Den netop overståede sommer på Bornholm har slået alle rekorder.

Den netop overståede sommer på Bornholm har slået alle rekorder.
Coronakrisen ødelagde mange tyskeres mulighed for at komme til Bornholm, men i stedet kom så mange danskere til øen i Østersøen, at antallet af færgegæster steg i forhold til sidste år.

Coronakrisen ødelagde mange tyskeres mulighed for at komme til Bornholm, men i stedet kom så mange danskere til øen i Østersøen, at antallet af færgegæster steg i forhold til sidste år.

Normalt fylder de tyske turister meget i højsæsonen på Bornholm. Men i år reducerede coronakrisen den tyske sæson. Til gengæld betød samme coronakrise, at øen blev besøgt af så mange danske turister som aldrig før.

Det viser tal for ugerne 26 til 34 hos Molslinjen, som driver færgeruterne til og fra Bornholm.

På Bornholm var der i år 2,7 procent flere passagerer og næsten 15 procent flere personbiler i forhold til sommeren 2019. Det til trods for et meget stort fald på 21,5 procent færre tyske gæster med færgerne i år.

”Danskerne skulle holde sommerferie i Danmark, og da åbningen af Danmark begyndte, eksploderede salget til Bornholm. Derfor valgte vi at bytte om på færgerne mellem Bornholm og Kattegat, så vi kunne sejle med to store katamaraner på Bornholm”, siger Molslinjens kommercielle direktør, Jesper Skovgaard.

Den ekstra kapacitet mellem Rønne og Ystad holdt priserne lave, og masser af danskere valgte Bornholm som deres danske feriedestination i år. Til stor glæde for Destination Bornholms direktør, Pernille Kofod Lydolph.

”Det er en fornøjelse, at så mange i år har fundet vej til Bornholm, herunder mange nye gæster. Vi håber på, at mange af dem vil finde vej retur til øen – og gerne i foråret, efteråret eller vinteren, hvor her også er dejligt”, siger Pernille Kofod Lydolph.

I alt overførte Bornholmslinjens færger 643.841 passagerer til og fra Bornholm i perioden.

Flere nyheder

Den klassiske landevejskro, Låsby Kro, er trådt ind i Small Danish Hotels. Dermed sætter hotelkæden endnu en b... Læs mere!

Hotels.com opfordrer danskere til blandt andet at vælge refunderbare bookinger. Læs mere!

Før Corona-pandemien lagde Norwegian an til et profitabelt 2020 og den bedste sommer nogensinde. Læs mere!

Der er rift om parkeringspladserne i Københavns Lufthavn denne sommer. Læs mere!

Flere danskere sætter kurs mod Sverige, når familien skal på sommerferie. 2018 var det største danske turistår... Læs mere!

Naturskønne Costa Rica har fundet vej til danskernes ferieplaner. Det erfarer Jysk Rejsebureau. Læs mere!

Nordeuropas første internationale krydstogtkonference finder snart sted i København. Læs mere!

Som den første af forårets mange rutenyheder i Aarhus Airport er den nye direkte rute mellem Aarhus og Manches... Læs mere!

Trods det gode sommervejr blev 2018 et rekordår for den danske charterbranche. Læs mere!

Stena Line kan nu sætte tjek ved endnu en milepæl i rederiets investeringsprogram for deres internationale flå... Læs mere!