Espressobaseret kaffe fra fx kapselmaskiner eller fuldautomatiske maskiner fortsætter med at stige i popularitet. Så selvom mange danskere fortsat drikker mest filterkaffe, haler de espressobaserede kaffer langsomt ind på pladsen som danskernes foretrukne kaffe. Det viser Nespressos årlige undersøgelse af danskernes kaffevaner.
Nespressos årlige kaffeundersøgelse viser, at flere kaffedrikkere foretrækker espressobaseret kaffe.
Filterkaffen indtager stadig en førsteplads (46 pct.) som danskernes foretrukne kaffe, men især espressobaseret kaffe fra kapselmaskiner eller fuldautomatiske maskiner (29 pct.) og stempelkaffe (15 pct.) haler mere og mere ind på filterkaffen for hvert år. Antallet af personer, der foretrækker filterkaffe, er nemlig faldet fra 52 pct. sidste år til 46 pct. i år. Det viser den årlige undersøgelse af danskernes kaffevaner udført af Norstat for Nespresso.
”Faldet afspejler den bevægelse, som vi og andre producenter af espressobaseret kaffe kan se i markedet. De ældre generationer er vokset op med filterkaffe, og derfor ligger det nok dybt i deres DNA, at kaffe er noget, man hælder på en kande. De yngre kaffedrikkere derimod er mere eventyrlystne, når det kommer til kaffe – og lader sig i høj grad inspirere af de sydeuropæiske traditioner for kaffebrygning, som vi ser i fx Italien og Frankrig,” siger Fredrik Nilsson, der er landechef for Nespresso i Danmark.
Derudover er der også en klar tendens til, at de yngre kaffedrikkere (18-34 år) bruger markant flere penge på kaffe på caféer. 26 pct. bruger således 200 kr. eller mere om måneden på kaffe udenfor hjemmet, hvor det samme tal for de 35-49 årige er 12 pct.
Sådan ser de to typiske kaffedrikkere ud Den typiske forbruger af espressobaseret kaffe i Danmark bor i eller tæt på en større by, har en videregående uddannelse, er mellem 18-49 år og er både kvinder og mænd.
Filterkaffedrikkerne er typisk over 50 år, bor i mindre byer og har en erhvervsuddannelse. Det er den helt korte karakteristik af kaffedrikkerne i Danmark anno 2016.
”Smagen er stadig det mest centrale for kaffedrikkerne, når de skal købe kaffe, men også tilgængelighed og mærket spiller en rolle. Smag er individuel, men vi oplever, at flere og flere er interesserede i at prøve vores mange varianter af Grands Crus kaffe. De kan godt lide at have noget at vælge imellem og at kunne veksle imellem intense og milde varianter,” siger Fredrik Nilsson.
Lige så kaffeglad en nation danskerne er, ligeså glade er vi for mælk i kaffen. Cirka halvdelen af de danske kaffedrikkere vil gerne have mælk i deres kaffe. Næst efter almindelig filter/stempelkaffe med mælk (15 pct.), så foretrækker ’mælkedrikkerne’ caffe latte (14 pct.) som deres foretrukne kaffedrik med mælk og herefter cappuccino (10 pct.).
|