Analyse af 13,2 milliarder flypriser: En besparelse på i gennemsnit 28 pct. Det er hvad, der venter danskerne, hvis de booker ferien 56 dage i forvejen frem for at vente til lige op til afrejse. Det er et af resultaterne fra momondos årlige analyse af 13,2 milliarder flypriser på tværs af de 100 mest populære ruter, der altså tyder på, at det er nu du skal til tasterne, hvis du vil rejse i januar.

Analyse af 13,2 milliarder flypriser: En besparelse på i gennemsnit 28 pct. Det er hvad, der venter danskerne, hvis de booker ferien 56 dage i forvejen frem for at vente til lige op til afrejse. Det er et af resultaterne fra momondos årlige analyse af 13,2 milliarder flypriser på tværs af de 100 mest populære ruter, der altså tyder på, at det er nu du skal til tasterne, hvis du vil rejse i januar.
"De seneste to år har momondos årlige flyprisanalyse vist, at de billigste billetter fandtes 53 dage før afrejse, men den seneste gennemgang viser altså, at de billigste billetter findes 56 dage før afrejse, mens de dyreste findes på afrejsedagen", siger momondos danske talsperson Lasse Skole Hansen.

Præcis otte uger før afrejse bør du booke din flybillet, hvis du vil have fat i de billigste billetter. Det er konklusionen fra momondos årlige flyprisanalyse af flere end 13,2 milliarder flypriser på tværs af rejsesøgemaskinens 100 mest populære ruter. Booker du billetten 56 dage før afrejse, er der i gennemsnit 28 pct. at spare på billetten.

Ifølge momondos danske talsperson Lasse Skole Hansen spiller faktorer som ugedag og tidspunkt på dagen ifølge analysen også en betydning for flypriserne:

”Udover hvor lang tid i forvejen, man skal være ude for at få de billige billetter, har vi også undersøgt, hvornår på ugen og dagen, det er billigst at rejse. Analysen slår fast, at det fortsat er tirsdag, der er billigste afrejsedag, og lørdag der er den dyreste. Og at prisforskellen i gennemsnit er på 11 pct.”

De seneste to år har momondos årlige flyprisanalyse vist, at de billigste billetter fandtes 53 dage før afrejse, men den seneste gennemgang viser altså, at de billigste billetter findes 56 dage før afrejse, mens de dyreste findes på afrejsedagen.

”Fra vores globale rejseundersøgelse ved vi, at flybilletten er det, danskerne går mest op i at spare på, når de rejser. Og at det særligt er den yngre del af befolkningen, der går op i at finde billige flybilletter. Som en tommelfingerregel er det derfor godt at huske på, at flybilletten skal bookes otte uger før afrejse,” lyder det fra Lasse Skole Hansen.

Jul og nytår er højsæson for rejser, men kan man vente til januar med en storbyferie eller en tur til sydlige og varme destinationer, er der ekstra meget at spare:

”Flybilletten til Bangkok, som er en af danskernes favoritter over hele året, men i særdeleshed over jul og nytår, er faktisk allerdyrest i den sidste uge af december på grund af den høje interesse for destinationen. Og det gælder for mange af de populære destinationer. Så kan man vente indtil højsæsonen er overstået og rejse i januar eller senere på året, kan der være flere tusinde kroner at spare på flybilletten, og så er hotellerne også ofte billigere her”, siger Lasse Skole Hansen.

Sparetips til booking af flybilletter
- Book flybilletten 56 dage i forvejen for at spare i gennemsnit 28 pct.
- Billetterne er generelt dyrest på afrejsedagen
- Aftenafgange mellem kl. 18 og midnat er typisk billigst
- Det er oftest dyrere at flyve om morgenen eller eftermiddagen før kl. 15
- Tirsdag er generelt den billigste afrejsedag, mens lørdag er den dyreste afrejsedag

10 mest populære destinationer blandt danskerne i 2016 - og den bedste tid at booke billetterne på
Bangkok: 59 dage før afrejse
London: 60 dage før afrejse
Malaga: 17 dage før afrejse
Barcelona: 60 dage før afrejse
New York: 56 dage før afrejse
Rom: 53 dage før afrejse
Paris: 60 dage før afrejse
Berlin: 60 dage før afrejse
Palma de Mallorca: 49 dage før afrejse
London (fra Billund): 60 dage før afrejse

*Listen viser danske søgninger foretaget gennem momondo.dk i perioden 1. januar – 25. oktober 2016. Alle er med afgang fra Kastrup Lufthavn med mindre andet er angivet.

Flere nyheder

Den klassiske landevejskro, Låsby Kro, er trådt ind i Small Danish Hotels. Dermed sætter hotelkæden endnu en b... Læs mere!

Hotels.com opfordrer danskere til blandt andet at vælge refunderbare bookinger. Læs mere!

Før Corona-pandemien lagde Norwegian an til et profitabelt 2020 og den bedste sommer nogensinde. Læs mere!

Den netop overståede sommer på Bornholm har slået alle rekorder. Læs mere!

Der er rift om parkeringspladserne i Københavns Lufthavn denne sommer. Læs mere!

Flere danskere sætter kurs mod Sverige, når familien skal på sommerferie. 2018 var det største danske turistår... Læs mere!

Naturskønne Costa Rica har fundet vej til danskernes ferieplaner. Det erfarer Jysk Rejsebureau. Læs mere!

Nordeuropas første internationale krydstogtkonference finder snart sted i København. Læs mere!

Som den første af forårets mange rutenyheder i Aarhus Airport er den nye direkte rute mellem Aarhus og Manches... Læs mere!

Trods det gode sommervejr blev 2018 et rekordår for den danske charterbranche. Læs mere!