Frisk undersøgelse viser at danskerne ødelægger deres mobiler som aldrig før. Samtidig er sommeren højtid for køb af ny telefon.

Frisk undersøgelse viser at danskerne ødelægger deres mobiler som aldrig før. Samtidig er sommeren højtid for køb af ny telefon.
23 procent af alle danskere har ødelagt deres mobil i løbet af det sidste år, viser ny undersøgelse.

23 procent af de adspurgte i undersøgelsen, som YouGov har udført, svarer at de har ødelagt deres telefon i løbet af det sidste år. Det svarer til mindst 955.000 mobiler.

- At så mange af os har ødelagt vores mobiler i løbet af det sidste år viser, hvor vigtig telefonen er blevet for danskerne, og at den er med os uanset hvor vi går og hvad vi gør. I tråd med dette er det næsten ikke til at undgå, at vi med jævne mellemrum er uheldige og taber den på gulvet eller i vandet, for eksempel når vi har taget den frem for at tage billeder, siger salgschef for Telekom hos Elgiganten, Michael West.

Knuste skærme og forskellige typer af vandskader er det elektronikkæden ser mest af, når danskerne kommer forbi med deres ødelagte mobiler.

- Vi danskere bruger stadig flere penge, når vi køber ny mobil, så det kan afgjort blive en dyr affære at være uheldig. Samtidig ved vi fra en tidligere undersøgelse, at hver tredje ikke beskytter mobilen med cover eller etui. En sådan beskyttelse vil ikke kunne modstå alt, men i ni af ti tilfælde vil det redde din telefon, hvis du taber den på jorden, siger Michael West.

Over en million er på mobiljagt
Elgigantens undersøgelse viser også, at rigtig mange danskere bruger sommeren til at anskaffe sig en ny mobil.

27 procent af de adspurgte siger, at de enten allerede har købt sig en ny telefon denne sommer eller at de overvejer at gøre det. Dermed er over 1,1 millioner danskere på mobiljagt i løbet af ferieugerne.

- Antallet i sig selv er jo helt vanvittigt og viser helt tydeligt, at vi danskere ser på sommeren som mobilperiode nummer ét. Mange forældre synes sommerugerne er en god anledning til at give børnene deres første telefon, noget som helt klart bidrager til de høje salgstal. Samtidig er der flere aktører der annoncerer mobiltjenester- og produkter her om sommeren, siger salgschef Michael West.

Han har også lagt mærke til, at danskerne i større grad er uheldige og ødelægger deres telefoner om sommeren end på andre tider af året.

- Vi har sjældent en mere aktiv brug af vores mobiler end om sommeren, og er man meget på farten, på stranden eller i vandet, så hænder det jo, at man er uheldig. I år har vi i tillæg haft Pokémon Go-bølgen, som har gjort at mange har brugt telefonen meget udendørs, siger Michael West.

Flere nyheder

Copenhagen Capacity og den nationale klyngeorganisation for de digitale erhverv, DigitalLead, er gået sammen o... Læs mere!

Nuuday præsenterer i dag eesy - en helt enkel mobilløsning til en knivskarp pris. Læs mere!

Økosystemet Huawei Mobile Services (HMS) er snart klar til at give danskerne en fuldkommen brugeroplevelse. Læs mere!

Huaweis serviceplatform, Huawei Mobile Services, runder nu 100 millioner aktive brugere. Det kom frem på weeke... Læs mere!

Samsung Galaxy A8 Enterprise Edition er arbejdstelefonen, som kombinerer omfattende og kontinuerlige sikkerhed... Læs mere!

Efter den ikoniske espressomaskine præsenterer Smeg nu et nyt produkt for at tilfredsstille alle smagsoplevels... Læs mere!

Det danske brand Melissas nyeste ismaskine slår flere af de store kendte, udenlandske mærker som Kitchen Aid o... Læs mere!

Vi har taget et kig på Huaweis nye telefon Mate 20 Pro, som for nyligt blev præsenteret i London under stor fe... Læs mere!

Sikring mod tyveri og brand optager danskerne i stor stil, men det kan vise sig at være en dyr fornøjelse, hvi... Læs mere!

Med den seneste opdatering fra Apple, som bringer Apples multiroom-løsning til markedet, bliver AirPlay 2 tilg... Læs mere!