De fleste kender Leonardo DiCaprio som Oscarbelønnet skuespiller, men han er også glødende miljøforkæmper og fredsambassadør for FN. Nu blander han sig i den amerikanske valgkamp med klimadokumentaren ”Before the Flood”, der skal få amerikanerne til at tænke på miljøet, før de sætter deres kryds til præsidentvalget i november.

De fleste kender Leonardo DiCaprio som Oscarbelønnet skuespiller, men han er også glødende miljøforkæmper og fredsambassadør for FN. Nu blander han sig i den amerikanske valgkamp med klimadokumentaren ”Before the Flood”, der skal få amerikanerne til at tænke på miljøet, før de sætter deres kryds til præsidentvalget i november.
Before the Flood får verdensomspændende tv-premiere på National Geographic Channel d. 30. oktober kl. 22.00.

Before the Flood præsenterer os for synlige tegn på en voksende miljøkrise, der påfører uoprettelige skader på vores natur, forstyrrer klimabalancen og fremskynder udryddelsen af elskede dyrearter.DiCaprio interviewer personer fra alle samfundslag i både u- og ilande, og de leverer unikke, lidenskabelige og pragmatiske synspunkter om hvad der skal gøres nu – og i fremtiden – for at gøre vores økonomiske og politiske systemer miljøvenlige. Blandt de interviewede er Præsident Barack Obama, Bill Clinton, USA's udenrigsminister John Kerry, FNs Generalsekretær Ban Ki-moon, Pave Frans, samt en lang række forskere, naturfredningsforkæmpere og ukuelige aktivister, der arbejder for at redde verden.

"Klimaforandringer er den alvorligste trussel mod vores planet," siger DiCaprio. "Vi skal arbejde sammen som en enhed og kræve gennemgribende handling nu. Vores overlevelse afhænger af det. Denne dokumentarfilm viser symptomer og løsninger på klimaforandringerne, før oplysningerne bliver forvrænget, som de så ofte gør, af dem med en økonomisk interesse i produktionen af fossile brændstoffer," sider Leonardo DiCaprio.

"Hvis du fik mulighed for at høre sandheden om, hvor meget skade vi har gjort på vores planet, og hvor lidt tid, vi har til at finde løsninger, før hele økosystemet kollapser - ville du så høre den? Vi kan ikke længere vende det blinde øje til og håbe på, at det løser sig," tilføjer medproducent Fischer Stevens. "Mit håb er, at denne film vil være et advarselssignal om vores uundgåelige skæbne, hvis ikke vi handler. Og på tærsklen til det, der kan vise sig at være det vigtigste valg i vor tid, håber jeg, at denne film ikke blot kan oplyse offentligheden om den alvorlige trussel, vi står over for, men også tvinge vælgerne til virkelig at tænke over, hvor vigtig deres stemme er til efteråret."

Courteney Monroe er adm. direktør for National Geographic Global Networks og forklarer, at National Geographic har en lang tradition for at inspirere andre til at tage vare påplaneten: "Nu, midt i den ubestridelige krise, som klimaforandringerne er, har vi et ansvar for at inspirere andre til at handle. Jeg er ikke i tvivl om, at vores brands globale rækkevidde, kombineret med DiCaprios passion for dette emne, og Fishers overbevisende historiefortælling, vil bringe dette alvorlige emne i fokus som aldrig før,” siger Monroe.

Before the Flood er produceret af Oscarvinderne Leonardo DiCaprio og Fisher Stevens. Martin Scorsese er Executive Producer.


Flere nyheder

Nu kommer hynden, der får dig til at blive til en omgang mere. Læs mere!

Træningsprogram øger læsehastighed med 50 procent Læs mere!

De fleste har prøvet at åbne en flaske vin, drikke tre glas, og hælde resten i vasken. Men det skal være slut ... Læs mere!

Christmas Collectibles-serien har længe været en tradition hos Georg Jensen - en årlig hyldest til julen og al... Læs mere!

Udsigten til en ny sæson af Den Store Bagedyst betyder travlhed hos bageudstyrseksperterne KopK, forventer øge... Læs mere!

Når Red Barnets indsamlere på søndag d. 6. september går på gaden, kan danskerne nøjes med at hive mobiltelefo... Læs mere!

Der er mange faldgruber, når du dater på nettet, men hvis du bruger din sunde fornuft, kan du snildt styre ude... Læs mere!

Det svenske hard rock band Takida kommer til Pumpehuset på deres 20 års jubilæumsturné. Læs mere!

Ny undersøgelse viser, at både bilister og cyklister bryder færdselsreglerne ved skoler. Træn ruten til og fra... Læs mere!

Hver 5. studerende er dårligere stillet til eksamen. De kæmper nemlig ikke blot med pensum, men også med polle... Læs mere!