Finanskrisen har sat sine spor på danskernes forbrugsadfærd. Selvom forbruget er ved at stige igen, er det endnu ikke på højde med lønniveauet.

Finanskrisen har sat sine spor på danskernes forbrugsadfærd. Selvom forbruget er ved at stige igen, er det endnu ikke på højde med lønniveauet.
- Selvom der er gang i hjulene igen, ser vi generelt ikke samme forbrug som før finanskrisen. Danskerne udviser et forsigtigt forbrugsmønster, hvilket også resulterer i mindre mislighold, siger Jens Hjortflod, Adm. Direktør hos Intrum i Danmark.

Intrums nye rapport, Nordic Debt Collection Analysis, viser tydeligt den effekt som finanskrisen har haft på danskernes købs- og kreditadfærd. Danskernes økonomi blev ramt hårdt under den finansielle krise, hvilket fik mange til at sænke deres forbrug betydeligt. Selvom krisen ikke længere er over os, befinder købelysten sig stadig på et forholdsvist lavt niveau, hvilket resulterer i at forbruget for nuværende ikke vokser nær så hurtigt som lønniveauet. Dette betyder generelt en stigning i opsparing hos den enkelte.

Den mådeholdenhed der er i at forbruge og optage kredit, viser sine tydelige tegn i antallet af sager på det danske inkassomarked. I løbet af de sidste 3 år er der sket et fald i antallet af inkassosager, samt på det gennemsnitlige hovedstolsbeløb.

- Selvom der er gang i hjulene igen, ser vi generelt ikke samme forbrug som før finanskrisen. Danskerne udviser et forsigtigt forbrugsmønster, hvilket også resulterer i mindre mislighold, udtaler Jens Hjortflod, Adm. Direktør hos Intrum i Danmark.

Siden sidste halvdel af 2018, har der været en ganske lille stigning i antallet af inkassosager, men det er for tidligt at afgøre, hvorvidt dette er et vendepunkt for dansk økonomi. Et betydeligt opsving i inkassomarkedet vil sandsynligvis kræve et øget forbrug.

- Det lyder paradoksalt, men et stigende antal inkassosager kan være spæde tegn på et opsving i dansk økonomi, da et stigende antal sager, kan ses som et udtryk for øget købelyst hos forbrugerne, tilføjer Jens Hjortflod.


Flere nyheder

Nu kommer hynden, der får dig til at blive til en omgang mere. Læs mere!

Træningsprogram øger læsehastighed med 50 procent Læs mere!

De fleste har prøvet at åbne en flaske vin, drikke tre glas, og hælde resten i vasken. Men det skal være slut ... Læs mere!

Christmas Collectibles-serien har længe været en tradition hos Georg Jensen - en årlig hyldest til julen og al... Læs mere!

Udsigten til en ny sæson af Den Store Bagedyst betyder travlhed hos bageudstyrseksperterne KopK, forventer øge... Læs mere!

Når Red Barnets indsamlere på søndag d. 6. september går på gaden, kan danskerne nøjes med at hive mobiltelefo... Læs mere!

Der er mange faldgruber, når du dater på nettet, men hvis du bruger din sunde fornuft, kan du snildt styre ude... Læs mere!

Det svenske hard rock band Takida kommer til Pumpehuset på deres 20 års jubilæumsturné. Læs mere!

Ny undersøgelse viser, at både bilister og cyklister bryder færdselsreglerne ved skoler. Træn ruten til og fra... Læs mere!

Hver 5. studerende er dårligere stillet til eksamen. De kæmper nemlig ikke blot med pensum, men også med polle... Læs mere!