Et stigende antal danskere vælger fysisk aktivitet i flot natur frem for dovne dasedage ved poolen, når de holder ferie - og de rejser gerne som en del af en gruppe.
Hvis man vil have naturen lidt mere for sig selv, kan jeg anbefale en tur til Peru, hvor man vandrer gennem regnskoven til Inkariget, og hvor der er en del færre besøgende end på de store bjerge, foreslår Niels Amstrup, direktør i Jysk Rejsebureau.
FERIE & REJSE
| Emagasin1.dk
Det erfarer Jysk Rejsebureau, der det seneste år har mere end fordoblet deres salg af aktive rejser med dansk rejseleder. Foruden det sociale sammenhold er det bl.a. guidens erfaring og den økonomiske gevinst, der får dem til at vælge grupperejseformen. Og det er især de ikoniske bjergvandringer, der hitter.
Når danskerne rejser på ferie, er det ikke nødvendigvis for at smide sig i en solstol ved poolen. Flere og flere prioriterer at være aktive, mens de får nye oplevelser. Og et stigende antal gør det som en del af en gruppe. Det mærker man hos Jysk Rejsebureau, der det seneste år har oplevet en stærkt voksende interesse for aktive grupperejser: I år har rejsearrangøren i perioden januar-september solgt 106 pct. flere pladser på aktive grupperejser med dansk rejseleder end i samme periode sidste år.
- Danskerne vil gerne være aktive på ferien. Mange inkorporerer det aktive element i deres øvrige ferie ved fx at vandre i nationalparkerne, når de er på rundrejse i USA, mens andre tager på en decideret aktiv ferie - fx vandreferie eller trekking i bjergene. Og flere af de sidstnævnte gør det som en del af en gruppe. På vores grupperejser med dansk rejseleder har vi alt fra 76-årige, der rejser alene, til aktive familier med, fortæller direktør hos Jysk Rejsebureau, Niels Amstrup, der peger på flere fordele ved at rejse som en del af en gruppe og have en dansktalende guide med:
- Det giver mulighed for at følges med nogle, der deler samme interesser som én selv og være en del af et socialt fællesskab undervejs. Samtidig sørger den erfarne guide for, at man er i sikre hænder. Eksempelvis ved vi, at det på bjergbestigningsture øger sandsynligheden for at nå toppen, fordi guiden fx kan huske deltagerne på at spise og drikke undervejs; man forbrænder nemlig en del mere i højderne end ved havoverfladen. Og så er der faktisk også et økonomisk aspekt: Hvis alternativet er at rejse alene, bliver turen ofte dyrere, end hvis man rejser som en del af en gruppe, fordi der er nogle "stordriftsfordele" ved at rejse flere sammen, forklarer han.
De store bjerge trækker
Jysk Rejsebureaus udvalg af aktive grupperejser med dansk rejseleder tæller bl.a. en cykelrejse på Cuba, en togrejse med den Transmongolske Jernbane og en eventyrrejse til Sri Lanka. Men det er især bjergbestigningsturene, der er populære:
- De ikoniske "treks" som fx at gå til Everest Base Camp i Himalaya eller bestige Kilimanjaro er dem, der hitter mest. Og det ér uden tvivl en kæmpe oplevelse at vandre på de kendte ruter, men hvis man vil have naturen lidt mere for sig selv, kan jeg fx anbefale en tur til Peru, hvor man vandrer gennem regnskoven til Inkariget, og hvor der er en del færre besøgende end på de store bjerge, beretter Niels Amstrup, der sammen med sit team også har en ny Island-rejse på tegnebrættet:
- Vi satser på snart at kunne lancere en grupperejse for erfarne vandrere til Island, der skal finde sted til sommer - til et meget uberørt naturområde, hvor man selv skal bære sin mad og sit telt. Vi havde en gruppe medarbejdere afsted i sommers for at undersøge mulighederne og finde den bedste rute, og nu arbejder vi på at gøre programmet helt færdigt, afslører han.
|