Sommerferien venter lige rundt om hjørnet, og det betyder, at der snart igen vil blive fyldt i lufthavnenes afgangshaller og på motorvejene mod varmere himmelstrøg. Danmarks Rejsebureau Forening opfordrer danskerne til at huske en række gode råd, som sikrer dem, hvis ferien rammes af strejker, forsinkelser eller andre uforudsete hændelser.

Sommerferien venter lige rundt om hjørnet, og det betyder, at der snart igen vil blive fyldt i lufthavnenes afgangshaller og på motorvejene mod varmere himmelstrøg. Danmarks Rejsebureau Forening opfordrer danskerne til at huske en række gode råd, som sikrer dem, hvis ferien rammes af strejker, forsinkelser eller andre uforudsete hændelser.
Hos Danmarks Rejsebureau Forening (DRF) lyder et af de gode råd, at man skal købe sin pakkerejse hos et dansk registreret rejsebureau.

Alle drømmer om et ferieeventyr med store oplevelser og et afbræk fra hverdagen. For nogen byder ferien dog også på et møde med uforudset ventetid på grund af strejker eller andre forsinkelser.

Hos Danmarks Rejsebureau Forening (DRF) lyder et af de gode råd, at man skal købe sin pakkerejse hos et dansk registreret rejsebureau. Det sikrer nemlig, at den rejsende er beskyttet af både Pakkerejseloven og Rejsegarantifonden. Og det gælder alt fra et forkert værelse til en aflyst flyafgang eller en konkurs. Har man derimod selv sammensat sin rejse, er man på egen hånd, hvis uheldet er ude, lyder det fra Lars Thykier, der er adm. direktør i DRF.

”Når danskerne køber en samlet rejse hos et dansk rejsebureau, er de dækket af Rejsegarantifonden og Pakkerejseloven, hvilket giver en øget sikkerhed for de rejsende. Pakkerejseloven og Rejsegarantifonden stiller nemlig ikke sikkerhed for dem, der selv planlægger ferie – for eksempel gennem bookinger på en international bookingportal - hvis selskabet ikke samtidig er registreret i Rejsegarantifonden”, siger Lars Thykier.

Han tilføjer desuden, at rejseforsikringen burde være selvskreven følgesvend på danskernes rejser:

”Gode rejser handler om at få rigtig mange ting til at gå op i en højere enhed. Rejseforsikringen er et vigtigt værktøj, hvis der sker noget, som man ikke kunne have forudset. Desuden er det vigtigt, at man tjekker, hvordan forsikringen passer til familiens behov. For eksempel dækker de fleste almindelige rejseforsikringer ikke ekstremsport og –aktiviteter, som mange dyrker på ferien”, siger Lars Thykier.

Han opfordrer desuden rejsende til at hente og registrere sig i Udenrigsministeriets Rejseklar-app. Her kan man finde rejsevejledninger, oplysninger om visum og vej til nærmeste ambassade. Og man kan skrive sig på Danskerlisten, så myndighederne ved, hvor man befinder sig, hvis der skulle opstå en situation, hvor myndighederne har brug for at få fat i en.

Gode råd til ferien:

- Køb en pakkerejse hos et dansk etableret bureau og bliv beskyttet af Pakkerejseloven og Rejsegarantifonden
- Husk rejseforsikringen, og tjek at den passer til den planlagte rejse
- Hent app’en ”Rejseklar” fra Udenrigsministeriet.

Flere nyheder

Den klassiske landevejskro, Låsby Kro, er trådt ind i Small Danish Hotels. Dermed sætter hotelkæden endnu en b... Læs mere!

Hotels.com opfordrer danskere til blandt andet at vælge refunderbare bookinger. Læs mere!

Før Corona-pandemien lagde Norwegian an til et profitabelt 2020 og den bedste sommer nogensinde. Læs mere!

Den netop overståede sommer på Bornholm har slået alle rekorder. Læs mere!

Der er rift om parkeringspladserne i Københavns Lufthavn denne sommer. Læs mere!

Flere danskere sætter kurs mod Sverige, når familien skal på sommerferie. 2018 var det største danske turistår... Læs mere!

Naturskønne Costa Rica har fundet vej til danskernes ferieplaner. Det erfarer Jysk Rejsebureau. Læs mere!

Nordeuropas første internationale krydstogtkonference finder snart sted i København. Læs mere!

Som den første af forårets mange rutenyheder i Aarhus Airport er den nye direkte rute mellem Aarhus og Manches... Læs mere!

Trods det gode sommervejr blev 2018 et rekordår for den danske charterbranche. Læs mere!