Der er rift om parkeringspladserne i Københavns Lufthavn denne sommer.

Der er rift om parkeringspladserne i Københavns Lufthavn denne sommer.
CPH har et godt sommerråd: Book parkering i god tid, hvis du tager bilen i lufthavnen.

Der er rift om lufthavnenes 10.690 p-pladser i den travle sommerferie og i ugerne omkring efterårsferien. Derfor opfordres både ferie- og forretningsrejsende til at booke parkering online i god tid inden rejsen, hvis man vil være sikker på, at få den parkering, man ønsker.

Størst sommertravlhed vil der være her i juni måned og de første uger i juli, viser lufthavnens prognoser for parkeringen i 2019.

"Vi kan se, at danskerne de senere år har spredt deres ferie mere ud i hele perioden fra juni til august. Det betyder, at der her i sommeren 2019 også er flere forretningsrejsende, der typisk har brug for parkering tirsdag, onsdag og torsdag. Så for alle typer rejsende, vil det være en god ide at reservere en plads i så god tid som muligt," lyder opfordringen fra kommerciel direktør i Københavns Lufthavn, Peter Krogsgaard.

Med det voksende behov for parkeringspladser er det også besluttet, at der skal bygges et helt nyt parkeringshus og dermed samlet få etableret cirka 1.250 nye parkeringspladser inden for de næste år.

Kom i ekstra god tid

Kører man i lufthavnen uden at have reserveret P-plads risikerer man at skulle bruge en del tid på at finde plads, når der er mest travlt. Det kan være en stressende oplevelse.

Selv om man har reserveret parkering, er det stadig en god ide at komme i ekstra god tid, så der er tid til at komme af med sin bil. På rejser til Europa anbefaler flyselskaberne typisk at man skal være klar inde i lufthavnen to timer før afgang, på lange rejser ud af Europa 3 timer før.

En af grundene til sommerens ekstra tryk på parkeringen er byggeriet af det kommende Comfort Hotel og konferencecenter, der skal ligge ved siden af Clarion Hotel, hvor der i dag er parkeringsplads. Det betyder, at de pladser mangler indtil hotellet og den kommende parkeringskælder er færdig i 2020.

"Hvis man ikke har booket parkering, så kan lufthavnen på de mest travle dage ikke garantere, at man kan få præcis den parkering, man ønsker. Her er det så endnu mere vigtigt at komme i god tid. Vi gør alt, hvad der muligt, for at finde en plads til bilen," siger Peter Krogsgaard.

Flere nyheder

Den klassiske landevejskro, Låsby Kro, er trådt ind i Small Danish Hotels. Dermed sætter hotelkæden endnu en b... Læs mere!

Hotels.com opfordrer danskere til blandt andet at vælge refunderbare bookinger. Læs mere!

Før Corona-pandemien lagde Norwegian an til et profitabelt 2020 og den bedste sommer nogensinde. Læs mere!

Den netop overståede sommer på Bornholm har slået alle rekorder. Læs mere!

Flere danskere sætter kurs mod Sverige, når familien skal på sommerferie. 2018 var det største danske turistår... Læs mere!

Naturskønne Costa Rica har fundet vej til danskernes ferieplaner. Det erfarer Jysk Rejsebureau. Læs mere!

Nordeuropas første internationale krydstogtkonference finder snart sted i København. Læs mere!

Som den første af forårets mange rutenyheder i Aarhus Airport er den nye direkte rute mellem Aarhus og Manches... Læs mere!

Trods det gode sommervejr blev 2018 et rekordår for den danske charterbranche. Læs mere!

Stena Line kan nu sætte tjek ved endnu en milepæl i rederiets investeringsprogram for deres internationale flå... Læs mere!