Hvad har rapperen Jonny Hefty og jul til fælles med hinanden? Svaret er årets Aalborg Jule Akvavit 2016. For andet år i træk præsenterer Aalborg Akvavit et nyt samarbejde med en aalborgensisk kunster. I år er det rimsmeden Jonny Hefty, der med frostklare rim og hjertevarm lyrisk magi, pryder flasken udenpå. Indholdet er traditionen tro det samme – med appel til kvalitetsbevidste ganer og samlere.

Hvad har rapperen Jonny Hefty og jul til fælles med hinanden? Svaret er årets Aalborg Jule Akvavit 2016. For andet år i træk præsenterer Aalborg Akvavit et nyt samarbejde med en aalborgensisk kunster. I år er det rimsmeden Jonny Hefty, der med frostklare rim og hjertevarm lyrisk magi, pryder flasken udenpå. Indholdet er traditionen tro det samme – med appel til kvalitetsbevidste ganer og samlere.
”Igen i år har vi valgt en aalborgensisk kunstner med stort A. Jonny Hefty er en virkelig stærk karakter, akkurat ligesom en Aalborg Jule Akvavit", fortæller Marketingchef for Akvavit & Bitter hos Arcus, Claus Toftkjær.

Man kan dårligt sige Aalborg uden også at sige Jonny Hefty. De to har gået hånd i hånd med musik og kultur i årtier, og Jonny Hefty er endda så meget bysbarn, at han blev kåret som Aalborgs Kong Karneval i 2014. Samme år modtog han også Den NORDJYSKE Kulturpris, for uanset om han leverer stodder-rap eller dybfølt lyrik, har han sjælen med i hvert eneste ord. Som kunstner er han bedst kendt for sine rytmiske og humoristiske rap-tekster, der ofte er lidt grove i tonen. Men teksten på årets juleakvavitflaske er en helt anden type poesi. Her er tale om et lyrisk stemningsdigt fyldt med sansefulde kontraster og elementer fra den nordjyske natur:

”Digtet handler ikke kun om julen, men om den kolde tid på året, hvor vi samles og deler de gode stunder. Jeg forbinder vintertiden med rå natur, masser af nærvær, gode venner og familietid. Det er en kontrastfyldt tid, hvor lyset bryder mørket, sneen smelter og varmen breder sig – lidt ligesom med en juleakvavit,” fortæller Jonny Hefty om sit digt, der fra midten af oktober vil være at finde på juleakvavitflasker og –æsker i vinforhandlere og dagligvarebutikker landet over.

To stærke karakterer mødes
Den kraftige luksusakvavit har eksisteret siden 1982, og er for mange symbolet på det danske julebord. Flaskens indhold har ikke ændret sig siden lanceringen for 34 år siden, men flaske og etiket har varieret fra år til år, og juleakvavitten er derfor blevet et regulært samlerobjekt. Sidste år startede Aalborg Akvavit en treårig tradition, hvor en ny kunstner fra Aalborgegnen hvert år inviteres til at udsmykke flasken.

”Igen i år har vi valgt en aalborgensisk kunstner med stort A. Jonny Hefty er en virkelig stærk karakter, akkurat ligesom en Aalborg Jule Akvavit. Samtidig har han med sit digt indfanget nogle af de smukke elementer, som kendetegner Nordjyllands natur, som Aalborg Akvavitten kommer af, og som vi selv mener også er at finde i juleakvavittens ånd,” fortæller Marketingchef for Akvavit & Bitter hos Arcus, Claus Toftkjær.


Flere nyheder

De fleste har prøvet at åbne en flaske vin, drikke tre glas, og hælde resten i vasken. Men det skal være slut ... Læs mere!

Christmas Collectibles-serien har længe været en tradition hos Georg Jensen - en årlig hyldest til julen og al... Læs mere!

Den danske manuskriptforfatter og skuespiller Lisbeth Wulff springer både ud som ambassadør for Folkekirkens N... Læs mere!

Udsigten til en ny sæson af Den Store Bagedyst betyder travlhed hos bageudstyrseksperterne KopK, forventer øge... Læs mere!

Der er mange faldgruber, når du dater på nettet, men hvis du bruger din sunde fornuft, kan du snildt styre ude... Læs mere!

Det svenske hard rock band Takida kommer til Pumpehuset på deres 20 års jubilæumsturné. Læs mere!

Ny undersøgelse viser, at både bilister og cyklister bryder færdselsreglerne ved skoler. Træn ruten til og fra... Læs mere!

Fotograf Søren Solkær, der har sat sit navn under berømte portrætter af blandt andre Björk og David Lynch, hyl... Læs mere!

Hver 5. studerende er dårligere stillet til eksamen. De kæmper nemlig ikke blot med pensum, men også med polle... Læs mere!

Finanskrisen har sat sine spor på danskernes forbrugsadfærd. Selvom forbruget er ved at stige igen, er det end... Læs mere!