Forsikringsselskab advarer mod de farlige situationer et overophedet mobilbatteri kan medføre.

Forsikringsselskab advarer mod de farlige situationer et overophedet mobilbatteri kan medføre.
If Skadeforsikring advarer mod de farlige situationer et overophedet mobilbatteri kan medføre.

Heller ikke når vi sover, viger danskerne fra mobiltelefonen. En ny undersøgelse viser, at 7 ud af 10 altid har telefonen med i soveværelset om natten. Hele 86 pct. har det altid eller nogle gange. Og det er ikke kun på natbordet, mobiltelefonen ligger fremme.

Ifølge undersøgelsen, der er foretaget af Opeepl for If Skadeforsikring, sover hver 7. dansker over 18 år hver nat med telefonen i deres seng. Det kan indebære en stor risiko, eftersom batteriet kan blive overophedet og bryde i brand.

Det er en udvikling man ifølge If bør passe på, og forsikringsselskabet ønsker at gøre opmærksom på risikoen ved at lade mobilen op i sengen, mens man sover.

- En overophedet mobiltelefon eller gnist kan sætte ild til håret eller til letantændelige materialer som lagen eller gardiner i soveværelset, hvor der er risiko for at en brand breder sig og situationen blive livsfarlig, siger Birgitte Ringbæk, presseansvarlig hos If.

Det er både de 18-29 årige og ældre på 60-80 år, som trækker gennemsnittet op på næsten 15 pct. som svarer, at de ”altid” har mobilen liggende i sengen. Medtages svargruppen der ”nogle gange”’ sover med mobilen i sengen, er det hos 18-29 årige hele 53 pct.

If har eksempler på mobiltelefoner fra forskellige producenter, der er blevet overophedet og brudt i brand under opladning.

– Vi får ind imellem anmeldelser om mobiltelefoner, hvor batteriet er brudt i brand under opladning. Det er både sket i biler og i hjemmet. Heldigvis er ingen af vores kunder kommet alvorlig til skade ved disse episoder, men man bliver nødt til at forholde sig til, at det er situationer, som kan udvikle sig meget alvorligt, siger Birgitte Ringbæk.

I Danmark har de berørte If-kunder samstemmende fortalt, at det kun var, fordi de var i nærheden, at det ikke gik helt galt. I søsterselskabet i Sverige oplevede en kunde, at hendes lejlighed udbrændte, da en iPod gik i brand under opladning.

Har erstattet vækkeuret

70 pct. af danskerne bruger dagligt mobilen som vækkeur. Blandt de 18-45 årige er det hele 85 pct. Kun 7 pct. af alle aldersgrupper bruger ikke telefonen som vækkeur.

– Det er blevet så udbredt at bruge mobilen som vækkeur, at der nok ikke sker et comeback for det traditionelle vækkeur. Vores anbefaling er, at man forsøger at ændre på sine oplader-vaner og får ladt telefonen op i aftenens løb, så den kan ligge uden tilsluttet opladerkabel, når man sover, på et ikke-brandbart underlag.


Flere nyheder

Nu kommer hynden, der får dig til at blive til en omgang mere. Læs mere!

Træningsprogram øger læsehastighed med 50 procent Læs mere!

De fleste har prøvet at åbne en flaske vin, drikke tre glas, og hælde resten i vasken. Men det skal være slut ... Læs mere!

Christmas Collectibles-serien har længe været en tradition hos Georg Jensen - en årlig hyldest til julen og al... Læs mere!

Udsigten til en ny sæson af Den Store Bagedyst betyder travlhed hos bageudstyrseksperterne KopK, forventer øge... Læs mere!

Når Red Barnets indsamlere på søndag d. 6. september går på gaden, kan danskerne nøjes med at hive mobiltelefo... Læs mere!

Der er mange faldgruber, når du dater på nettet, men hvis du bruger din sunde fornuft, kan du snildt styre ude... Læs mere!

Det svenske hard rock band Takida kommer til Pumpehuset på deres 20 års jubilæumsturné. Læs mere!

Ny undersøgelse viser, at både bilister og cyklister bryder færdselsreglerne ved skoler. Træn ruten til og fra... Læs mere!

Hver 5. studerende er dårligere stillet til eksamen. De kæmper nemlig ikke blot med pensum, men også med polle... Læs mere!