, lukker og spejlbevægelser som hos K-3 II, passes alt dette af to motorer, som udnyttes mere effektivt og til flere opgaver.

Da et lille kamerahus kan være svært at holde stabilt med store og tunge teleobjektiver monteret, har PENTAX KP udskifteligt greb. Ud over standardgrebet (Grip S), som er velegnet til brug med mindre objektiver, og som er monteret ved levering, findes også Grip M, som fungerer bedre, hvis man f.eks. fotograferer med lidt større allround-zoomobjektiver, og Grip L, som er specielt udformet til at give god stabilitet med de rigtigt store teleobjektiver i PENTAX’s sortiment. Disse to greb er inkluderet med kameraet.

Trods sit kompakte design er kamerahuset lige så robust, som Pentax-brugere er vant til. For- og bagside samt bundpanel er produceret i en stærk legering af magnesium. Vejrforsegling i form af 67 gummipakninger forhindrer fugt og støv i at finde vej ind og skade kameraets elektronik. PENTAX KP er også konstrueret til at kunne klare kulde og fungerer uden problemer ved temperaturer ned til -10ºC.

En rigtig natteravn

Med sin nye støjsvage 24,3 megapixel CMOS-sensor og indbygget billedstabilisering er PENTAX KP nærmest det ideelle kamera til optagelse i al slags lys. Sensoren gør det muligt at benytte en ISO-følsomhed på helt op til 819.200 og den kraftige billedprocessor PRIME IV fjerner effektivt støj med en minimal påvirkning af detaljegengivelsen. Ønsker man billeder med maksimal skarphed, vil man sætte pris på fraværet af lavpasfilter.

Det er endda muligt at øge opløsningen over den faktiske ydeevne ved kameraets 24 megapixels vha. PENTAX Pixel Shift Resolution. Funktionen, som kræver stativ for bedste resultat, tager automatisk fire delbilleder af motivet, mens billedsensoren flyttes 1 pixel i siden og højden ved hver eksponering. De lægges derefter sammen til ét færdigt billede med ultrahøj detaljerigdom og mere farveinformation, end det er muligt med bare én eksponering.

Teknikken er mulig takket være kameraets indbyggede billedstabilisering, SR II. Den kan bevæge hele billedsensoren i 5 akser for at kompensere for kamerarystelser, og lader fotografen benytte op til 5 trin længere lukkertid med fri hånd, i forhold til hvad der ellers er muligt.

Når natten falder på, kan den bevægelige billedsensor kombineres med GPS-enheden O-GPS1 (tilbehør) og forvandles til en Astrotracer, som tager billeder af stjernerne med perfekt skarphed!

Hurtig intelligens

PENTAX KP er også fuldt ud i stand til at tage action-billeder. Den fasematchende autofokus er udstyret med 27 fokuspunkter og hele 25 er af krydstypen. En egenskab, som gør dem særdeles gode til at stille skarpt, selv ved besværlige motiver. Som kronen på værket kan kameraet fokusere ved så lave lysniveauer som -3 EV, så mørkt at man knap kan se motivet. Serieoptagelsen kan nå en hastighed på 7 billeder/sekund og ud over mekanisk lukker er der også en elektronisk, som giver mulighed for at anvende ekstremt korte lukkertider på ned til 1/24.000 sekund.

Når man ikke selv kan afgøre, hvad der er den bedste eksponering, kan man benytte PENTAX Real-time Scene Analysis System. En teknik, som bruger kameraets lysmåler med 86.000 farvefølsomme pixels, den højtydende PRIME IV processor og nyudviklede kunstige intelligens til at give tilpas lyse, kontrastrige og farvemættede billeder ved alle slags motiver.

Den nye kompakte kameramodel er også udstyret med mange fine finesser. Ud over videooptagelse i Full-HD er der 4K Interval Movie, som lægger stillbilleder i 4K-opløsning (3840x2160 pixels) sammen til en videofil. Den indbyggede flash er perfekt til portrætter i modlys, og har man behov for mere lys, kan man montere en ekstern Pentax flash i kameraets tilbehørssko.

Indbygget Wi-Fi gør det muligt hurtigt og nemt at dele sine billeder på de sociale medier via en smartphone eller tablet. Andre eksempler på det store udbud af finesser er automatisk HDR-tagging, intervaloptagelse, multi-eksponering og nye bracketing-metoder specielt fremstillet til at betone enten bevægelse eller dybdeskarphed. PENTAX KP er kort og godt et kamera, som indbyder til kreativitet, uanset fotografens niveau.

Sammenfatning af vigtige funktioner og egenskaber

- Kompakt, robust og vejrbeskyttet kamerahus
- Udskifteligt greb for bedste håndtering med forskellige objektiver
- Ny, støjsvag 24-megapixel APS-C CMOS-sensor uden lavpasfilter
- Indbygget 5-akslet billedstabilisering, effektiv op til 5 lukkertrin
- Pixel Shift Resolution System til billeder med ultrahøj detaljerigdom
- Hurtig og følsom autofokus 27 punkter, 25 af dem af krydstypen
- Mulighed for at benytte elektronisk lukker med tider ned til 1/24.000 sekund
- Serieoptagelse med op til 7 billeder/sekund
- Optisk søger med 0,95x forstørrelse, viser 100% af det virkelige billede
- Tiltbar 3” skærm 921.000 punkter
- Nye funktioner: Bevægelses-bracketing og dybdeskarpheds-bracketing tager automatisk tre billeder med forskellig lukkertid og/eller blænde
- Videooptagelse i Full-HD (1920x1080 pixels, 60i/30p) og udtag til ekstern mikrofon
- 4K Interval Movie: Lægger stillbilleder i 4K-opløsning (3840x2160 pixels) sammen til en videofil
- Indbygget Wi-Fi for trådløs overførsel til smartphone eller tablet
- PENTAX Real Time Analysis System giver perfekt eksponerede og færdigbehandlede billeder ved alle motiver

Tilbehør

- Batterigreb D-BG7: Vejrsikret, udstyret med ekstra lås for højdeformat og plads til det kraftige litiumbatteri D-LI90
- Tre vejrsikrede flash-enheder; PENTAX AF540FGZ II, AF360FGZ II og AF201FG
- GPS-enhed O-GPS1, specielt fremstillet til astrofotografering
- Trådudløser CS-310

Pris og levering

Kameraet kommer i sølv og sort ultimo februar 2017 til følgende vejl. udsalgspris:
- Pentax KP kamerahus sort, DKK 9.999,-
- Pentax KP kamerahus sølv, DKK 9.999,-

Flere nyheder

Copenhagen Capacity og den nationale klyngeorganisation for de digitale erhverv, DigitalLead, er gået sammen o... Læs mere!

Nuuday præsenterer i dag eesy - en helt enkel mobilløsning til en knivskarp pris. Læs mere!

Økosystemet Huawei Mobile Services (HMS) er snart klar til at give danskerne en fuldkommen brugeroplevelse. Læs mere!

Huaweis serviceplatform, Huawei Mobile Services, runder nu 100 millioner aktive brugere. Det kom frem på weeke... Læs mere!

Samsung Galaxy A8 Enterprise Edition er arbejdstelefonen, som kombinerer omfattende og kontinuerlige sikkerhed... Læs mere!

Efter den ikoniske espressomaskine præsenterer Smeg nu et nyt produkt for at tilfredsstille alle smagsoplevels... Læs mere!

Det danske brand Melissas nyeste ismaskine slår flere af de store kendte, udenlandske mærker som Kitchen Aid o... Læs mere!

Vi har taget et kig på Huaweis nye telefon Mate 20 Pro, som for nyligt blev præsenteret i London under stor fe... Læs mere!

Sikring mod tyveri og brand optager danskerne i stor stil, men det kan vise sig at være en dyr fornøjelse, hvi... Læs mere!

Med den seneste opdatering fra Apple, som bringer Apples multiroom-løsning til markedet, bliver AirPlay 2 tilg... Læs mere!