Folketeatret glæder sig til at præsentere sæsonens helt store nye musical for hele familien, Hodja fra Pjort, som har urpremiere den 27. oktober på Folketeatret i Nørregade.

Folketeatret glæder sig til at præsentere sæsonens helt store nye musical for hele familien, Hodja fra Pjort, som har urpremiere den 27. oktober på Folketeatret i Nørregade.
Medvirkende: Kristian Gintberg, Lise Koefoed, Donald Andersen, Ole Boisen, Michael Brostrup, Jakob Højlev Jørgensen, Max-Emil Nissen, Signe Mannov, Christiane Gjellerup Koch, Laura Allen Müller, Sofie Torp

Fantasien får luft under tæppet i denne helt nye musical baseret på Ole Lund Kirkegaards kendte og elskede børnebogsklassiker (skrevet i 1975) om drengen Hodja, der drømmer om at se, hvordan hele verden er. De fleste kan nynne med på Sebastians ørehængende titelmelodi fra filmen Hodja fra Pjort (1985), og nu har Sebastian skrevet en hel musical med sange inspireret af østens mystik og historien om Hodja, som drives af ustoppelig længsel.

Østen for solen og vesten for månen bor Hodja i den hyggelige og fredelige by Pjort. Hodjas forældre synes det er vigtigt, at han går i skole og engang bliver skrædder, ligesom sin far. Men Hodja vil ud og opleve noget! Heldigvis møder han den gamle El Faza, som låner ham et tæppe, der kan flyve. Afsted går det, på flyvende tæppe, ud på et eventyr, der overgår Hodjas vildeste fantasi. Rejsen fører ham til hovedstaden Petto, hvor det myldrer med mærkelige mennesker, der ikke alle er lige søde. En mand, der ligner en rotte, stjæler hans tæppe, og giver det til landets mægtigste sultan, som snart skal giftes med unge, smukke Ayshia. Hodja synes ikke, Ayshia skal være sultanens kone nr. 234, så han er nødt til at få tæppet tilbage, så han kan befri hende – og flyve hjem igen.

HODJA FRA PJORT er en musikalsk hyldest til barnets naturlige fantasi og nysgerrighed. Med et glimt i øjet – og et flyvende tæppe under armen – inviterer Folketeatret hele familien med på en forunderlig rejse i Orientens eventyrlige verden.

Kristian fra Ramasjang får titelrollen i sin teaterdebut
Det er lykkedes Folketeatret at sikre sig selveste Kristian Gintberg fra Ramasjang Mysteriet og Ramajetterne i titelrollen som Hodja, og det er hans allerførste teaterrolle overhovedet.

Kristian Gintberg glæder sig til at prøve kræfter med teatret og udtaler:
- Jeg glæder mig helt vildt til at spille Hodja fra Pjort. Det er en fantastisk historie – og så er det ikke hver dag, man får lov til at flyve på et flyvende tæppe.

Rundt om ham kan publikum glæde sig til at møde et stort ensemble af rutinerede og unge skuespillere inkl. Donald Andersen, Lise Koefoed, Ole Boisen, Michael Brostrup, Jakob Højlev Jørgensen, Max-Emil Nissen, Signe Mannov, Christiane Gjellerup Koch, Laura Allen Müller og Sofie Torp.

HODJA FRA PJORT instrueres af Frede Guldbrandsen, som i sidste sæson også stod bag den anmelderroste opsætning af Jean de France på Folketeatret. Såvel sange og manuskript er forfattet af Sebastian med dramaturgi og bearbejdelse af Ninette Mulvad og Kasper Wilton, mens scenografien er skabt af Lea Burrows og Ingvild Grande.

HODJA FRA PJORT spiller på Folketeatret i Nørregade til den 16. december 2016 og tager efterfølgende på stor turné i hele landet til 40 byer fra 11. januar til 12. marts 2017.


Flere nyheder

Nu kommer hynden, der får dig til at blive til en omgang mere. Læs mere!

Træningsprogram øger læsehastighed med 50 procent Læs mere!

De fleste har prøvet at åbne en flaske vin, drikke tre glas, og hælde resten i vasken. Men det skal være slut ... Læs mere!

Christmas Collectibles-serien har længe været en tradition hos Georg Jensen - en årlig hyldest til julen og al... Læs mere!

Udsigten til en ny sæson af Den Store Bagedyst betyder travlhed hos bageudstyrseksperterne KopK, forventer øge... Læs mere!

Når Red Barnets indsamlere på søndag d. 6. september går på gaden, kan danskerne nøjes med at hive mobiltelefo... Læs mere!

Der er mange faldgruber, når du dater på nettet, men hvis du bruger din sunde fornuft, kan du snildt styre ude... Læs mere!

Det svenske hard rock band Takida kommer til Pumpehuset på deres 20 års jubilæumsturné. Læs mere!

Ny undersøgelse viser, at både bilister og cyklister bryder færdselsreglerne ved skoler. Træn ruten til og fra... Læs mere!

Hver 5. studerende er dårligere stillet til eksamen. De kæmper nemlig ikke blot med pensum, men også med polle... Læs mere!