Sommeren har både budt på varmerekorder og trafikrekorder. I august kørte knap 1,3 mio. biler under bommene, godt hjuplet af de automatiske betalingsløsninger.

Sommeren har både budt på varmerekorder og trafikrekorder. I august kørte knap 1,3 mio. biler under bommene, godt hjuplet af de automatiske betalingsløsninger.
Storebæltsbroens blå betalingsbaner, hvor kunderne kan betale med PayByPlate.

August blev en måned, der satte nye trafikrekorder på Storebæltsbroen. Den største rejsemåned hidtil i broens historie. I alt kørte 1.283.225 køretøjer over bæltet, som svarer til en daglig gennemsnitstrafik på 41.394 køretøjer.

Til sammenligning var den gennemsnitslige døgntrafik for hele 2017 på 35.013 biler. Rekorden slår også den tidligere månedsrekord fra august 2017, som var på 1.253.736 køretøjer.

12. august blev den travleste rejsedag med børnefamilier i tætpakkede biler på vej hjem fra ferie og en masse glade, men trætte festivalgæster, som havde rundet den sidste dag på Smukfest.

Men ifølge Jens Kjær Nielsen, chef for betalingsanlægget, er det blot nogle af grundene til, at weekendens trafik slår rekorder på broen.

- Sommeren har i særdeleshed været travl, men vores automatiske betalingsløsninger, PayByPlate og BroBizz, gør det muligt for os at få flere bilister hurtigere igennem. Så selvom vi har sat endnu en rekord, så har det ikke skabt mere trængsel i anlægget, fortæller Jens Kjær Nielsen.

Hurtig passage med PayByPlate

I august måned kom flere kunder igennem anlægget med automatisk betaling. Her benyttede 69 pct. af kunderne enten PayByPlate eller BroBizz. Det er en stigning på 7 pct. sammenlignet med august 2017.

Betaling med nummerpladen har været med til at øge kapaciteten i anlæggets blå kortbaner, hvor det er muligt at få 30 pct. flere bilister over broen end med kortbetaling. Det sætter kunderne stor pris på, hvilket også ses i antallet af tilmeldinger til den nye løsning, der siden lanceringen i marts 2018 er rundet 110.000 tilmeldinger – og udviklingen fortsætter støt.

A/S Storebælt ser derfor også frem til at præsentere det nye betalingsanlæg i efteråret 2019, som fortsat skal gøre det nemt og hurtigt for kunderne at komme tværs af Danmark, selvom trafikken stiger.

- Med det nye betalingsanlæg bliver det muligt for vores PayByPlate-kunder at køre i de grønne BroBizz-baner. Vi udvider desuden antallet af expressbaner og sætter hastigheden op, hvilket vil få dem endnu hurtigere igennem, siger Jens Kjær Nielsen.

Flere nyheder

Den klassiske landevejskro, Låsby Kro, er trådt ind i Small Danish Hotels. Dermed sætter hotelkæden endnu en b... Læs mere!

Hotels.com opfordrer danskere til blandt andet at vælge refunderbare bookinger. Læs mere!

Før Corona-pandemien lagde Norwegian an til et profitabelt 2020 og den bedste sommer nogensinde. Læs mere!

Den netop overståede sommer på Bornholm har slået alle rekorder. Læs mere!

Der er rift om parkeringspladserne i Københavns Lufthavn denne sommer. Læs mere!

Flere danskere sætter kurs mod Sverige, når familien skal på sommerferie. 2018 var det største danske turistår... Læs mere!

Naturskønne Costa Rica har fundet vej til danskernes ferieplaner. Det erfarer Jysk Rejsebureau. Læs mere!

Nordeuropas første internationale krydstogtkonference finder snart sted i København. Læs mere!

Som den første af forårets mange rutenyheder i Aarhus Airport er den nye direkte rute mellem Aarhus og Manches... Læs mere!

Trods det gode sommervejr blev 2018 et rekordår for den danske charterbranche. Læs mere!