Antallet af danskere, der holder ferie i Dubai, er stigende. I 2016 besøgte hele 60.654 danskere Dubai, svarende til en stigning på 8 pct. i forhold til året før. Den solrige ørkenstat slog samtidig sin totale besøgsrekord, idet i alt 14,9 millioner udenlandske gæster besøgte landet i 2016. Antallet af hotelværelser er også højere end nogensinde og har nu rundet 100.000.

Antallet af danskere, der holder ferie i Dubai, er stigende. I 2016 besøgte hele 60.654 danskere Dubai, svarende til en stigning på 8 pct. i forhold til året før. Den solrige ørkenstat slog samtidig sin totale besøgsrekord, idet i alt 14,9 millioner udenlandske gæster besøgte landet i 2016. Antallet af hotelværelser er også højere end nogensinde og har nu rundet 100.000.
Som følge af den store interesse fra udenlandske besøgende vokser antallet af hoteller i Dubai også støt.

Dubai vinder flere og flere danske feriehjerter. Sidste år rejste i alt 60.654 danskere til Dubai – mod 56.151 i 2015. Dermed er antallet af danske besøgende i den solrige ørkenstat steget med 8 pct. på blot et år.

Danskernes øgede interesse for Dubai skyldes ifølge Glenn Bisgaard, der er PR-ansvarlig hos Apollo, at rejsemålet har dét, danskerne i øjeblikket efterspørger:

- Danskerne rejser generelt mere og mere, og vi oplever en stigende efterspørgsel på rejsemål med solgaranti. Samtidig vil de rejsende have hoteller af høj kvalitet og et stort udvalg af sjove aktiviteter, gode spiseoplevelser og shopping-muligheder. Og alt det får man i Dubai – kun seks timers flyvetur fra Danmark, fortæller Glenn Bisgaard, der også fremhæver den korte tidsforskel som en vigtig faktor for danskernes valg:

- Fordi der kun er to timers tidsforskel – tre i vinterhalvåret – slipper man for at bruge de første dage af ferien på at komme sig over jetlag. Det er også noget, mange børnefamilier værdsætter. Det gør, at man fint kan nøjes med at være af sted i en uge – fx i skolernes vinterferie.

På vej mod totalt 20 millioner besøgende

Ser man på destinationens internationale besøgstal er det tilsyneladende ikke kun danskerne, der har fået øjnene op kombinationen af strand, storby og solgaranti. I 2016 slog besøgstallet alle tidligere rekorder med i alt 14,9 millioner besøgende. Således er destinationen godt på vej mod at nå det ambitiøse mål, som landets turistråd har defineret for år 2020: 20 millioner udenlandske besøgende.

Noget af det, der skal være med til at trække endnu flere besøgende, er de mange nye attraktioner og oplevelser for børnefamilier. I efteråret slog Dubai dørene op til Mellemøstens største samlede temaparkdestination med bl.a. LEGOLAND® Dubai og verdens største indendørs forlystelsespark, IMG Worlds of Adventure. Sidstnævnte udvides i 2017 med udendørs forlystelser, der skal udgøre verdens største temapark, IMG World of Legends. Samtidig blev en ny 11 km lang strandpromenade langs den store palme, The Palm Jumeirah, indviet i november – omtrent samtidig med den nye Dubai Canal, der markerer begyndelsen på et stort projekt, der involverer flere store nye shopping-centre, parker, løbestier, boliger og hoteller.

Over 100.000 hotelværelser

Som følge af den store interesse fra udenlandske besøgende vokser antallet af hoteller i Dubai også støt. I 2016 steg antallet af hotelværelser med 4.512, således at gæster i Dubai nu kan vælge mellem i alt 102.845 hotelværelser – svarende til en stigning på 5 pct. siden 2015.

Flere nyheder

Den klassiske landevejskro, Låsby Kro, er trådt ind i Small Danish Hotels. Dermed sætter hotelkæden endnu en b... Læs mere!

Hotels.com opfordrer danskere til blandt andet at vælge refunderbare bookinger. Læs mere!

Før Corona-pandemien lagde Norwegian an til et profitabelt 2020 og den bedste sommer nogensinde. Læs mere!

Den netop overståede sommer på Bornholm har slået alle rekorder. Læs mere!

Der er rift om parkeringspladserne i Københavns Lufthavn denne sommer. Læs mere!

Flere danskere sætter kurs mod Sverige, når familien skal på sommerferie. 2018 var det største danske turistår... Læs mere!

Naturskønne Costa Rica har fundet vej til danskernes ferieplaner. Det erfarer Jysk Rejsebureau. Læs mere!

Nordeuropas første internationale krydstogtkonference finder snart sted i København. Læs mere!

Som den første af forårets mange rutenyheder i Aarhus Airport er den nye direkte rute mellem Aarhus og Manches... Læs mere!

Trods det gode sommervejr blev 2018 et rekordår for den danske charterbranche. Læs mere!