I sommerferien har op mod 350.000 danskere skiftet den kølige og regnvåde danske sommer ud med sydens sol og varme. Hos Spies, der er Danmarks største udbyder af rejser, vil ca. 70 pct. af gæsterne bo i lejlighed. Det giver bl.a. den fordel, at ikke alle måltider skal nydes på restaurant, men at man selv kan trylle i køkkenet med de lokale råvarer.

I sommerferien har op mod 350.000 danskere skiftet den kølige og regnvåde danske sommer ud med sydens sol og varme. Hos Spies, der er Danmarks største udbyder af rejser, vil ca. 70 pct. af gæsterne bo i lejlighed. Det giver bl.a. den fordel, at ikke alle måltider skal nydes på restaurant, men at man selv kan trylle i køkkenet med de lokale råvarer.
Spies-guiderne Mads Balle (til venstre i billedet) og Mike Larsen stod for indkøbene i et tyrkisk supermarked i Alanya.

Og her er der virkelig penge at spare for en dansk husmor M/K. – Vi har netop sendt vores guider på otte populære rejsemål på indkøb med enslydende indkøbslister. Da de kom hjem med kassebonerne, kunne flere af dem glæde sig over, at prisen for deres indkøb var det halve eller næsten det halve af priserne i et dansk supermarked, fortæller kommunikationschef Torben Andersen fra Spies.

Spanien overraskede positivt med meget lave priser på dagligvarer. – På Mallorca blev der først handlet i supermarkedskæden Mercadona. Hvor 10 udvalgte dagligvarer koster 216,50 kr. i et dansk supermarked, slipper man i Mercadona med 106,77 kr. For at få bekræftet at indkøbene er billige på Mallorca, handlede vores guider efterfølgende i supermarkedskæden Eroski. Også her var priserne meget lavere end i Danmark, men der var en pæn prisforskel mellem de to supermarkeder – nøjagtig som man også ser det mellem danske supermarkeder. Priserne holdes godt nede af den lave spanske moms på blot fire procent på basale dagligvarer som f.eks. mælk, brød og frugt – i Danmark er momssatsen 25 procent, siger Torben Andersen.

Eroski ligger midt på havnen i Alcudia i turistområdet, og Mercadona ligger udenfor centrum i et område, hvor der bor mange lokale. Det forklarer prisforskellen.

Listen over de populære rejsemål, som det er billigst at købe dagligvarer på, ser således ud:

1.Mallorca – 106,77 kr.
2.Bulgarien (Sunny Beach) – 124,12 kr.
3.Portugal (Madeira) -134,16 kr.
4.Gran Canaria – 143,30 kr.
5.Thailand (Phuket) – 145,52 kr.
6.Tyrkiet (Alanya) – 156,85 kr.
7.Cypern – 187,05 kr.
8.Grækenland (Rhodos) – 213,20
9.Danmark – 216,50 kr. (Bilka)

Der blev indkøbt følgende: Smør (225 gram), 2 x 1,5 liter Coca Cola, 6 medium æg, 6 dåseøl (33 cl.), Nutella (200 gram), tun i vand (200 gram), Heinz ketchup (570 gram), et kilo tomater, en stor agurk og en liter mælk. Priserne er indsamlet i uge 29/2016.

Guiderne fra Spies foretog i flere tilfælde indkøbene i supermarkeder, der ligger tæt ved eller i turistområderne. – Vil man spare yderligere, er det en god ide at handle der, hvor de lokale også køber ind. På Cypern har vi noteret os en prisforskel på hele 20 pct. mellem et turistsupermarked i Ayia Napa og det lokale Carrefour i Paralimni, fortæller Torben Andersen.

 
Flere nyheder

Den klassiske landevejskro, Låsby Kro, er trådt ind i Small Danish Hotels. Dermed sætter hotelkæden endnu en b... Læs mere!

Hotels.com opfordrer danskere til blandt andet at vælge refunderbare bookinger. Læs mere!

Før Corona-pandemien lagde Norwegian an til et profitabelt 2020 og den bedste sommer nogensinde. Læs mere!

Den netop overståede sommer på Bornholm har slået alle rekorder. Læs mere!

Der er rift om parkeringspladserne i Københavns Lufthavn denne sommer. Læs mere!

Flere danskere sætter kurs mod Sverige, når familien skal på sommerferie. 2018 var det største danske turistår... Læs mere!

Naturskønne Costa Rica har fundet vej til danskernes ferieplaner. Det erfarer Jysk Rejsebureau. Læs mere!

Nordeuropas første internationale krydstogtkonference finder snart sted i København. Læs mere!

Som den første af forårets mange rutenyheder i Aarhus Airport er den nye direkte rute mellem Aarhus og Manches... Læs mere!

Trods det gode sommervejr blev 2018 et rekordår for den danske charterbranche. Læs mere!