Den 9. april åbner udstillingen BLIKFANG i Horsens på Danmarks Industrimuseum. Det er registrator og forfatter John Juhler Hansen, som er tilrettelægger og idéudvikler til udstillingen, der spiller tæt op af en lang række meget populære samler- og auktionsudsendelser, som bliver sendt på diverse tv-kanaler.

Den 9. april åbner udstillingen BLIKFANG i Horsens på Danmarks Industrimuseum. Det er registrator og forfatter John Juhler Hansen, som er tilrettelægger og idéudvikler til udstillingen, der spiller tæt op af en lang række meget populære samler- og auktionsudsendelser, som bliver sendt på diverse tv-kanaler.
Du kan opleve eller genopleve nogle af fortidens skilte og reklamer på Danmarks industrimuseum i Horsens.

”Jeg har selv som samler fulgt med i udsendelserne”, siger John Juhler Hansen, ”og i hver eneste udsendelse har man kunnet se mindst ét emaljeskilt, som vidner om tidlige tiders reklamer.”

”Da jeg har skrevet en bog om min egen store interesse for de flotte skilte, fandt jeg og Industrimuseet, at det er spændende for museet og dets gæster at sætte netop denne smukke reklameform ind i en historisk ramme.”

BLIKFANG er derfor ikke en traditionel udstilling, men de ca. hundrede skilte refererer både til John Juhler Hansens eget brug af skiltene som udsmykning i sit eget hjem, og viser skiltene i andre miljøer som cafeer, offentlige mødesteder og butikker.

Reklame på emaljeskilte er et direkte produkt af industrialiseringen, der medførte masseproduktion af varer. Der skulle reklame til, så varerne kunne sælges.

Det første danske emaljeskilt blev fremstillet i 1886 på Carl Lunds Fabriker. Det blev starten på en 90-årig tradition, hvor der i hele landet hang emaljeskilte på facaderne hos købmænd, på jernbanestationer og ved alle slags handlende.

”I 1950’erne blev små købmandsbutikker udkonkurreret af selvbetjeningsforretninger og supermarkeder med andre reklameformer. Dermed havde emaljeskiltene udtjent deres funktion. Og endte i stedet som samlerobjekter og skattet kulturarv på danske museer”, fortæller John Juhler Hansen.

BLIKFANG kan ses på Danmarks industrimuseum i Horsens fra den 9. april til den 22. oktober 2017.

Udstillingen åbnes den 8. april kl. 14 af borgmester Peter Sørensen ved en indbudt reception.


Flere nyheder

Nu kommer hynden, der får dig til at blive til en omgang mere. Læs mere!

Træningsprogram øger læsehastighed med 50 procent Læs mere!

De fleste har prøvet at åbne en flaske vin, drikke tre glas, og hælde resten i vasken. Men det skal være slut ... Læs mere!

Christmas Collectibles-serien har længe været en tradition hos Georg Jensen - en årlig hyldest til julen og al... Læs mere!

Udsigten til en ny sæson af Den Store Bagedyst betyder travlhed hos bageudstyrseksperterne KopK, forventer øge... Læs mere!

Når Red Barnets indsamlere på søndag d. 6. september går på gaden, kan danskerne nøjes med at hive mobiltelefo... Læs mere!

Der er mange faldgruber, når du dater på nettet, men hvis du bruger din sunde fornuft, kan du snildt styre ude... Læs mere!

Det svenske hard rock band Takida kommer til Pumpehuset på deres 20 års jubilæumsturné. Læs mere!

Ny undersøgelse viser, at både bilister og cyklister bryder færdselsreglerne ved skoler. Træn ruten til og fra... Læs mere!

Hver 5. studerende er dårligere stillet til eksamen. De kæmper nemlig ikke blot med pensum, men også med polle... Læs mere!