Fotograf Søren Solkær, der har sat sit navn under berømte portrætter af blandt andre Björk og David Lynch, hyldes nu af det skotske destilleri Highland Park.

Fotograf Søren Solkær, der har sat sit navn under berømte portrætter af blandt andre Björk og David Lynch, hyldes nu af det skotske destilleri Highland Park.
Søren Solkær er nok bedst kendt for sine portrætter af kunstnere som Björk, The White Stripes, David Lynch, R.E.M. og U2. Men siden 2016 har Søren Solkær også lagt sine kræfter i at forevige Orkney-øerne og Highland Parks særlige vikingesjæl – The Orkney Single Malt With Viking Soul.

Den danske fotograf Søren Solkær har gennem flere år samarbejdet tæt med det skotske whiskydestilleri Highland Park. Det er blevet til mere end 250 fotografier fra destilleriet på Orkney-øerne, og nu hylder Highland Park den danske mesterfotograf med en helt særlig single malt, der lanceres i yderst begrænset oplag.

Whiskyen præsenteres i en smuk æske, inspireret af et klassisk vintage-bokskamera. I æsken finder man foruden flasken også en smuk 160 sider lang fotobog, der hylder Søren Solkær med en blanding af fotografens egne favoritskud fra hans 26 år lange karriere og de enestående stunder og stemninger, han de seneste år har indfanget på Orkney.

Søren Solkær er nok bedst kendt for sine portrætter af kunstnere som Björk, The White Stripes, David Lynch, R.E.M. og U2. Men siden 2016 har Søren Solkær også lagt sine kræfter i at forevige Orkney-øerne og Highland Parks særlige vikingesjæl – The Orkney Single Malt With Viking Soul.

Om samarbejdet med Søren Solkær siger Jason R. Craig, der er global brand director hos Highland Park:

”Vi er utroligt glade for samarbejdet med Søren om dette ganske særlige projekt. Søren er – med sin helt unikke fotostil og evne til at få det bedste ud af sine motiver – selve manifestationen af en moderne vikingesjæl. Søren er måske mest kendt for sine karakteristiske portrætter af musikere og filmstjerner, men hos Highland Park har han arbejdet på en samling af mere end 250 fotografier, der indfanger essensen af destilleriet gennem billeder af de ansatte, omgivelserne på Orkney og selvfølgelig af vores whisky.”

Fotograf Søren Solkær tilføjer:

“Min egen rejse begyndte for 26 år siden, da jeg besluttede at droppe studiet og jagte min passion for fotografi. Jeg har rejst mange tusind kilometer med mit kamera. Jeg har udforsket nogle af verdens mest fascinerende steder, absorberet de nye miljøer og fotograferet de mennesker, jeg har mødt på min vej. Alt dette har hjulpet mig til at blive den visuelle historiefortæller, jeg drømte om at blive.

I samtlige de 26 år, jeg har været på farten, har den whisky, der nu bærer mit navn, befundet sig på ét sted, beskyttet mod den verden, jeg havde så travlt med at udforske. Det kan virke som lidt af en kontrast. Men på et stille lager på de fjerne Orkney-øer har denne her whisky alligevel, som jeg, absorberet sine omgivelser. Dermed har whiskyen langsomt tilegnet sig fyldige nuancer og karakter, hvilket har gjort den til den whisky, den er i dag. Vi har været på den samme rejse hen mod oprigtighed og integritet, hen mod tålmodighed og godt håndværk. Og nu – 26 år senere – er vi landet her.”

Highland Park 26 Year Old – Søren Solkær 26 Years of Photography lanceres i Danmark slut juli 2019.

De spændende dråber er lagret på sherryfade af amerikansk eg og first-fill bourbonfade. Det giver whiskyen en fyldig og krydret smag med lette noter af røg fra lyngtørv og en lang, dvælende finish.

Der kommer kun 60 flasker til salg i Danmark, og prisen pr. flaske er oplyst til DKK 4.299,-


Flere nyheder

Nu kommer hynden, der får dig til at blive til en omgang mere. Læs mere!

Træningsprogram øger læsehastighed med 50 procent Læs mere!

De fleste har prøvet at åbne en flaske vin, drikke tre glas, og hælde resten i vasken. Men det skal være slut ... Læs mere!

Christmas Collectibles-serien har længe været en tradition hos Georg Jensen - en årlig hyldest til julen og al... Læs mere!

Udsigten til en ny sæson af Den Store Bagedyst betyder travlhed hos bageudstyrseksperterne KopK, forventer øge... Læs mere!

Når Red Barnets indsamlere på søndag d. 6. september går på gaden, kan danskerne nøjes med at hive mobiltelefo... Læs mere!

Der er mange faldgruber, når du dater på nettet, men hvis du bruger din sunde fornuft, kan du snildt styre ude... Læs mere!

Det svenske hard rock band Takida kommer til Pumpehuset på deres 20 års jubilæumsturné. Læs mere!

Ny undersøgelse viser, at både bilister og cyklister bryder færdselsreglerne ved skoler. Træn ruten til og fra... Læs mere!

Hver 5. studerende er dårligere stillet til eksamen. De kæmper nemlig ikke blot med pensum, men også med polle... Læs mere!