Flere danskere sætter kurs mod Sverige, når familien skal på sommerferie. 2018 var det største danske turistår i Sverige i 10 år.

Flere danskere sætter kurs mod Sverige, når familien skal på sommerferie. 2018 var det største danske turistår i Sverige i 10 år.
Mange flere danskere gør det svenske outdoor-liv til centrum for sommerferien. Her er det rafting i Idre.

1,3 millioner danskere tog sidste år turen over Kattegat for at overnatte i det nordøstlige naboland. Det viser tal fra Visit Sweden, der samtidig konkluderer, at antallet var det højeste i ti år. Meget tyder på, at tendensen fortsætter gennem 2019.

Hos rederiet Stena Line er der således vækst i passagertallet på færgerejserne til Sverige, og det er særligt familieaktiviteter i det fri, der lokker danskerne over vandet.

”Vi oplever generel vækst på afgangene til Sverige, og vi kan se på webtrafikken, at rigtig mange orienterer sig mod børnedestinationer, natur og outdoor-områder. Alt, hvad der rimer på aktiv ferie, er lige nu i meget høj kurs hos vores danske passagerer,” siger salgs- marketingchef hos Stena Line, Gitte Krog.

I 2018 var Danmark det land i verden, der leverede den største procentvise stigning til den boomende svenske turisme. Fem måneder inde i 2019 synes begejstringen intakt. Sommerbookingerne på færgerejser til Sverige ligger endda 10 procent højere end på samme tidspunkt sidste år, viser Stena Lines tal.

Ifølge rejseekspert og tv-vært Anne-Vibeke Isaksen skyldes danskernes øgede interesse for Sverige blandt andet, at landet tapper ind i en række af tidens store rejsetrends.

”Sverige giver mulighed for at kombinere det frie liv med aktiv ferie, daseferie, god mad og kulturelle oplevelser og ovenikøbet til gode priser. Jeg holder så umådeligt meget af vores kære naboland, og naturen gør noget ved en, der kan mærkes længe efter. Derfor er det yderst positivt, at der er vækst i både aktiv ferie og ferie tæt på naturen. Den gør os så godt, og er ofte ganske gratis,” siger hun.

Pippi og resten af det eventyrlige univers i Astrid Lindgrens Verden har i mange år været blandt da danske børnefamiliers foretrukne rejsemål i Sverige, og 2019 er ingen undtagelse. Hos Stena Line er pakkerejserne med færgetransport og ophold i Astrid Lindgrens Verden steget med 9 procent sammenlignet med 2018, og for High Chaparral – Smålands Vilde Vesten – er væksten endnu større. Samtidig er flere af de svenske skiområder som eksempelvis Idre Fjäll på det seneste vundet frem som sommerdestinationer.

Begejstringen for det blågule naboland styrkes også af den rekordlave svenske krone, der giver flere penge til ferie-is. Dem bliver der råd til endnu flere af, når Stena Line lader børn komme gratis med i bilen på alle ruter og afgange hele sommeren.

Flere nyheder

Den klassiske landevejskro, Låsby Kro, er trådt ind i Small Danish Hotels. Dermed sætter hotelkæden endnu en b... Læs mere!

Hotels.com opfordrer danskere til blandt andet at vælge refunderbare bookinger. Læs mere!

Før Corona-pandemien lagde Norwegian an til et profitabelt 2020 og den bedste sommer nogensinde. Læs mere!

Den netop overståede sommer på Bornholm har slået alle rekorder. Læs mere!

Der er rift om parkeringspladserne i Københavns Lufthavn denne sommer. Læs mere!

Naturskønne Costa Rica har fundet vej til danskernes ferieplaner. Det erfarer Jysk Rejsebureau. Læs mere!

Nordeuropas første internationale krydstogtkonference finder snart sted i København. Læs mere!

Som den første af forårets mange rutenyheder i Aarhus Airport er den nye direkte rute mellem Aarhus og Manches... Læs mere!

Trods det gode sommervejr blev 2018 et rekordår for den danske charterbranche. Læs mere!

Stena Line kan nu sætte tjek ved endnu en milepæl i rederiets investeringsprogram for deres internationale flå... Læs mere!