Naturskønne Costa Rica har fundet vej til danskernes ferieplaner. Det erfarer Jysk Rejsebureau.

Naturskønne Costa Rica har fundet vej til danskernes ferieplaner. Det erfarer Jysk Rejsebureau.
Trods landets begrænsede størrelse, anbefales det at sætte mindst tre uger af til at udforske Costa Rica.

Det er især landets store fokus på bæredygtighed og de mange forskellige naturoplevelser - fra vulkansøer, bjerge og strande til jungle, tågeskov og undervandsliv - der gør rejsemålet populært, vurderer direktøren, der kalder det "det bedste af Latinamerika samlet i ét lille land".

Costa Rica har med sin frodige natur og sit store fokus på bæredygtig turisme vundet et stigende antal danske rejsehjerter. Det beretter Jysk Rejsebureau, der i årets første fire måneder har solgt 144 pct. flere rejser til Costa Rica sammenlignet med året før. Samtidig har der i januar-april 2019 været 47 pct. flere afrejser til Costa Rica sammenlignet med sidste år.

- Costa Rica er på mange måder det bedste af Latinamerika samlet i ét land, der ikke er ret meget større end Danmark. Landet har rigtig mange forskellige klimazoner, hvilket giver en meget varieret natur, og afstandene er korte, så man kan opleve rigtig meget på én rejse: Den ene dag ligger man på stranden med høj sol og blå himmel, dagen efter vandrer man i kølig bjergluft, og den næste dag går man igennem fugtig og frodig jungle. Samtidig har landet en god infrastruktur, så man nemt kan rejse rundt på egen hånd - med bus eller i egen bil. Det gør landet populært hos alt fra backpackere til børnefamilier, fortæller Niels Amstrup, direktør i Jysk Rejsebureau, der på baggrund af den stærkt stigende interesse netop nu arbejder på at udvikle en række helt nye rejseforslag til Costa Rica:

- Inden for det næste halve år kommer vi til at lancere en række nye oplevelser og muligheder, som folk kan plukke i, når de skræddersyr deres rejse - med fokus på unikke vandreture og naturoplevelser, samt lokale home stays og andre mindre overnatningssteder, afslører han.

Naturen er landets største aktiv

At det lille latinamerikanske rejsemål især er populært for sin natur, er ikke overraskende: Det er nemlig landets største aktiv, forklarer direktøren:

- Naturen betyder rigtig meget for Costa Rica, og både myndighederne og de lokale gør meget for at beskytte og bevare den. Der er fx enormt høje bøder for at fælde træer og stramme love for, hvor mange hoteller, der må opføres i de forskellige nationalparker og ved strandene. Samtidig er destinationen kendt for sine mange bæredygtige overnatningssteder. Faktisk har landet netop offentliggjort en målsætning om at være CO2-neutralt i 2050. Så det er virkelig en mærkesag for Costa Rica at passe på sin natur, forklarer direktøren, der særligt fremhæver følgende nationalparker:

- Naturelskere bør besøge Corcovardo, der er hjemsted for et af verdens mest varierede dyre- og planteliv - og om sommeren et oplagt sted at spotte pukkelhvaler. Her kan man bo inde i nationalparken, eller man kan - hvis man rejser på budget - bo i den nærliggende Drake Bay, hvorfra man også kan tage til Isla del Cano, der har fantastisk dykning og snorkling. Søen ved Arenal-vulkanen er en af de flotteste i Centralamerika og oplagt at udforske i kajak eller på mountainbike, mens man i tågeregnskoven Monteverde kan gå på en hængebro i op til 50 meters højde over junglen. Vil man have nogle dages afslapning ved stranden, er nationalparken Manuel Antonio ved Stillehavskysten et must - her finder man nogle af landets smukkeste strande. Endeligt tager mange til Tortuguero - en slags "mini-Amazonas", som kun kan opleves med båd eller propelfly, og hvor man i juli-oktober kan opleve skildpadderne lægge æg, beretter Niels Amstrup og påpeger, at alle landets nationalparker holder lukket om mandagen.

Costa Rica har højsæson i den danske vinter, men kan besøges hele året. På grund af det begrænsede antal overnatningssteder på destinationen bør man booke hotel senest 7-8 måneder før ankomst.

I vinterhalvåret (cirka november-marts) kan man flyve til San José med KLM via Amsterdam - fra både Aalborg, Billund og København. Som noget nyt kan man på hjemrejsen flyve fra Liberia.

I øvrige måneder vil der typisk være to mellemlandinger på rejsen - via USA eller Panama City. Jysk Rejsebureau anbefaler dog at flyve via Amsterdam hvis muligt, da det kan spare én for op mod otte timers rejsetid.

Flere nyheder

Den klassiske landevejskro, Låsby Kro, er trådt ind i Small Danish Hotels. Dermed sætter hotelkæden endnu en b... Læs mere!

Hotels.com opfordrer danskere til blandt andet at vælge refunderbare bookinger. Læs mere!

Før Corona-pandemien lagde Norwegian an til et profitabelt 2020 og den bedste sommer nogensinde. Læs mere!

Den netop overståede sommer på Bornholm har slået alle rekorder. Læs mere!

Der er rift om parkeringspladserne i Københavns Lufthavn denne sommer. Læs mere!

Flere danskere sætter kurs mod Sverige, når familien skal på sommerferie. 2018 var det største danske turistår... Læs mere!

Nordeuropas første internationale krydstogtkonference finder snart sted i København. Læs mere!

Som den første af forårets mange rutenyheder i Aarhus Airport er den nye direkte rute mellem Aarhus og Manches... Læs mere!

Trods det gode sommervejr blev 2018 et rekordår for den danske charterbranche. Læs mere!

Stena Line kan nu sætte tjek ved endnu en milepæl i rederiets investeringsprogram for deres internationale flå... Læs mere!