Når Red Barnets indsamlere på søndag d. 6. september går på gaden, kan danskerne nøjes med at hive mobiltelefonen frem, når de åbner døren.

Når Red Barnets indsamlere på søndag d. 6. september går på gaden, kan danskerne nøjes med at hive mobiltelefonen frem, når de åbner døren.
- Vi skal passe på hinanden, og derfor er det i år ikke kontanterne, men mobiltelefonen der skal findes frem, når vores indsamlere ringer på døren, siger generalsekretær Johanne Schmidt-Nielsen.

Organisationen har i år gentænkt landsindsamlingen og valgt at gøre den kontantløs på grund af corona. Indsamlernes indsats falder på et tørt sted, da corona-pandemien gør, at verdens sårbare børn er mere udsatte end tidligere.

Et papskilt, en QR-kode, et MobilePay-nummer, en sms-kode og godt med håndsprit. Det er en del af opskriften på Red Barnets landsindsamling i år, som støtter arbejdet for verdens mest udsatte og sårbare børn.

- Coronapandemien har gjort, at vi er nødt til at tænke nyt, når det kommer til vores landsindsamling i år, og derfor har vi gjort den kontantløs. Det betyder, at indsamlingen bliver den nemmeste for vores indsamlere nogensinde. Og samtidig er landsindsamlingen vanvittig vigtig, fordi corona-krisen rammer verdens udsatte børn særligt hårdt. De betaler den højeste pris for følgevirkningerne af pandemien, siger generalsekretær Johanne Schmidt-Nielsen.

Hun henviser til, at en undersøgelse fra FN forudser, at op mod 6.000 børn under fem år er i risiko for at dø om dagen som følge af corona. Det hænger blandt andet sammen med, at livsvigtige vaccinationsprogrammer er sat i stå, og sundhedssystemerne er presset til det yderste, hvilket har konsekvenser for blandt andet fødende kvinder.

Online indsamlinger gør det muligt at følge med undervejs

MobilePay er med fire millioner danske brugere ikke længere en metode, som er fremmed for de fleste danskere, og derfor er det muligt at gennemføre den kontantløse indsamling.

- Vi skal passe på hinanden, og derfor er det i år ikke kontanterne, men mobiltelefonen der skal findes frem, når vores indsamlere ringer på døren. Mange mennesker er efterhånden vant til at betale via sms eller MobilePay, og derfor kan vi gennemføre vores landsindsamling og samtidig overholde corona-retningslinjerne, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

- Jeg håber, at rigtig mange vil tilmelde sig landsindsamlingen i år. For selvom metoden er ny, så er en ting, som det plejer: Jo flere indsamlere vi er på gaden, jo flere børn kan vi hjælpe, siger Johanne Schmidt-Nielsen, som selv skal gå en indsamlingsrute på dagen.

Den kontantløse indsamling gør også, at det er muligt for Red Barnet at opdatere indsamlerne på, hvordan det går med indsamlingen undervejs på ruten. Helt konkret kan indsamlerne løbende modtage sms-opdateringer på, hvor meget de har samlet ind.

Der er også nye indsamlingsmetoder klar til de danskere, som ikke har mulighed for at snøre skoene den 6. september. I år har Red Barnet gjort en ekstra stor indsats for, at man også kan gennemføre egne online-indsamlinger f.eks. på arbejdspladsen eller med vennegruppen hjemme fra sofaen.

Det er stadig muligt at melde sig som indsamler til Red Barnets landsindsamling.


 
Flere nyheder

Nu kommer hynden, der får dig til at blive til en omgang mere. Læs mere!

Træningsprogram øger læsehastighed med 50 procent Læs mere!

De fleste har prøvet at åbne en flaske vin, drikke tre glas, og hælde resten i vasken. Men det skal være slut ... Læs mere!

Christmas Collectibles-serien har længe været en tradition hos Georg Jensen - en årlig hyldest til julen og al... Læs mere!

Udsigten til en ny sæson af Den Store Bagedyst betyder travlhed hos bageudstyrseksperterne KopK, forventer øge... Læs mere!

Der er mange faldgruber, når du dater på nettet, men hvis du bruger din sunde fornuft, kan du snildt styre ude... Læs mere!

Det svenske hard rock band Takida kommer til Pumpehuset på deres 20 års jubilæumsturné. Læs mere!

Ny undersøgelse viser, at både bilister og cyklister bryder færdselsreglerne ved skoler. Træn ruten til og fra... Læs mere!

Hver 5. studerende er dårligere stillet til eksamen. De kæmper nemlig ikke blot med pensum, men også med polle... Læs mere!

Netop offentliggjorte tal fra Nationalbanken viser, at danskernes indlån i bankerne lå på 921 mia. kr. i april... Læs mere!