Politiets kriminal-teknikerne har udført og færdiggjort de brandtekniske undersøgelser af brandtomten efter det nedbrændte Svinkløv Badehotel.

Politiets kriminal-teknikerne har udført og færdiggjort de brandtekniske undersøgelser af brandtomten efter det nedbrændte Svinkløv Badehotel.
En elektricitets-fejl i en tørretumbler var skyld i at det berømte badehotel brændte ned til grunden.

Og teknikerne er nu klar med en konklusion på, hvor og hvordan branden er opstået, oplyser vicepolitiinspektør ved Nordjyllands Politi, Frank Olsen, der har ansvaret for efterforskningen af brand-årsagen.

”Vores undersøgelser viser, at branden på hotellet er opstået i forbindelse med en elektricitets-fejl i en tørretumbler,” siger Frank Olsen.

Tørretumbleren var placeret i en kælder bag køkkenet, og der er tale om, at et varmelegeme i tørretumbleren simpelthen er smeltet.

”Derefter er der gået ild i den, hvilket har sat ild i andre brandbare elementer i kælderen – og så fik ilden ellers fat,” siger vicepolitiinspektør Frank Olsen.

Politiet betragter brandårsagen som fuldt belyst, og der er tale om et uheld, og der foreligger ingen forbrydelse. Dermed er politiets efterforskning slut.

Fjern ikke genstande fra brandtomten
Politiet har oplevet, at enkelte personer har bevæget sig ind og fjernet genstande fra brandtomten.

”Derfor har vi haft hjemmeværnet til at bevogte stedet,” siger vicepolitiinspektør Frank Olsen, der tilføjer, at det kan være risikabelt at bevæge sig rundt på en brandtomt, fx kan en mur styrte sammen, så man kan komme til skade.

Samtidig understreger Frank Olsen, at man ikke må tage effekter fra stedet; det er ulovligt.

”Det er faktisk at betragte som tyveri – effekterne tilhører badehotellets ejer,” pointerer vicepolitiinspektøren.

Politiet har ikke yderligere oplysninger i sagen.


 
Flere nyheder

Nu kommer hynden, der får dig til at blive til en omgang mere. Læs mere!

Træningsprogram øger læsehastighed med 50 procent Læs mere!

De fleste har prøvet at åbne en flaske vin, drikke tre glas, og hælde resten i vasken. Men det skal være slut ... Læs mere!

Christmas Collectibles-serien har længe været en tradition hos Georg Jensen - en årlig hyldest til julen og al... Læs mere!

Udsigten til en ny sæson af Den Store Bagedyst betyder travlhed hos bageudstyrseksperterne KopK, forventer øge... Læs mere!

Når Red Barnets indsamlere på søndag d. 6. september går på gaden, kan danskerne nøjes med at hive mobiltelefo... Læs mere!

Der er mange faldgruber, når du dater på nettet, men hvis du bruger din sunde fornuft, kan du snildt styre ude... Læs mere!

Det svenske hard rock band Takida kommer til Pumpehuset på deres 20 års jubilæumsturné. Læs mere!

Ny undersøgelse viser, at både bilister og cyklister bryder færdselsreglerne ved skoler. Træn ruten til og fra... Læs mere!

Hver 5. studerende er dårligere stillet til eksamen. De kæmper nemlig ikke blot med pensum, men også med polle... Læs mere!