I vinterferieugerne pakker mange danskere skitøjet og tager nordpå eller mod alperne for at nyde en uge i sneen. Og mobilen er naturligvis med i inderlommen.

I vinterferieugerne pakker mange danskere skitøjet og tager nordpå eller mod alperne for at nyde en uge i sneen. Og mobilen er naturligvis med i inderlommen.
Vinterkulde og mobiltelefoner er en skidt blanding. Derfor giver Telia 5 råd til at passe på mobilen, når det er koldt.

Mange skientusiaster kender situationen: Du står ved liften og skal have fat i dine venner, som du kom væk fra på nedfarten, så frem med mobilen! Men idet du taster din besked – slukker mobilen. Lavt batteri og hård kulde har fået den til at gå i sort. Og hvad gør man så?

Mobiltelefoner og skiterræn er ikke altid det perfekt match. Batteriet aflader hurtigere, når det er frostgrader – og så er der naturligvis risikoen for at tabe telefonen i den dybe sne. Alligevel svarer rekordmange (90 pct.) af de danske skiferieelskere i årets analyse fra Telia, at de tager mobilen med, når begiver sig ud på skipisterne.

Ifølge undersøgelsen er der forskel på kønnene, når vi skal angive de vigtigste årsager til, at vi tager vores mobil med på skipisterne. Hos kvinderne er det vigtigste, at mobilen giver mulighed for at ringe efter hjælp, hvis uheldet skulle være ude (80 pct.). Hos mændene er topscoreren (73 pct.), at vi gerne vil kunne tage billeder undervejs af landskaber, selfies og skiløb.

Derudover nævner markant flere kvinder end mænd, at det fx er vigtigt, at de kan uploade billeder og dele statusopdateringer på Facebook undervejs. Omvendt er mændene meget gladere end kvinderne for at bruge mobilen til at måle deres tophastigheder ned ad bakkerne.

Men hvad kan man gøre for at sikre sig mod, at mobilen går død, inden dagens skitur er ovre? Telia har opstillet 5 gode råd, der kan forlænge batteritiden på din smartphone, når frosten bider.

Hold mobilen varm – men ikke for varm xx0
Smartphones og deres batterier kan hverken lide frostvejr eller høj varme. Optimalt skal mobilen opbevares tørt og mellem 10 og 40 grader. Er du på ski det meste af dagen, så opbevar mobilen i en lomme tæt på kroppen.

Pak telefonen ind xx0
Det kan virke banalt og lidt skørt at pakke mobilen ind. Men bruger du den meget i løbet af dagen – fx til liftkort, navigation eller lignende – kan det være praktisk at købe et cover med god isolering. Så er den let og få fat på og holder samtidig en fornuftig temperatur.

xx1 Sluk unødige antenner xx0
En telefon bruger rigtig meget strøm på at lede efter og oprette forbindelser til netværk. Ude på pisten er du langt fra både wi-fi og bluetooth – slå begge dele fra. Der er ingen grund til, at mobilen bruger strøm på at lede efter netværk, der ikke er der. OBS: Sætter du telefonen på fly-tilstand, slukker du alle antenner i mobilen, også til tale og internet.

xx1 Slå unødige tjenester fra xx0
Opdateringer og push-beskeder bruger i sig selv ikke meget strøm – men set over en hel dag, kræver det alligevel noget af batteriet at holde mailbakke og kalender opdateret. Vurdér derfor, hvad der er vigtigt at få opdateret i løbet af dagen, og hvad der kan vente til senere.

xx1 Oplad ikke en kold telefon xx0
Hvis mobilen er kold efter en lang dag på ski, så vent med at sætte den i opladeren, til den har nået stuetemperatur. Så holder batteriet længere, og du mindsker risikoen for skader på både batteri og mobil.

Flere nyheder

Copenhagen Capacity og den nationale klyngeorganisation for de digitale erhverv, DigitalLead, er gået sammen o... Læs mere!

Nuuday præsenterer i dag eesy - en helt enkel mobilløsning til en knivskarp pris. Læs mere!

Økosystemet Huawei Mobile Services (HMS) er snart klar til at give danskerne en fuldkommen brugeroplevelse. Læs mere!

Huaweis serviceplatform, Huawei Mobile Services, runder nu 100 millioner aktive brugere. Det kom frem på weeke... Læs mere!

Samsung Galaxy A8 Enterprise Edition er arbejdstelefonen, som kombinerer omfattende og kontinuerlige sikkerhed... Læs mere!

Efter den ikoniske espressomaskine præsenterer Smeg nu et nyt produkt for at tilfredsstille alle smagsoplevels... Læs mere!

Det danske brand Melissas nyeste ismaskine slår flere af de store kendte, udenlandske mærker som Kitchen Aid o... Læs mere!

Vi har taget et kig på Huaweis nye telefon Mate 20 Pro, som for nyligt blev præsenteret i London under stor fe... Læs mere!

Sikring mod tyveri og brand optager danskerne i stor stil, men det kan vise sig at være en dyr fornøjelse, hvi... Læs mere!

Med den seneste opdatering fra Apple, som bringer Apples multiroom-løsning til markedet, bliver AirPlay 2 tilg... Læs mere!