Ved et event i Paris i sidste uge lancerede Huawei den nye P20-serie. Og allerede nu kan teknologivirksomheden præsentere seriens lillebror, P20 Lite.

Ved et event i Paris i sidste uge lancerede Huawei den nye P20-serie. Og allerede nu kan teknologivirksomheden præsentere seriens lillebror, P20 Lite.
Den nye model fås i Danmark i Klein Blue, Sakura Pink og Midnight Black.

Hvis man er på udkig efter en smartphone med et godt kamera, kraftfuld indmad og et lækkert design, så kan man hurtigt ende med at lange flere tusinde kroner over disken. Denne sandhed har Huawei udfordret i flere omgange med producentens Lite-serier. Og nu lancerer Huawei P20 Lite, der kan købes til en favorabel pris, uden at den går på kompromis med de ting, de fleste drømmer om i en smartphone.

"P20 Lite er den ultimative smartphone, når det kommer til at få værdi for pengene. Kameraet, skærmen, ydeevnen og designet er helt i top, og når du tager prisen på 2.799 kr. med i betragtningen, så tror jeg ikke, der er mange, der kan levere samme kvalitet til den pris," siger Marie Dam Feldborg, Senior Marketing Manager i Huawei Danmark.

Minimalistisk design i fornyede farver

Ved udviklingen af den nye P20 Lite har en af målsætningerne været at skabe en smartphone i et simpelt og minimalistisk design, der ikke fylder alverden, men som stadig giver brugerne de funktioner, de skal bruge - og lidt til.

Huawei P20 Lite er udstyret med et FullView Display 2.0, der med sine 5,84 tommer og sit 19:9 screen-to-body forhold giver en stor skærmfølelse med levende farver og et højt detaljeniveau. Til sammenligning med Huawei P10 Lite, der udkom sidste forår, er kanten uden om selve skærmen blevet reduceret med 50 procent, så der er mere skærm at kigge på, uanset om man ser film, browser eller fotograferer.

Ligesom tidligere modeller er smartphonen bygget i aluminium, der giver modellen en utrolig lethed. P20 Lite er derudover designet med en metalramme ved overgangen mellem for- og bagside, der giver et stilet premium-look, og som skaber en skarp kontrast til skærmens glas.

Huawei P20 Lite har en 2280x1080 FHD+ skærm og et 432 retina HD-display, der kort sagt betyder, at hvert billede indeholder flere pixels per tomme. I kombination med et kontrastforhold på 1:1500 giver det billeder af høj kvalitet med et farve- og detaljeniveau helt i top.

Den nye model fås i Danmark i Klein Blue, Sakura Pink og Midnight Black.

Dualkamera og Beautification-teknologi

Udover et stilrent design er der i udviklingen af den nye Huawei P20 Lite lagt vægt på at give kameraet et løft i forhold til tidligere Lite-modeller. Huawei P20 Lite er udstyret med et 16MP dualkamera, der med en F2.0-blænde og gennemførte kameratekniske egenskaber giver billedresultater med stor dybde og løfter portrætfotos til nye højder.

Udover et kamera af god kvalitet er Huawei P20 Lite også udstyret med en lang række software-programmer, der gør mobilfotografering til en oplevelse med endeløse muligheder. Smartphonen genkender 96 punkter på ansigtet, som giver mulighed for at lave detaljerede og realistiske forbedringer. Det er blandt andet funktionen "Natural Beauty Algorithm", der forfiner portrætfotos på en naturlig måde, og hvor brugerens unikke ansigtstræk bliver fremhævet. Huawei P20 Lite indeholder derudover en lang række "Beautification"-filtre, som lægger sidste hånd på dine selfies.

Udover Beautification-teknologi byder den nye Huawei P20 Lite også på en teknologi inden for lysbalancering, der skal eliminere billeder i dårlig kvalitet, bare fordi de blev taget i ringe belysning. Det sker blandt andet ved en LCD-flash, der har et spektrum af 11 farvetemperaturer, som gør det muligt at stabilisere farverne i billedet på en naturlig måde.

Forbedret ydeevne og opladning med FastCharge

Huawei P20 Lite er udstyret med det nye EMUI 8.0 system, der i forhold til den tidligere EMUI 5.1 forbedrer ydeevnen med 12 procent. Det betyder, at P20 Lite giver en gnidningsfri og optimeret oplevelse, der passer til brugerens krav for en smartphone, og som virker effektivt og hurtigt. Ved at udnytte en særlig algoritme, kan smartphonen tilpasse sig brugerens behov. Det betyder fx en forbedring på video playback performance på 20 procent og en forbedret responstid på applikationer på 15 procent. I det hele taget bliver det hurtigere at navigere på P20 Lite, når der eksempelvis skal skiftes mellem forskellige applikationer.

Udover en mere effektiv telefon, så får brugeren også en smartphone med ansigtsgenkendelse, der kan låse telefonen op på 800 millisekunder, samt den nye FastCharge 2.0 opladningsteknologi, der reducerer opladningstiden med 30 procent. Hvis man eksempelvis oplader en helt død Huawei P20 Lite, så kan den på bare 30 minutter opnå en strømmængde på 43 procent.

Huawei P20 Lite kan erhverves til en vejledende udsalgspris på 2.799 kroner.

Flere nyheder

Copenhagen Capacity og den nationale klyngeorganisation for de digitale erhverv, DigitalLead, er gået sammen o... Læs mere!

Nuuday præsenterer i dag eesy - en helt enkel mobilløsning til en knivskarp pris. Læs mere!

Økosystemet Huawei Mobile Services (HMS) er snart klar til at give danskerne en fuldkommen brugeroplevelse. Læs mere!

Huaweis serviceplatform, Huawei Mobile Services, runder nu 100 millioner aktive brugere. Det kom frem på weeke... Læs mere!

Samsung Galaxy A8 Enterprise Edition er arbejdstelefonen, som kombinerer omfattende og kontinuerlige sikkerhed... Læs mere!

Efter den ikoniske espressomaskine præsenterer Smeg nu et nyt produkt for at tilfredsstille alle smagsoplevels... Læs mere!

Det danske brand Melissas nyeste ismaskine slår flere af de store kendte, udenlandske mærker som Kitchen Aid o... Læs mere!

Vi har taget et kig på Huaweis nye telefon Mate 20 Pro, som for nyligt blev præsenteret i London under stor fe... Læs mere!

Sikring mod tyveri og brand optager danskerne i stor stil, men det kan vise sig at være en dyr fornøjelse, hvi... Læs mere!

Med den seneste opdatering fra Apple, som bringer Apples multiroom-løsning til markedet, bliver AirPlay 2 tilg... Læs mere!